Αθήνα: Το κουλούρι αλλιώς…

SHARE

Το κουλούρι αλλιώς…

Το πρωί και ενώ βρίσκεσαι στην περιοχή του Γουδί (είτε σε καλούν οι υποχρεώσεις της ζωής σου-είτε όχι) προσπαθείς να βολιδοσκοπήσεις κάποιο μαγαζί να «κολατσίσεις» με το ένα τίμιο και περιποιημένο καφεδάκι δίπλα σου! Εκείνο το μαγαζί που θα σου κάνει το «κλικ». Πρωινό με κουλούρι, λοιπόν!

Η διεύθυνση είναι μία: Παπαδιαμαντοπούλου 148, Ζωγράφου-Γουδί.

Μην το λεπτολογείς το θέμα λοιπόν. Σκέψου την εξής εικόνα: Ζεστός αχνιστός καφές συνοδεία ενός καλαμποκένιου κουλουριού με γέμιση γαλοπούλα και τυρί Φιλαδέλφεια. Το καλύτερο “tip” για να ξεκινήσεις την μέρα σου όμορφα. Η γειτονική παρέα του Mon Kulur λες και είναι εκεί «βαλτή» για να ξεχάσεις μεμιάς καθετί που σε απασχολεί. Χαμόγελο, ευχάριστη και φιλική διάθεση,  πρόθυμοι να αφουγκραστούν τις πρωινές σου ορεξάτες επιθυμίες καθώς και να σε κατευθύνουν για την τελική σου επιλογή οι άνθρωποι του μαγαζιού αμέσως σου δίνουν την αίσθηση πως ανήκεις και εσύ σε μια μεγάλη οικογένεια.

Σε αυτήν του Mon Kulur! Κουλούρια απλά Θεσσαλονίκης, με σταφίδα, ζαχαρωτά, καλαμποκιού, επικάλυψης σοκολάτας, στρατσιατέλα, κάστανο, βανίλια Μαδαγασκάρης, φράουλας, μπανάνας κανέλας. Και συνεχίζουμε!… Κουλούρια γεμιστά με πραλίνα, φράουλα, κεράσι, ροδάκινο, βουτύρου-ροδάκινου, βουτύρου-βερίκοκου, βουτύρου-μελιού, διπλού γεμιστού, ελιάς και ζαμπόν-μαγιονέζας. Από κουλουροκριτσίνια μέχρι μπάρες και φρεσκοστυμμένους φυσικούς χυμούς.

Η φρεσκάδα, η έντονη πολυχρωμία, τα αγνά υλικά, οι απίστευτες, παράξενες και έντονες μυρωδιές σε συνδυασμό με την χειροποίητη διαδικασία παραγωγής, όλα αυτά έχουν την τιμητική τους για κάθε λάτρη του κουλουριού στο Γουδί. «Πρεσβευτή» του καλού, του ωραίου, του γευστικού, του απολαυστικού, του κατ’ επέκταση ποιοτικού και διαλλακτικού. Ο καταιγισμός χρωμάτων, γεύσεων και επιλογών που εκτείνονται μπροστά σου έχουν ήδη καθορίσει την «μάχη» που είναι προ των πυλών: αυτή της αδιάκοπης λιγούρας σου [λογικό!} με όσα βλέπεις με το τι τελικά θα κληθείς να αποφασίσεις. Είσαι έτοιμος να πάρεις το ρίσκο; Γιατί το σκηνικό αυτό είναι έτοιμο να σε συγχύσει βάζοντας σου τρομερά διλήμματα. Εν τέλει εσύ ποιο κουλούρι θα επιλέξεις;

Advertisement
  • Η προσφορά 1,5 ευρώ καφές και ένα κουλούρι της επιλογής σου μαζί με όλα τα υπόλοιπα αιτιολογεί απόλυτα γιατί το MonKulur είναι ένα μαγαζί-στέκι με μεγάλη δημοτικότητα, επιτυχία και παρουσία στο χώρο του easy-breakfast όσο λίγα μαγαζιά έχουν καταφέρει.

Επόμενη στάση: Αιόλου 17, Αθήνα

Και συνεχίζουμε στον χώρο… Είσαι λάτρης του ψαγμένου street food? Θες ένα [fashionable] κουλούρι; Στο Oven Sesame θα το φας  και θα «πεις και θα πεις και ένα τραγούδι!» Την «σκεπαστή» με άλλα λόγια το γεμιστό κουλούρι. Πες το και χερουλάτο! Πάντως αυτό το κουλούρι είναι πραγματικά εξωπραγματικό.

Αφράτα σουσαμένια κουλούρια με μεγάλη ποικιλία διαφορετικών συνδυασμών από υλικά, καθώς έχεις την δυνατότητα να γίνεις δημιουργός έτσι όπως το «τραβάει η ψυχή σου». Κουλούρια γεμιστά με φέτα Ελασσόνας, σάλτσα ντομάτας, γραβιέρα Άρτας, ελιές Καλαμών, μοτσαρέλα, καραμελωμένα κρεμμύδια, πικάντικο μοσχαρίσιο κιμά, χωριάτικο λουκάνικο, Caesar σως και όχι μόνο.  Για τους «γλυκατζήδες» υπάρχουν κουλούρια με μπουκίτσες που γαρνίρονται με πραλίνα φουντουκιού, μέλι-κανέλα-καρύδια ή τυρί κρέμα με μαρμελάδα φράουλα και φιστίκι Αιγίνης. Άμα δε είσαι vegan ή τύπος του υγιεινού φαγητού μπορεί να διεκπεραιωθεί και αυτή η ανάγκη σου. Γι’ αυτό λοιπόν: Light Bite με ελαφρύ διαλεχτό τυρί κρέμα ανάμεικτο με φρέσκα λαχανικά, μυρωδικά, δυόσμο, μαϊντανό και κρεμμυδάκια.

Μια γρήγορη στάση, ένα σύντομο διάλειμμα στα όρθια, και η πρόταση λέει ή Oven Sesame ή Mon Kulur. Τραγανό, ξακουστό κουλούρι σε ένα είδος «μοντερνισμού» πέρα από  τα συνηθισμένα: αυτά των πλανόδιων, τα Θεσσαλονικιότικα, τα γνωστά.

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Σπουδάζω στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Δύο είναι οι μεγάλες μου αγάπες: Η εκπαίδευση και η δημοσιογραφία. Αν και αταίριαστες (κάπως) μεταξύ τους, αυτές οι δυο κρύβουν ολόκληρες ιστορίες...

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG