Ζήσε την Αθήνα στα Σημεία: Πλατεία Θεάτρου και Στοά Εμπόρων

σημεία

Το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Δεκεμβρίου ο Δήμος Αθηναίων μας καλεί να «Ζήσουμε την Αθήνα στα σημεία». Μια γιορτή με παράλληλες δράσεις στην Πλατεία Θεάτρου και τη Στοά Εμπόρων που περιλαμβάνει δρώμενα, διαδραστικές εκδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες στο κέντρο της πόλης.

Το διήμερο έχει στόχο την αναβάθμιση και την αξιοποίηση αστικών χώρων. Παράλληλα, σκοπεύει στην ανάδειξη νέων καταστημάτων στο κέντρο για τη βιώσιμη τοπική ανάπτυξη. Η εκδήλωση φέρει την υπογραφή του This is Athens, του επίσημου διαδικτυακού οδηγού πληροφόρησης των επισκεπτών της Αθήνας και πραγματοποιείται στα πλαίσια του πιλοτικού προγράμματος ΠΟΛΗ2 [ΠΟΛΗ στο ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ]. Το πρόγραμμα ΠΟΛΗ2 υλοποιείται από το Δήμο Αθηναίων και στοχεύει στην ανάδειξη της ταυτότητας της Αθήνας μέσω δράσεων συν-διαμόρφωσης του αστικού χώρου από τους κατοίκους και επαγγελματίες του κέντρου.

Η Αθήνα στα Σημεία- Η Πλατεία Θεάτρου

Η Πλατεία Θεάτρου είναι μια περιοχή της Αθήνας με ορόσημο τη Διπλάρειο Σχολή. Η σχολή αποτελεί έναν ιστορικό εκπαιδευτικό οργανισμό γνωστό και ως Ελληνική Βιοτεχνική Εταιρεία. Η Πλατεία Θεάτρου μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν μέρος κακόφημο και υποβαθμισμένο. Με την υποστήριξη του προγράμματος ΠΟΛΗ2 από τον Οκτώβριο του 2018 άνοιξαν στην περιοχή 7 νέα καταστήματα. Στόχος αυτής της διαδικασίας είναι η Πλατεία Θεάτρου να διαμορφωθεί σε χώρο ασφαλή, λειτουργικό και αναβαθμισμένο. Μένει να δούμε αν αυτή η πρωτοβουλία θα κερδίσει το στοίχημα.

Η Αθήνα στα Σημεία- Στοά Εμπόρων

Η Στοά Εμπόρων ή Μέγαρο Ταμείου Ασφαλίσεως Εμπόρων βρίσκεται στην οδό Βουλής και οικοδομήθηκε τα έτη 1949 με 1953. Στο ισόγειο του κτιρίου οι πρώτοι που εγκαταστάθηκαν ήταν η επιχείρηση «Άριστον», με τη θρυλική τυρόπιτα κουρού, και το κατάστημα ρολογιών «Σιδερή». Οι δύο αυτές επιχειρήσεις στεγάζονταν ήδη στο κτίριο που υπήρχε πριν την κατασκευή του Μεγάρου Ταμείου Ασφαλίσεως Εμπόρων και παραμένουν εν λειτουργία μέχρι και σήμερα. Η Στοά Εμπόρων ενώνει την οδό Βουλής με την οδό Λέκκα. Στα πλαίσια του προγράμματος ΠΟΛΗ2 στο σημείο αυτό δραστηριοποιούνται 8 νέα καταστήματα. Έτσι, στοχεύεται η εμπορική ανάνηψη της Στοάς Εμπόρων. Η δράση πραγματοποιείται με την ελπίδα να δημιουργηθεί μια αναζωογονητική αγορά στο ιστορικό αυτό σημείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο στόχος των δράσεων

Στην Πλατεία Θεάτρου και στη Στοά Εμπόρων θα πραγματοποιηθεί πληθώρα δράσεων. Σε αυτές θα συμμετάσχουν 15 καταστήματα, 19 δημιουργικές ομάδες και φυσικά όλοι οι άνθρωποι που κινούνται και δραστηριοποιούνται στο κέντρο της Αθήνας. Το επόμενο Σαββατοκύριακο είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να γνωρίσουμε νέες διαδρομές της πόλης. Αυτός είναι ένας τρόπος να διαμορφωθεί μια νέα, ευχάριστη, βιώσιμη και λειτουργική πραγματικότητα. Μακάρι αυτή η δράση να βοηθήσει να υλοποιηθεί ο κυριότερος στόχος: μια Αθήνα καλύτερη για όλους!

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στη σελίδα της εκδήλωσης στο facebook.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Θεοδώρα Λουκανάρη

Γεωπόνος- Βιοτεχνολόγος με μια μεγάλη αγάπη: τη γενετική, μουσικός, βιβλιοφάγος και Athens lover. Ελπίζω σε έναν κόσμο με περισσότερη κριτική σκέψη και ένα διαδίκτυο με λιγότερα hoaxes (ίσως το ένα να φέρει το άλλο, δεν ξέρω!)

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;