Μήνας καλλιτεχνικών δρώμενων στο Ηράκλειο Κρήτης

Ηράκλειο Κρήτης

Η νέα χρονιά δείχνει να είναι πολλά υποσχόμενη , για πολλούς τομείς, κυρίως στους καλλιτεχνικούς. Στο Ηράκλειο Κρήτης για τον Ιανουάριο αλλά και Φεβρουάριο,θα διεξαχθούν εκθέσεις και παραστάσεις για όλα τα γούστα! Αν λοιπόν τυχαίνει να βρίσκεσαι στο Ηράκλειο, παρακάτω θα βρείς 4 δρώμενα  που αξίζουν να επισκεφτείς και να παρακολουθήσεις.

Έκθεση σύγχρονης τέχνης στο Ηράκλειο Κρήτης

“Curriculum Chromae” της Στέλλας Κουκουλάκη. Στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου , στο κέντρο του Ηρακλείου. Μια έκθεση σύγχρονης τέχνης έχει συναρπάσει τον εικαστικό κόσμο. Η εικαστικός Στέλλα Κουκουλάκη παρουσιάζει την προσωπική της έκθεση με βασικό θέμα το χρώμα. Πρόκειται για έκθεση με βιογραφικά στοιχεία. Το χρώμα και η τεχνολογία διατάσσονται , με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργούν την αίσθηση του παλιού με του καινούριου. Η ιστορία συναντάει την σημερινή πραγματικότητα. Διάφορα υλικά με ανομοιόμορφους όγκους , συνθέτουν ομοιόμορφα έργα τέχνης. Τα εκθέματα γεννούν αντιθέσεις, αφού συνδυάζουν την καλλιτεχνική ματιά με την επιστημονική έρευνα. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 30/1 , και σας περιμένει να ανακαλύψετε τη σύγχρονη τέχνη.

Ηράκλειο Κρήτης
Ιστοσελίδα inotos

http://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/chania/stella-koykoylaki-curriculum-chromae/

Έκθεση ζωγραφικής

“2=1+1, Αναπόστατες σχέσεις” . Στο Μουσείο Εικαστικών Τεχνών στο Ηράκλειο , παρουσιάζετε η έκθεση ζωγραφικής με  όμορφες δημιουργίες πολλών καλλιτεχνών. Οι καλλιτέχνες λαμβάνουν συμμετοχή αφιλοκερδώς και  κλήθηκαν λοιπόν να συνθέσουν πίνακες ζωγραφικής με κύριο θέμα ζευγάρια που έχουν μεγάλη επιρροή το ένα με το άλλο. Προσωπική σύνδεση αλλά , και με μια πιο αφηρημένη έννοια σύνδεσης. Η είσοδος είναι δωρεάν. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι της 31/01/2019.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ηράκλειο Κρήτης
Ιστοσελίδα Δήμου Ηρακλείου

https://www.heraklion.gr/agenda/painting/69135.html

Έκθεση γλυπτικής

Από την Ναταλία Μελά : 25 γλυπτά. Στο Ιστορικό Μουσείο Ηρακλείου διεξάγεται με παράταση η έκθεση της γλύπτριας Ναταλία Μελά, μια έκθεση που περιοδεύει και θα κλείσει ένα χρόνο στο Ηράκλειο Κρήτης. Μεγάλο ενδιαφέρον πήρε απ’ το κοινό η έκθεση με αποτέλεσμα να ωθήσει την Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών , να ορίσει την παράταση της μέχρι και τον Φεβρουάριο. Τα εκθέματα θα εμφανίζονται στο ισόγειο του Μουσείου με θέματα όπως εργαλεία και πολεμιστές , μικρά ζώα και πουλιά , είτε χάρτινα είτε μεταλλικά. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι της 28/02/2019.

Ηράκλειο Κρήτης
Ιστοσελίδα Ιστορικού Μουσείου Κρήτης

https://www.historical-museum.gr/gr/news/view/25-glupta-ths-natalias-mela-sto-istoriko-mouseio-krhths/2018

Θεατρική παράσταση

“SinΕνοχή”  από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης στο θεατρικό σταθμό Ηρακλείου. Το Δημοτικό περιφερειακό Θέατρο Κρήτης παρουσιάζει μια διασκευή του έργου “Accomplice” του Ρουπερτ Χολμς. Ονομάζεται “Sinενοχή” και πρόκειται για μια κωμωδία αγωνίας. Η παράσταση διεξάγεται για άτομα άνω των 15 ετών. Η υπόθεση διαδραματίζεται στη Βρετανία. Μια υπόθεση φόνου που ίσως τελικά να μην είναι όπως φαίνεται αφού πολλοί φόνοι συνδυασμένοι με τα ίδια άτομα ξεγελούν τον θεατή για την υπόθεση. Μια μαύρη κωμωδία με ολοκληρωμένα δολοφονικά σχέδια , και πολλές απορίες. Η παράσταση θα διεξαχθεί 25/01/2019 – 28/01/2019.

Ηράκλειο Κρήτης
Ιστοσελίδα dipethekritis

http://www.dipethekritis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1188:qsinq-&catid=37:trexousesparastaseis&Itemid=51


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μάρια Χουρδάκη

Μάρω απο γιαγιά , Μαρία απο σχολείο , Μάρια απο παρέα. Ακούω και στις τρείς εκδοχές του ονόματος , με μικρή προτίμηση στο Μάρια. Διακοσμήτρια χωρίς να αγαπώ τη διακόσμηση. Γράφω για να με κατανοήσει ο κόσμος , διαβάζω για να τον κατανοήσω κι εγώ.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;