Ταξίδι στο χρόνο: Από την Κάλυμνο στο Μουσείο Ακρόπολης!

halkino_agalma_thorakoforoy_efippoy_andrianta_apo_ti_thalassa_notios_tis_kalymnoy

Το Μουσείο Ακρόπολης σε συνεργασία με την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων παρουσιάζει τον κορμό ενός χάλκινου έφιππου ανδριάντα που πιάστηκε το 2006 σε αλιευτικά δίχτυα στα νερά της Καλύμνου, από όπου είχαν ήδη ανελκυστεί σε προηγούμενα χρόνια και άλλα χάλκινα γλυπτά.

Πρόκειται για «δερμάτινο» θώρακα ιππέα (2ος αι.π.Χ) που έχει διακοσμητικά σχήματα στο κάτω μέρος και φέρει ρόδακα στον οποίο στερεωνόταν ο ιμάντας της επωμίδας. Στη μέση είναι ζωσμένος με διπλό ζωστήρα διακοσμημένο με ρόμβους. Αυτοί οι ζωστήρες ήταν ένδειξη του αξιώματος του εικονιζόμενου. Με ιδιαίτερη φροντίδα ανοίγουν στο κάτω μέρος του θώρακα οι «δερμάτινες» πτέρυγες για να προσαρμοστούν στο σώμα του αλόγου.

Το αθηναϊκό κοινό αλλά και οι επισκέπτες που θα βρεθούν στο Μουσείο της Ακρόπολης από τις 14 Οκτωβρίου 2016 έως τις 31 Μαρτίου 2017, θα έχουν τη χαρά και τη δυνατότητα να θαυμάσουν το χάλκινο άγαλμα που εκτίθεται στο ισόγειο του Μουσείου της Ακρόπολης δωρεάν!

Η έκθεση συμπίπτει με τον επετειακό εορτασμό των 40 χρόνων από την ίδρυση της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων το 1976.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Info: Μουσείο Ακρόπολης, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Αθήνα

Τηλ.: 210-9000900

Official website: http://www.theacropolismuseum.gr/

Facebook page: www.facebook.com/Acropolis-Museum-Μουσείο-Ακρόπολης-205743572267/


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χρήστος Κουκουζέλης

Ακούω στο όνομα Χρήστος Κουκουζέλης αλλά για τους πολύ φίλους γυρνάω και στο Zelis! Πρώην έφηβος και ανήσυχο μυαλό που του αρέσει να καταπιάνεται με τα πάντα και με τον εαυτό του στο καθρέπτη! Γεννήθηκα, μεγάλωσα, ζω και εργάζομαι στην Αθήνα σε νομικό τμήμα και η μεγάλη μου αδυναμία είναι η οικογένεια μου! Ταξίδια, καλό φαγητό, πολιτισμικές εκδηλώσεις και αθλητισμός είναι το καρέ του άσσου!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;