Τα καλύτερα φεστιβάλ του Ιουλίου στο Ηράκλειο της Κρήτης


Βρισκόμαστε στη μέση του καλοκαιριού, στην περίοδο του όμορφου και ζεστού Ιουλίου. Όλοι ξέρουμε πόσο βασανιστικό είναι να δουλεύεις τον Ιούλιο. Δεν έχεις την ελευθερία να αράξεις. Όμως κάπου εδώ θα ήθελα να δώσετε την προσοχή σας. Τα φεστιβάλ έχουν δημιουργηθεί για ένα σύντομο διάλειμμα από την πραγματικότητα. Τι καλύτερο από το να σχολάς από την δουλειά και να πηγαίνεις για μια μπύρα σε ένα φεστιβάλ;  Αν μένεις, δουλεύεις ή τυχαίνει να διακοπάρεις στο Ηράκλειο της Κρήτης, τότε keep reading διότι σου έχουμε ωραίες ιδέες!

Over The Wall – Crete Rock Festival

Πρώτο στη λίστα μας δεν είναι άλλο από το Over The Wall – Crete Rock Festival. Όπως λέει και η σελίδα τους μια παρέα φίλων ξεκίνησε την ιδέα του over the Wall. Διότι τους άρεσαν υπερβολικά τα φεστιβάλ και ήθελαν να συμβάλουν στη δημιουργία ενός. Φέτος μια νέα ιδέα εισχώρησε στο μυαλό των διοργανωτών. Το φεστιβάλ του 2019 θα έχει και ελληνόφωνο ροκ αλλά και μέταλ. Η κατηγορία του ελληνόφωνου ροκ προστέθηκε για να καλύψει μεγαλύτερο φάσμα ακουσμάτων. Και να δημιουργήσει ένα feeling που παρόμοιο του στο Ηράκλειο δεν υπάρχει. Μεγάλα ονόματα της ροκ και του μέταλ θα βρίσκονται εκεί για να προκαλέσουν δέος στο κοινό.

 

Ιουλίου
overthewallfestival.com

Το πρόγραμμα του διημέρου διαμορφώνεται ως εξής. 27 Ιουλίου 2019: Panx Romana – Γυμνά καλώδια – De facto – Αδαείς. 28 Ιουλίου 2019 : Doro – Sacral Rage – Convixion – Fire and Steel – Strikelight. Τα εισιτήρια ανέρχονται στα 16€ για την πρώτη μέρα. 22€ για την δεύτερη μέρα. Καθώς και 32€ για το εισιτήριο και των δύο ημερών.

Freedom Day Festival 2019

Περνάμε στο δεύτερο φεστιβάλ που είναι το εξαίσιο Freedom Day Festival 2019.Η τζαζ είναι το είδος μουσικής που εξελίχθηκε από την λαϊκή αμερικανική μουσική. Έχει πιστούς ακόλουθους καθώς και ευρέως γνωστούς καλλιτέχνες που εκπροσωπούν το είδος. Είναι η δεύτερη χρονιά που διοργανώνεται το συγκεκριμένο φεστιβάλ. Και είναι μια πρωτοβουλία της ομάδας free the soprano player. Το Ηράκλειο έχει την τιμή να φιλοξενεί μεγάλους μουσικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η ανάδειξη της σύγχρονης Jazz είναι ο στόχος τους. Και η αγάπη τους για αυτό το είδος μουσικής είναι φανερή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Ιουλίου
www.facebook.com/freedomdayfest

Το πρόγραμμα του διημέρου διαμορφώνεται ως εξής: 24 Ιουλίου 2019 : Memos Moustakas – Ronan Guilfoyle & Outward Bound trio – Μανωλάκης Γιώργης & Νέφαλο project (μαζί με Andreas Polyzogopoulos και Νίκο Σιδηροκαστρίτση) 25 Ιουλίου 2019 : Bubble wrap – Maria Kritsotaki & Ntinos Manos – Μπάμπης Παπαδόπουλος &Christos Yermenoglou (Basenezmen) Το εισιτήριο ανέρχεται στα 10€

Ταξιδεύοντας… Κίνα

Για το τέλος , κάτι τελείως διαφορετικό σε σχέση με τα άλλα δύο. Το 4ο διεθνές φεστιβάλ λόγου και τέχνης με το όνομα <<Ταξιδεύοντας… Κίνα>>. Το φεστιβάλ αυτό δεν έχει μουσική και “ξεσάλωμα” έχει περισσότερο ύφος εξερευνήσεις. Ο Νίκος Καζαντζάκης ήταν Έλληνας συγγραφέας που παρέδωσε πλούσια εθνική κληρονομιά στους Έλληνες. Το φεστιβάλ αυτό είναι για εκείνον και στο φετινό θα γίνει εξερεύνηση του βιβλίου του <<Ταξιδεύοντας Ιαπωνία – Κίνα>>. Ο χορογράφος Κωνσταντίνος Τσακιρέλης υπογράφει την καλλιτεχνική διεύθυνση της φετινής χρονιάς. Η ιστορία του Καζαντζάκη στην Κίνα ζωντανεύει και σίγουρα μας ταξιδεύει. Το φεστιβάλ θα λάβει μέρος σε Ηράκλειο και Μυρτιά.

 

Ιουλίου
www.facebook.com/traveling.festival

 

Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής: Μυρτιά | 10 & 11 Ιουλίου | 20.30 Δρόμοι Λόγου & Τέχνης: 10 ΚΙΝΕΖΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ | Περιηγητική παράσταση Αφετηρία: Χώρος στάθμευσης Μουσείου Καζαντζάκη Ελεύθερη Είσοδος – απαραίτητο το δελτίο δωρεάν εισόδου Ηράκλειο | 12 Ιουλίου | 18.00 & 21.00 Beijing Modern Dance Company | Χοροθέατρο Blooming of Time Κινηματοθέατρο Αστόρια Είσοδος: 20 € | 18 € | 15 € Μυρτιά | 13 & 14 Ιουλίου | 21.00 | Συναυλίες Χώρος στάθμευσης Μουσείου Καζαντζάκη Ελεύθερη Είσοδος – Δεν είναι απαραίτητη η κράτηση θέσεων • Σάββατο 13 Ιουλίου Chang Jing Studio Dream Back to the Orient Wonderland • Κυριακή 14 Ιουλίου Γιώργης Μανωλάκης – Nefalo Project / Chang Jing Studio.

Οποίο φεστιβάλ  κι αν επιλέξεις σίγουρα θα περάσεις υπέροχα . Το σημαντικό είναι να βρίσκουμε αυτά που μας γεμίζουν. Enjoy!


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μάρια Χουρδάκη

Μάρω απο γιαγιά , Μαρία απο σχολείο , Μάρια απο παρέα. Ακούω και στις τρείς εκδοχές του ονόματος , με μικρή προτίμηση στο Μάρια. Διακοσμήτρια χωρίς να αγαπώ τη διακόσμηση. Γράφω για να με κατανοήσει ο κόσμος , διαβάζω για να τον κατανοήσω κι εγώ.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;