Φανταστική 3D ζωγραφική πεζοδρομίων

Μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή τέχνη, είναι αυτή των 3D πεζοδρομίων. Και επειδή σε αυτή την περίπτωση πραγματικά τα λόγια είναι περιττά και μιλάνε μόνο οι εικόνες, σας παρουσιάζω τους 5 κορυφαίους και πιο ταλαντούχους 3D καλλιτέχνες πεζοδρομίων στον κόσμο, παρουσιάζοντας μερικά από τα καλύτερα έργα τους. Αυτοί οι φανταστικοί τύποι είναι: ο Edgar Mueller, ο Julian Beever, ο Kurt Wenner, ο Manfred Stader και ο Eduardo Rolero.

Αυτοί οι ταλαντούχοι καλλιτέχνες δρόμου έχουν εξελίξει μια εκπληκτική ικανότητα να ξεγελούν τα μάτια των περαστικών, να βλέπουν τρισδιάστατα σκηνικά και αντικείμενα σε μια εντελώς επίπεδη επιφάνεια. Τα έργα τους δημιουργούνται χρησιμοποιώντας μια προβολή που ονομάζεται «αναμόρφωση» και δημιουργούν την ψευδαίσθηση τριών διαστάσεων όταν κοιτάζει κανείς από τη σωστή γωνία.

Η τέχνη αυτού του στυλ μπορεί να δημιουργηθεί με τη λήψη μιας φωτογραφίας ενός αντικειμένου ή ενός σκηνικού σε μια απότομη γωνία. Στη συνέχεια, τοποθετώντας ένα πλέγμα πάνω από τη φωτογραφία, ένα άλλο, επιμήκης πλέγμα στο δρόμο με βάση μια συγκεκριμένη προοπτική, και αναπαραγωγή ακριβώς των περιεχομένων των εικόνων σε ένα ένα τα τετράγωνα.

Edgar Mueller

Ο Edgar Müller γεννήθηκε στο Mülheim / Ruhr στις 10 Ιουλίου 1968 και μεγάλωσε στην αγροτική πόλη Straelen στο δυτικό άκρο της Γερμανίας. Η αγάπη του με τη ζωγραφική άρχισε στην παιδική του ηλικία, με πίνακες αγροτικών σκηνών του Straelen. Περίπου στην ηλικία των 25 ετών, ο Müller αποφάσισε να αφιερωθεί πλήρως στην ζωγραφική του δρόμου. Ταξίδεψε σε όλη την Ευρώπη, ζώντας με τη μεταβατική του τέχνη.

πεζοδρομίων
Waterfall
πεζοδρομίων
Waterfall από λάθος μεριά
πεζοδρομίων
Lava Burst

Eduardo Rolero

Ο Eduardo R. Relero είναι ένας Αργεντινός καλλιτέχνης που ζει σήμερα στο Rosario της Ισπανίας, όπου δημιουργεί αναμορφικά σχέδια με θέματα κοινωνικής κριτικής και σάτιρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

πεζοδρομίων
Insensatez
πεζοδρομίων
El Gran Guru

Julian Beever

Ο Julian Beever είναι ένας Άγγλος καλλιτέχνης κιμωλίας, με έδρα το Βέλγιο, που δημιουργεί σχέδια από κιμωλία σε επιφάνειες πεζοδρομίων από τα μέσα της δεκαετίας του 1990. Είναι επίσης ο πιο διάσημος στο Διαδίκτυο.

πεζοδρομίων
Swimming Pool
πεζοδρομίων
Swimming Pool από τη λάθος μεριά
πεζοδρομίων
White River Rafting

Manfred Stader

Ο Manfred Stader ξεκίνησε την ζωγραφική του δρόμου κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο διάσημο Städel Artschool της Φρανκφούρτης, στις αρχές της δεκαετίας του ’80 και το 1985 έγινε ένας από τους λίγους μεγάλους ζωγράφους δρόμου.

πεζοδρομίων
Costa
πεζοδρομίων
3D

Kurt Wenner

Ο Kurt Wenner γεννήθηκε στο Ann Arbor του Μίτσιγκαν και πιθανώς είναι ο εφευρέτης τρισδιάστατων σχεδίων με παστέλ. Έκανε την πρώτη τοιχογραφία του στην ηλικία των δεκαέξι ετών και στα δεκαεπτά του έβγαζε λεφτά ως γραφίστας. Φοίτησε στο Rhode Island School of Design και στο Art Center College of Design.

πεζοδρομίων
Dies Irae
πεζοδρομίων
Giant

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Σοφία Κουραπίδη

Η Σοφία ζει στην Αθήνα αλλά η ψυχή της βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Εργάζεται ως Visual Communications Specialist και αγαπάει τις πεταλούδες.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;