Θεσσαλονίκη: Στη Ναυαρίνου για το πιο απολαυστικό pasta street food

Όλοι κρύβουμε μέσα μας ένα λάτρη του pasta street food, άλλοι λιγότερο κι άλλοι περισσότερο. Η Θεσσαλονίκη φημίζεται για την αγάπη της στο street food κάθε είδους· δε θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα, λοιπόν, το pasta street food. Η μακαρονάδα στο χέρι είναι βολική και χορταστική. Είναι κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα που μπορείς να φας στο δρόμο, είναι και δροσερή κι ελαφριά αφού και οι κρύες μακαρονάδες υπάρχουν ως επιλογή. Στη Ναυαρίνου και πιο συγκεκριμένα στον πεζόδρομο της Γούναρη, βρήκαμε τα δύο μαγαζιά με το καλύτερο pasta street food στη Θεσσαλονίκη.

Πλατεία Ναυαρίνου – Πηγή εικόνας: FollowThess

Το βραστό… για ένα ιδανικό pasta street food

Οι καλύτερες κρύες μακαρονοσαλάτες που θα βρει κανείς βόρεια. Στη γωνία των οδών Γούναρη και Τσιμισκή, «Το βραστό…» προσφέρει διάφορες επιλογές ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουν οι μακαρονοσαλάτες με αυγό και με αβοκάντο οι οποίες περιλούζονται με λαδολέμονο ή sauce caesar’s. Υπάρχουν, επίσης, επιλογές με τόνο και με κοτόπουλο για τους fit της παρέας. Τέλος, για όλους όσοι θέλουν κάτι διαφορετικό, προτείνονται ανεπιφύλακτα η σαλάτα “Ταμπουλέ” με πληγούρι και μπαχαρικά Ανατολής και η πατατοσαλάτα με τα υπέροχα μυρωδικά της. Τα υλικά είναι πάντα ολόφρεσκα, οι μερίδες διπλές και οι τιμές φθηνότερες από όσο κοστίζει ένας καφές στη Μητροπόλεως.

«Το βραστό…»

Δημ. Γούναρη 40

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη

Το βραστό… – Πηγή εικόνας: Προσωπικό αρχείο

Kapamaru pasta

Εδώ βρίσκει κανείς τις καλύτερες ζεστές μακαρονάδες βόρεια. Τα πιο funky anime boxes γεμίζουν με λαχταριστά μακαρόνια τα οποία μαγειρεύονται επί τόπου στα τηγάνια της βιτρίνας τα οποία παίρνουν φωτιά μπροστά στα μάτια των περαστικών! Οι επιλογές είναι αρκετές: καρμπονάρα, μπολονέζ (σερβίρεται και με κιμά σόγιας), αμαριτσιάνα, χωριάτικη, γαριδομακαρονάδα, πέστο και πολλές άλλες. Μπορεί κανείς να διαλέξει ακόμα και το είδος του μακαρονιού με το οποίο θέλει να συνοδεύσει τη συνταγή της επιλογής του ανάμεσα σε πένες, ριγκατόνι, σπαγκέτι (απλό ή ολικής), τορτελίνι ή λιγκουίνι. Καλή απόλαυση!

«Kapamaru Pasta»

Δημ. Γούναρη 36

Θεσσαλονίκη

Kapamaru pasta – Πηγή εικόνας: ig page

Μακαρονάδες των βορείων…ενωθείτε! Το pasta street food δεν ήταν ποτέ καλύτερο στη Θεσσαλονίκη.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Όλγα Σταφίδα

Άνθρωπος της μόδας. Επίδοξο μέλος της οικογένειας του Τύπου. Με αφορούν μόνο οι άνθρωποι με χιούμορ. Όλα είναι ενέργεια που κάνει κύκλους.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;