Θεσσαλονίκη: Μαγευτικά Χριστούγεννα στην πόλη

Είμαστε πολύ κοντά, ίσως στην πιο ωραία περίοδο του χρόνου, μια ανάσα από τα Χριστούγεννα. Τι υποδηλώνει λοιπόν ότι έρχονται τα Χριστούγεννα σιγά σιγά στην πόλη; Ο στολισμός φυσικά. Γιατί τι καλύτερο από το να είναι η πόλη παντού στολισμένη;! Επομένως σήμερα θα σου προτείνω κάτι λίγο διαφορετικό από τις άλλες φορές, μετά τα cozy σημεία για καφέ. Θα σε δελεάσω είτε μένεις στην πόλη είτε όχι να περάσεις μια βόλτα από τα στολισμένα σημεία της πόλης.

Το κέντρο της πόλης «φοράει» τα γιορτινά του για τα Χριστούγεννα

Χριστούγεννα
Πηγή: typosthes.gr
Απο τον περσινό στολισμό

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το κέντρο της Θεσσαλονίκης θα στολιστεί χριστουγεννιάτικη με όλη την σημασία. Θα στηθεί στο κεντρικό σημείο της πλατείας Αριστοτέλους το μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο και θα ανοίξει η «Πλατεία των Μαγεμένων» . Όπου θα έχεις την ευκαιρία να δεις ένα χριστουγεννιάτικο χωριό στην καρδιά της πόλης και να περάσεις χρόνο με την παρέα σου ή την οικογένεια σου.  Όλα αυτά θα συμβούν στις 8 Δεκεμβρίου, όπου η Θεσσαλονίκη θα υποδεχθεί με τον καλύτερο και πιο γιορτινό τρόπο την πιο γλυκιά περίοδο του χρόνου.

Άρωμα Χριστουγέννων στην πόλη

Χριστούγεννα
Πηγή: biscotto.gr

Ωστόσο η χριστουγεννιάτικη ατμοσφαίρα θα υπάρχει σε όλο το κέντρο της πόλης, καθώς ο στολισμός ξεκινάει από το Άγαλμα του Βενιζέλου όπου θα στηθεί η χριστουγεννιάτικη αγορά, το καρουζέλ, το σπιτάκι του Άγιου Βασίλη, το τρενάκι και 39 θεματικά σπιτάκια. Επίσης μικροί και μεγάλοι (σαν παιδάκια και εμείς) θα έχουμε την ευκαιρία να στείλουμε γράμμα στον Άγιο Βασίλη. Καθώς θα υπάρχει το σπιτάκι ταχυδρομείο. Θα έχεις την ευκαιρία να πλάσεις κουλουράκια στο σπιτάκι όπου θα υπάρχει ο φούρνος. Επίσης εννοείται ότι δεν θα λείπει το εργαστήριο των ξωτικών από τα σπιτάκια, διότι κάθε χριστουγεννιάτικο χωριό που σέβεται τον εαυτό του έχει εργαστήριο ξωτικών. Ο στολισμός της πόλης καταλήγει στην Νέα Παραλία, ωστόσο θα στολιστούν και άλλα σημεία στην πόλη όπως ο πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας και άλλα πολλά. Κατά την διάρκεια των γιορτινών ημερών, θα υπάρξουν πολλές εκδηλώσεις για τις οποίες θα σε κρατήσω ενήμερο.

Χριστούγεννα στον Αστερόκοσμο

Χριστούγεννα
Πηγή: ethnos.gr

Σήμα κατατεθέν της Θεσσαλονίκης είναι ο Αστερόκοσμος που στεγάζεται για περίπου ένα μήνα στο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Σου δίνει την ευκαιρία να περάσεις μια συναρπαστική ημέρα στον χώρο αυτόν όπου έχει το παγοδρόμιο για μικρούς και μεγάλους και τα παιχνίδια που υπάρχουν εκεί σε συνεργασία με το θεματικό πάρκο Magic Park. Θα έχεις την ευκαιρία να σου βάψουν το πρόσωπο ώστε να μπεις για τα καλά στο κλίμα! Ο Αστερόκοσμος ανοίγει στις 7 Δεκεμβρίου και κλείνει στις  7 Ιανουαρίου. Το κόστος του εισιτηρίου ανέρχεται στα 7 ευρώ. Κάνε την βόλτα σου στην γιορτινή πόλη και στον Αστερόκοσμο και απόλαυσε το πνεύμα των Χριστουγέννων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για περισσότερες πληροφορίες:

Χριστούγεννα στην πόλη

Αστερόκοσμος

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Κλημεντίνη Σκιάλση

Από εδώ η Κλημεντίνη, έχει τελειώσει τις σπουδές της στην δημοσιογραφία και ευελπιστεί να ακολουθήσει αυτό επάγγελμα, της αρέσει πολύ η πόλη που ζει (Θεσσαλονίκη) και για αυτό γράφει για αυτήν!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;