Ανοιχτό ξανά το pavilion του Le Corbusier στη Ζυρίχη

SHARE

Le Corbusier
Πηγή εικόνας: pavillon-le-corbusier.ch/en/besuch/

 

Ανοιχτό και πάλι στο κοινό το πολύχρωμο μουσείο. Το τελευταίο έργο που κατασκευάστηκε από τον πρωτοπόρο της νεωτεριστικής αρχιτεκτονικής, Le Corbusier. 

Το μουσείο το οποίο βρίσκεται στην Ζυρίχη, Αποκαταστηθηκε στη αρχική του κατάσταση απο τους αρχιτέκτονες Silvio Schmed και Arthur Rüegg.

Η δομή του, η οποία είναι κυρίως από γυαλί και χάλυβα, ήταν μια ασυνήθιστη απόκλιση από την προτίμηση του Le Corbusier για σκυρόδεμα.

Le Corbusier
Πηγή εικόνας: pavillon-le-corbusier.ch/en/besuch/

 

Ξεκίνησε το 1964 και ολοκληρώθηκε το 1967, δύο χρόνια μετά το θάνατο του Ελβετού αρχιτέκτονα.

Η τετραώροφη κατασκευή γυαλιού και χάλυβα σχεδιάστηκε για τον ιδιοκτήτη της ελβετικής γκαλερί και την εσωτερική σχεδίαση η Heidi Weber.

Η Weber ανέθεσε στο κτήριο να αφιερωθεί στα καλλιτεχνικά έργα του φίλου της.

Le Corbusier

Πηγή εικόνας: pavillon-le-corbusier.ch/en/besuch/

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

Το περίπτερο έχει μια πρόσοψη που αποτελείται από μεγάλα πάνελ σμάλτου βαμμένα με λευκά και πρωταρχικά χρώματα. Καλύπτεται από μια βεράντα στον τελευταίο όροφο προσβάσιμη από μια ράμπα από σκυρόδεμα και προστατευμένη από ένα διακριτικό ελεύθερο-κυμαινόμενο θόλο. Ζυγίζοντας 40 τόνους, η οροφή σχηματίζεται από δύο τμήματα κατασκευασμένα από συγκολλημένα μεταλλικά φύλλα. Τα οποία είχαν προκατασκευαστεί εκτός χώρου και έπειτα τοποθετηθηκαν και πήραν την τελική τους μορφή στην θέση τους.

Η οροφή τοποθετήθηκε πρώτα για να στεγάσει την υπόλοιπη διαδικασία κατασκευής, συμπεριλαμβανομένης της έκχυσης της βάσης σκυροδέματος.

Advertisement

Στο κάτω μέρος συναρμολογήθηκαν χαλύβδινα σκελετά με αρθρωτό σχέδιο και στη συνέχεια οι τοίχοι, τα δάπεδα.

Τα παράθυρα και οι πόρτες στερεώθηκαν στη θέση τους με 20.000 μπουλόνια από χάλυβα.

 

Le Corbusier
Πηγή εικόνας: pavillon-le-corbusier.ch/en/besuch/

 

Επισκεφθείτε το τελευταίο κτήριο που σχεδίασε ο μεγάλος ελβετός αρχιτέκτονας. Μετά από εκτενή ανακαίνιση, το κτήριο τώρα δεσπόζει με νέα λαμπρότητα στην όχθη της λίμνης της Ζυρίχης και καλεί τους επισκέπτες να κάνουν ένα μοναδικό «αρχιτεκτονικό περίπατο» στους διάφορους ορόφους του.

Η δομή παραμένει ανοιχτή για το κοινό μόνο κατά την καλοκαιρινή σεζόν, δηλαδή από 11 Μαΐου έως 17 Νοεμβρίου.

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

σπουδές : Απόφοιτη του τμήματος Μηχανικός δομικών έργων του Akto collage , φοιτήτρια του τμήματος Μηχανικός - Αρχιτέκτονας του Frederick University Nicosia . . Αρθρογράφος

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG