26 χρόνια από την 1η Biennale Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων

Πηγή εικόνας: heliarch.gr

Η θεσμοθέτηση της Biennale Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων ήταν μία από τις πρώτες δραστηριότητες του νεοσυσταθέντος Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής το 1995. Έκτοτε, στις Biennale του Ινστιτούτου, από την 1η μέχρι τη φετινή 10η, έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από χίλιους αρχιτέκτονες, με διαφορά μεταξύ τους μεγαλύτερη από μία γενιά.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής παρουσιάζει στο Μουσείο Μπενάκη μία έκθεση αφιερωμένη στους αρχιτέκτονες που διακρίθηκαν στην 1η Biennale, και τα έργα που παρουσιάστηκαν τότε, κάτω από ένα σύγχρονο πρίσμα. Όπως την 1η σχεδίασαν το 1995 οι νέοι αρχιτέκτονες Νίκος Βρατσάνος και Νάντια Κούλα μαζί με τον Απόστολο Βέττα, τον σχεδιασμό της έκθεσης του 2021 ανέλαβαν οι νέοι αρχιτέκτονες Κωσταντής Κίζης και Τσαμπίκος Πετράς, με επιμέλεια του ΔΣ του ΕΙΑ.

Φωτογραφίες από τα έργα των αρχιτεκτόνων που είχαν πρωτοπαρουσιαστεί το 1995, θα εκτεθούν δίπλα σε σημερινές φωτογραφίες των ιδίων, παράλληλα με φωτογραφίες ενός σύγχρονου έργου της επιλογής τους, που σηματοδοτεί τη διαδρομή τους.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα οργανωθεί ημερίδα από τον Παναγιώτη Τουρνικιώτη και τη Σοφία Τσιράκη, με θέμα “Από την 1η στη 10η Biennale Ε.Ι.Α.”. Την τιμητική αυτή αναφορά στην 1η Biennale μετά από ένα τέταρτο του αιώνα, που επιμελείται το ΔΣ του ΕΙΑ, θα ακολουθήσει η έκθεση της 10ης Biennale, που θα ανακοινωθεί σύντομα.

BIENNALE ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ
Πηγή εικόνας: heliarch.gr

BIENNALE ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ
Πηγή εικόνας: heliarch.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περισσότερες πληροφορίες στο heliarch.gr

 

Πηγή: heliarch.gr


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μαργαρίτα Κυανίδου

Η Μαργαρίτα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Έδεσσα. Είναι Αρχιτέκτονας Μηχανικός και εργάζεται στην Αθήνα. Παθιάζεται με την Αρχιτεκτονική και τις τέχνες γενικότερα. Εκτονώνεται μέσω του Χορού και του Θεάτρου και λατρεύει να "μαθαίνει" περισσότερα και περισσότερα και περισσότερα...Χειρότεροι εχθροί της τα όρια και ο χρόνος.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;