Θεσσαλονίκη: 3ο Φεστιβάλ Φαντασίας «Fantasmagoria»

3ο Φεστιβάλ Φαντασίας «Fantasmagoria»
Πηγή εικόνας: Fantasmagoria (profile_ Facebook.gr)

Η λέξη φαντασία σε χαρακτηρίζει; Δεν έχεις αφήσει ταινία και βιβλίο φαντασίας που να μην έχεις δει ή διαβάσει; Θέλεις να ακούς ή να γράφεις ιστορίες; Είσαι άνθρωπος που θεωρεί ότι η δημιουργικότητα δεν είναι μόνο για παιδιά αλλά και για μεγάλους; Είσαι ένα αιώνιο παιδί; Τότε η παρακάτω πρόταση είναι αποκλειστικά για σένα!

Το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Απριλίου από τις 11.00 έως και τις 22.00 στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί το 3ο Φεστιβάλ Φαντασίας «Fantasmagoria» (υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης).

Στα πλαίσια του… φαντασμαγορικού φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθούν :Αφήγηση παραμυθιών, δημιουργική γραφή, παρουσιάσεις βιβλίων, εργαστήρια, σεμινάρια, παιχνίδια, performances, προβολή ταινιών, διαγωνισμοί και πολλά άλλα. Η είσοδος θα είναι δωρεάν για μικρούς και μεγάλους. Το μόνο που θα πρέπει να φέρετε μαζί σας, είναι η φαντασία σας και η όρεξη για ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο!

Λίγα λόγια για την ιστορία του φεστιβάλ

«Μετά από αξιολόγηση, το φεστιβάλ Fantasmagoria έχει λάβει την πιστοποίηση EFFE 2019-2020.Η πιστοποίηση EFFE (EFFE Label) αποτελεί την ευρωπαϊκή σφραγίδα ποιότητας, που απονέμεται στα αξιόλογα καλλιτεχνικά Φεστιβάλ για την εργασία τους στον τομέα της τέχνης, τη συμμετοχή στην κοινότητα και το άνοιγμα ενός διεθνούς διαλόγου.
Ο οργανισμός Europe for Festivals Festivals for Europe (EFFE) είναι ένας ευρωπαϊκός οργανισμός που φέρνει τις τέχνες κοντά στο κοινό. Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης – Michael Cacoyannis Foundation συμμετέχει στην τρίτη διοργάνωση του Προγράμματος EFFE – Europe for Festivals, Festivals for Europe (2019-2020), συνεχίζοντας να αποτελεί το κομβικό σημείο του προγράμματος στην Ελλάδα, ως πρέσβης σε εθνικό επίπεδο.»

Στόχος του συγκεκριμένου φεστιβάλ είναι να προάγουν κάθε μορφή τέχνης που χαρακτηρίζονται από –τι άλλο;- τη φαντασία του δημιουργού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καλλιτέχνες από διαφορετικούς χώρους αλλά με ίδιο σημείο αναφοράς (τη φαντασία), συμμετέχουν και προάγουν τον πολιτισμό γενικότερα αλλά και τον σύγχρονο τρόπο έκφρασης ειδικότερα.

Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι πως αυτό το σαββατοκύριακο θα είναι διαφορετικό από όλα τα άλλα για την φετινή χρονιά!

Πηγή πληροφοριών: fantasyfest.gr 

Το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ μπορείτε να το δείτε εδώ:
http://fantasyfest.gr/to-programma/saturday-6-april-2019/
http://fantasyfest.gr/to-programma/sunday-7-april-2019/


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ελένη Ντάντζελο

Από μικρή μου έλεγαν ότι μιλάω πολύ....ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. Όταν μεγάλωσα, συνέχισα -εννοείται- να μιλάω, αλλά επέλεξα άλλα μέσα...μικρόφωνο ραδιοφώνου, κείμενα, εικόνες, video! Το καλό είναι ότι πρώτα ακούω, βλέπω, παρατηρώ...

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;