5 σταθμοί του Design Week στο Μιλάνο

 Σημεία που αλλάζουν το τρόπο ζωής απ’ το Design Week του Μιλάνου

design week

Η βιομηχανία σχεδιασμού μόλις επέστρεψε με to Design Week του Μιλάνου και μας δίδαξε τι είναι ζεστό και τι όχι στον κόσμο των προϊόντων και των επίπλων. Εμείς τα είδαμε, τα μελετήσαμε και σας έχουμε 5 σημεία που μας τράβηξαν τη προσοχή!

Υφάσματα απορρόφησης της ρύπανσης από την Dassault Systèmes και τον Kengo Kuma

Design Week
Design Week

Καθώς αστικοποιούμαστε, η ποιότητα του αέρα γίνεται όλο και μεγαλύτερη ανησυχία. Η Dassault Systèmes και η Kengo Kuma and Associates συνεργάστηκαν με την «Breath/ng» για μία εντυπωσιακή εγκατάσταση από 175 τ.μ. Η κατασκευή ονομάζεται «the breath technology» και μπορεί να απορροφήσει τη ρύπανση 90.000 αυτοκινήτων. Το ύφασμα εγκλωβίζει τη ρύπανση και καθαρίζει τα σωματίδια. Ο σκοπός της εγκατάστασης ήταν να εμπνεύσει τους αρχιτέκτονες να εξετάσουν το δυναμικό τέτοιων υφασμάτων, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Living pods από τη Studiomama και τη MINI Living

Design Week
Design Week

Μέχρι το 2050, το 66% του παγκόσμιου πληθυσμού θα ζει στις πόλεις. Αναζητώντας μια λύση στη διαστημική κρίση, η MINI Living Built By All, που σχεδιάστηκε από τη Studiomama, ανέλαβε μια αποθήκη, γεμίζοντάς την με κοινόχρηστους χώρους μόλις λίγων τετραγωνικών μέτρων. Μια πραγματική έκδοση αυτής της κοινότητας συγκατοίκησης, η οποία στεγάζει 50 μικρο-διαμερίσματα, είναι έτοιμη να ολοκληρωθεί στη Σαγκάη τον Απρίλιο του 2019.

«Bloom» bench από Nikobo Design

Design Week
Design Week

Ο πάγκος του Nikobo με ενσωματωμένο αργαλειό, μας ενθαρρύνει να «πλέκουμε ενώ περιμένουμε». Τα οφέλη της βιοτεχνίας έχουν ως στόχο να μετασχηματίζουν τον ελεύθερο χρόνο, μεταφέροντάς μας μακριά από τις οθόνες προς πιο δημιουργικές και παραγωγικές αναζητήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το γλυπτό «PS» του Théophile Blandet

Design Week
Design Week

 Το γλυπτό «PS» του Blandet υμνεί τα πλαστικά απορρίμματα που δεν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν όπως το πολυστυρένιο, με την πεποίθηση ότι η πλαστική παραγωγή θα απαγορευτεί σύντομα, δίνοντας στο υλικό την αξία και τη γοητεία του ελεφαντόδοντου. Όλα αυτά θέτουν το ερώτημα, μπορούμε να ζήσουμε χωρίς πλαστικό;

«Discover the Joy of Discipline» healing set by Le Gramme and Lobmeyr

Design Week
Design Week

Το θεραπευτικό σετ «Discover the Joy of Discipline», το οποίο σχεδίασε η Le Gramme. Ένας δίσκος από λάβα και πέντε γυάλινα αγγεία, ενθαρρύνουν ένα πρωινό τελετουργικό που περιλαμβάνει τα πάντα, από τις καθημερινές βιταμίνες, έως το πόσιμο νερό και την κατανάλωση φρούτων. Ένας «δίσκος πόρτα» για τη κάθε μέρα που ξεκινάει και είναι έτοιμη να την αδράξουμε!

Ελπίζω το σημερινό άρθρο αφιερωμένο στο Design Week του Μιλάνου να σας πρόσθεσε μια διαφορετική οπτική γωνία αντίληψης για την καθημερινότητά σας!


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Στέργος Χρυσοστομάκης

Χαιρετώ την ομήγυρη!Είμαι ο Στέργος, χωρίς "ι", μια πολύπλευρή ανθρώπινη οντότητα. Φοιτητής στο Δομικών Έργων που έχω κάνει το χόμπι μου επάγγελμα και εργάζομαι πλέον ως Μάγειρας! Καλλιτεχνική φλέβα από μικρός, αφου πάντα μου άρεσε η ζωγραφική, ενώ με γοήτευε ιδιαίτερα η Αρχιτεκτονική και η διακόσμηση! Τα άρθρα μου θα προσπαθήσω να είναι "Στέργος", σύντομα και συνάμα πλήρη. Σας εύχομαι καλή ανάγνωση!!!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;