Το Λοκάλι: μια ελληνική pub με μαμαδίστικες νοστιμιές

SHARE

Εν μέσω καλοκαιρινού θέρους Το Λοκάλι , στην μποέμ γειτονιά του Ψυρρή, άνοιξε και αποτελεί πλέον το νέο hot spot της Αθήνας. Στον άλλωτε χώρο του Σινέ Ψυρρή  και το εστιατόριο “Κουζίνα”, ξεφύτρωσε μια ελληνική Pub που θα σε κάνει να πιστέψεις ότι τα κεφτεδάκια αποτελούν τον πλέον γευστικό γαστρονομικό συνδυασμό αν συνδυαστούν με γερές δόσεις gin tonic.

Λοκάλι

Στην οδό Σαρρή, ένας παλαιός κινηματογράφος που είναι στο κέντρο της Αθήνας -αλλά δεν θυμίζει κέντρο Αθήνας- μετατράπηκε σε μια δροσερή αυλή με καταπράσινα δέντρα,από ελιές και μουριές μέχρι πλατάνους, που  η κεντρική σαλά του εστιατοριού κρατήθηκε και αναικαινίστηκε πλήρως. Και κάπως έτσι πήρε μορφή Το Λοκάλι. Το «Λοκάλι» αυτοσυστήνεται ως «cup, tap, tavern» που σημαίνει ότι ανοίγει τις πόρτες του από τις 10 το πρωί για καφέ και συνεχίζει ως τις 3 μετά τα μεσάνυχτα -κάθε μέρα- με ποτό και φαγητό.Γιατί αυτό είναι το όνομά του. Ένα λογοπαίγνιο με την αγγλική λέξη local (ντόπιος) που πήρε ελληνικό χαρακτήρα και χροιά.

Λοκάλι

Ο Δημητρης Κιάκος, του «Gin Joint», μαζί με την Χριστίνα Μουάτσου, τον Κώστα Σκουληκαράκη που είχε το «Circus» στη Ναυαρίνου και τον Ρένο Γραμμένο ένωσαν τις δυνάμεις τους με σκοπό να δημιουργήσουν ένα στέκι χαλαρό. Στο «Λοκάλι», τώρα, εκτός από την αυλή, λειτουργεί και το εσωτερικό, όπου οι Cluster architects που έχουν επιμεληθεί τη διακόσμηση, δημιουργώντας την ατμόσφαιρα μιας ελληνικής pub, έχουν διατηρήσει την πέτρα του παλιού κτιρίου, συνδυάζοντάς την με ξύλο και μοντέρνα στοιχεία. Τα φολκλόρ τσολιαδάκια  κοσμούν μια γωνία του και τα αναρχικά σκίτσα του The Rabbit Knows, όσο και στην υπέροχη αστική αυλή του με τις μουριές και τα πλατάνια- προέρχεται από τις κλασικές pubs του Λονδίνου.

Λοκάλι

Η ψηλοτάβανη σάλα του με τους πέτρινους τοίχους που διακοσμούνται με φυτά εσωτερικού χώρου και με την επιδαπέδια βιτρίνα σχεδόν στη μέση της, που επιτρέπει να δείτε το όμορφα, ατμοσφαιρικά φωτισμένο κελάρι-αποθήκη, θα σας βγάλει κάτι ζεστό, φιλόξενο. Κάτι που θα σας κάνει να θέλετε να μείνετε. Σε αυτό συμβάλλει βέβαια και το άπλετο φως που μπαίνει από τα παράθυρα.

Advertisement

Λοκάλι
To φαγητό έχει ως βάση την ελληνική παράδοση. Ο chef Αντώνης Μαλίκης παίζει ελληνικά παραδοσιακά δίνοντας όμως μια πιο σύγχρονη εκδοχή στα πιάτα του,πειράζει ελληνικές συνταγές και χρησιμοποιεί εναλλακτικούς τρόπους μαγειρέματος για να αναδείξει την γεύση πιάτων που δε θα φανταζόσασταν ποτέ ότι θα προσφέρει ένας χώρος που παράλληλα φτιάχνει εξαιρετικά cocktail. Οι πρώτες ύλες έρχονται από προμηθευτές της γειτονιάς, αλλά και από ντόπιους μικροπαραγωγούς -οι ελιές, για παράδειγμα, φτάνουν από την Βόρεια Εύβοια και το λάδι από την Καρδαμύλη- γιατί τα παιδιά στηρίζουν τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Λοκάλι

Το Λοκάλι σερβίρει από τις 10 το πρωί ελληνικό brunch με αυγά, τηγανίτες και διάφορα προσεγμένα σάντουιτς, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα πιάτα του που σερβίρονται από τη 13:00 και μετά. Επίσης, κάτι πολύ σημαντικό. Κάθε πιάτο έχει δίπλα και την ένδειξη της χορτοφαγικής, vegan ή gluten free επιλογής. Οι κλασικές μαμαδίστικες γεύσεις, όπως κεφτεδάκια, τζατζίκι με τηγανητό κολοκύθι ή  μελιτζανοσαλάτα, συνδυάζονται αριστουργηματικά με πειραγμένες συνταγές, όπου οι γίγαντες γίνονται τουρσί, οι λουκουμάδες αλμυροί από μπακαλιάρο, το κοτόπουλο συνοδεύεται  με τηγανητές μπάμιες,ενώ η προβατίνα μπαίνει σε χοτ ντογκ.

Fb Page: Το Λοκάλι

Σαρρή 44, Ψυρρή,

 210-3250673

 

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Όντας τελοιόφητη του Παντείου Πανεπιστημίου,βρέθηκε αναπάντεχα και ξαφνικά στο χώρο της δημοσιογραφίας!Αυτός ο χώρος ήταν που λάτρεψε πολύ εξαιτίας κυρίως της αλληλεπίδρασης με το κοινό! Λατρεύει τις συναυλίες,τα ταξίδια και τη φωτογραφία

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG