Αθήνα: τα 4+3 καλύτερα σουβλάκια του κέντρου!

Τα 4+3 καλύτερα σουβλάκια του κέντρου!

σουβλάκια

Στο προηγούμενο άρθρο υποσχέθηκα να αναφερθώ στο εθνικό μας street food, τα σουβλάκια. Κι επειδή τις υποσχέσεις μου τις τηρώ, αποφάσισα να ανακαλύψω τους καλύτερους προορισμούς για σουβλάκι στο κέντρο της Αθήνας.

Ποιός μπορεί να αντισταθεί στο μαγικό συνδυασμό της πίτας με το κρέας, το τζατζίκι (Γιατί, σουβλάκι χωρίς τζατζίκι δεν είναι σουβλάκι.), τις πατάτες και κάποιο λαχανικό; Κανείς. Γι’ αυτό και τα σουβλατζίδικα είναι αμέτρητα, ειδικά στο κέντρο. Ωστόσο, σε μια πόλη με πολλούς τουρίστες και αντίστοιχα πολλά εμπορευματοποιημένα σουβλάκια, εμείς είμαστε εδώ για να αποδείξουμε ότι το παραδοσιακό σουβλάκι μπορεί ακόμα να βρεθεί (Υπάρχει ελπίδα!).

This is not New York, babe.

Στην Ομόνοια και συγκεκριμένα στην πλατεία Κάνιγγος, βρίσκεται το μαγαζί «Η Λειβαδιά», όπου θα βρείτε το καλύτερο χοιρινό καλαμάκι της Αθήνας. Το μαγαζί δεν προσφέρει τυλιχτό σουβλάκι (Προειδοποιώ.), το γεγονός αυτό όμως  εγγυάται ότι τα συγκεκριμένα πιάτα που διαθέτει είναι άψογα ποιοτικά και γευστικά. Καλοψημένα καλαμάκια, φρέσκο ψωμί, πατάτες και μια καλή σαλάτα αρκούν για ένα τέλειο γεύμα, ειδικά το μεσημέρι, μετά τη δουλειά.σουβλάκια

Προχωρώντας, στην Ακαδημίας, απέναντι από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, βρίσκεται το μαγαζί «Μπριζολάκια». Μη σας ξεγελά το όνομα. Εδώ, θα βρείτε τηγανιτό γύρο (Όχι τον κλασσικό.), καλαμάκια, κεμπάπ, ψητά και άλλα πιάτα, ποιοτικά μαγειρεμένα. Προσωπικό αγαπημένο, πέρα από τα παραδοσιακά τυλιχτά με πίτα ολικής, αποτελεί το light τυλιχτό με χαλούμι και ψητά λαχανικά. Μέρος-στέκι, ειδικά αν εργάζεστε ή σπουδάζετε κοντά (Ας πούμε στη Νομική.).

Επίσης δημοφιλές στους εργαζόμενους και κυρίως τους φοιτητές είναι και το σουβλατζίδικο Γιώργος-Μάνος, στα Εξάρχεια. Ανοίγει λίγες ώρες, από το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, γι’αυτό συνήθως έχει ουρά. Ωστόσο, προσφέρει εκπληκτικό σουβλάκι, ενώ φημίζεται για την πίτα με κοντοσούβλι.

Advertisement

σουβλάκιαΤέλος, δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί το θρυλικό σουβλατζίδικο, Κώστα, στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης. Είναι διάσημο και δεν χρειάζεται συστάσεις. Τη διαφορά, εκτός από το ποιοτικό κρέας, κάνει η κόκκινη σάλτσα, γλυκιά ή καυτερή. Καλαμάκι χοιρινό, ζουμερό μπιφτέκι και το ξακουστό κεμπάπ σερβίρονται σε πίτα με σάλτσα, κρεμμύδι και μαϊντανό, δημιουργώντας έναν απολαυστικό και παραδοσιακό συνδυασμό. Και αυτό το μαγαζί, δυστυχώς, κλείνει γύρω στις 4 το απόγευμα (Τελικά, όλα τα ωραία κρατούν λίγο.).

From another point of you.

Το σουβλάκι αποτελεί κλασική αξία και δεν μπορεί να αντικατασταθεί με κανένα άλλο είδος street food. Ωστόσο, το μοτίβο “πίτα γεμιστή με κάτι” δεν αποτελεί αποκλειστικά ελληνική υπόθεση. Σουβλάκια υπάρχουν πολλά (Το ελληνικό βέβαια δεν το αλλάζουμε.).

Στο Mirch, στο Μοναστηράκι, θα δοκιμάσατε πίτα, τη λεγόμενη “nan” με λαχανικά  κοτόπουλο tikka και μια σάλτσα, τη mint chutney. Πρόκειται για κάτι διαφορετικό, που κρύβει μέσα καυτερό κοτόπουλο και μια ιδιαίτερη σάλτσα. Αν θέλετε μια αλλαγή από το κλασσικό σουβλάκι, δεν έχετε παρά να το δοκιμάσετε.

Σουβλάκι μπορεί να θεωρηθεί και το φαλάφελ. Το Not just falafel προσφέρει φαλάφελ κλασικό (με ταχίνι, ντομάτα, μαρούλι, μαϊντανό και πίκλες) ή του Chef (με μουχαμάρα, γιαούρτι δυόσμου, ντομάτα, αγγούρι, μαρούλι, πίκλες, μαϊντανό και κρεμμύδι). Θα δοκιμάσετε, επίσης, kibbe από πλιγούρι και κιμά, σις ταούκ (μαριναρισμένο φιλέτο κοτόπουλο σουβλάκι σε αραβική πίτα), χούμους, φατούς και ταμπουλέ.σουβλάκια

Παράλληλα, στο Taqueria Maya, το στέκι στην οδό Πετράκη, ανάμεσα σε Ερμού και Μητροπόλεως, μπορείτε να γευτείτε την μεξικάνικη εκδοχή του σουβλακιού. Το Taqueria Maya προσφέρει  μεξικάνικες πιτούλες από καλαμποκάλευρο, χειροποίητες στην προκειμένη, με επτά διαφορετικές γεμίσεις: τσορίθο με γλυκοπατάτα, μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο, αρνί, ψάρι και μανιτάρι-καλαμπόκι. Ταυτόχρονα, υπάρχουν quesadillas και burritos, φρέσκοι χυμοί, μπίρες και εννοείται Margaritas.

Advertisement

Matina maps:

  • Η Λειβαδιά: Κάνιγγος 2, Αθήνα 106 77, 21 0383 2413
  • Μπριζολάκια: Ακαδημίας 61, Αθήνα 106 79, 21 0362 7234
  • Ψητοπωλείον Γιώργος – Μάνος: Θεμιστοκλέους 39, Αθήνα 106 77, 21 0381 5442
  • Κώστας Σουβλάκι: Πλ. Αγίας Ειρήνης 2, Αθήνα 105 60, 21 0323 2971
  • Mirch: Ερμού 109, Αθήνα 105 55, 21 0323 9759
  • Not Just Falafel: Ρόμβης 16, Αθήνα 105 62, 21 0321 1393
  • Taqueria Maya: Πετράκη 10, Αθήνα 105 63, 21 1216 70

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μια wanna-be-ηθοποιός νομικάρια. Λατρεύω, επίσης, [Λίγα πράγματα.] το χορό, το διάβασμα, τη φωτογραφία, τα ταξίδια, το φαγητό και τις βόλτες με φίλους σε όμορφα σημεία της πόλης [Υπάρχουν κι αυτά.]. Τώρα τελευταία δηλώνω συχνά: Τελικά, δε θα γίνω δικηγόρος...πριγκίπισσα θα γίνω.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG