Στο Ουζερί-Η Στοά, η ιστορία πάει αρκετά χρόνια πίσω…

Ουζερί-Η Στοά

Το καλό το πράγμα…

Η ζέστη έχει ήδη προφτάσει το καλοκαίρι και μια όαση δροσιάς και χαλάρωσης σε διάφορα σημεία της πόλης είναι η επιβολή του κανόνα. Ο δικός μου κανόνας επιτάσσει: ουζάκι, ψαράκι, και καλή παρέα. “Επίδοξοι” καλοφαγάδες, σε μια παράτολμη αναζήτηση για ένα αυθεντικά καλό ουζερί στο κέντρο της Αθήνας. Μα στο κέντρο της Αθήνας θα μου πείτε; Τόσοι και τόσοι παραθαλάσσιοι προορισμοί υπάρχουν. Κι όμως, στο Ουζερί-Η Στοά στην Θεμιστοκλέους, οι ψαροκαταστάσεις πάνε αρκετά χρόνια πίσω. Θαλασσινή αύρα με γνήσιους μεζέδες και παράδοση στην καρδιά της πρωτεύουσας.  Αν θες να γίνεις και εσύ ο επόμενος θαμώνας της Στοάς: Θεμιστοκλέους 11 και δεν θα χάσεις!

Φεβρουάριος του 1995:

Η Στοά ανοίγει με πρωτεργάτες τον Κώστα Κ. και τον Διονύση Γ., με την αρχική ονομασία Καφενές, και έχοντας μόνο 6-7 τραπεζάκια μικρά στο βάθος της στοάς, ξεκίνησε τα πρώτα του χρόνια. Οι ιδιοκτήτες ουδεμιά σχέση είχαν με τον τομέα της εστίασης και άπλα η θέληση για κάτι νέο και κάτι δικό τους, τους έκανε να τολμήσουν το εγχείρημα αυτό. Με μεράκι, θέληση, και ανθρωπιά οι δυο συνιδιοκτήτες πορεύτηκαν σε μια προσπάθεια να μαγειρέψουν το κατιτίς. Αυτό επιτευχθεί με τον Καφενέ να μαζεύει παλιό αλλά και νέο κόσμο σε βραδινές και πρωινές ώρες λειτουργίας. Σε ένα πετρογκάζ 2 θέσεων με ένα τηγάνι και έναν σπιτικό απορροφητήρα έφτιαχναν γαύρο τηγανητό, πατάτες τηγανητές, ομελέτες και σαν παραδοσιακό μαγαζί με καταγωγή την Μεσσηνία, έφτιαχναν παστό χοιρινό με αυγά και καγιανά με παστό, την λεγόμενη στραπατσάδα!

Ουζερί-Η Στοά

Η εξέλιξη…

Η πελατεία του καφενέ ήταν άνθρωποι κάθε επίπεδου, και κάθε επαγγέλματος. Από δικηγόρους, συγγραφείς, ποιητές, μουσικούς, εργάτες κάθε λογής και δημοσίους υπάλληλους της περιοχής. Όλοι στήριξαν τον καφενέ από την αρχή. Ίσως έβλεπαν το κάτι διαφορετικό στους ανθρώπους του. Το 2004 έχοντας γεμίσει εμπειρίες και με την στήριξη του κόσμου, η Στοά μεγάλωσε. Η Στοά γέμισε τραπεζοκαθίσματα, 16 για την ακρίβεια, η κουζίνα μεγάλωσε και το μενού έγινε όπως ενός κανονικού μεζεδοπωλείου. Η δουλειά ξεκίνησε για τα καλά!  «Στους ολυμπιακούς αγώνες της ίδιας χρονιάς γίναμε και διεθνώς γνωστοί καθώς μας γεύτηκαν πλήθος κόσμου από κάθε κράτος του πλανήτη, μας λέει ο Στέφανος Κοντός, μέλος της Στοάς». Καθώς η δουλειά πήγαινε στρωτά και μόνο θετικά σχόλια ακουγόντουσαν, όλο αυτό έδινε δύναμη στους ανθρώπους της Στοάς. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να απελευθερωθεί ένα κατάστημα ακόμα, το οποίο με μια ριζική ανακαίνιση προστέθηκε στο ήδη υπάρχον εν καιρό κρίσης το 2012 και έτσι πήρε το ουζερί την σημερινή του μορφή και μετονομάστηκε σε “Ουζερί Η Στοά”.

Οι κριτικές πάντα ήταν καλές και είναι μέχρι και σήμερα. Αναφέρονται πάντα στην ανοδική πορεία και στην διαχρονική άξια του ως προς την ποιότητα άλλα και ως προς τους ανθρώπους του. Το κάλο ουζερί κρίνεται στην ποιότητα του ψαριού ναι άλλα όχι μόνο.  Η καλή συμπεριφορά του σερβιτόρου, η ανθρωπιά και η θέληση να περάσει καλά ο πελάτης από το πως και τι θα πιει ως και το γλυκό είναι τα συστατικά για ένα κάλο ουζερί.

Ουζερί-Η Στοά

To σωστό το ψάρι…

«Για την ποιότητα και την φρεσκάδα των ψαριών και των θαλασσινών θέλει σχέση εμπιστοσύνης με τον προμηθευτή πάνω απ’ όλα. Έπειτα, πολύ ψάξιμο στην γενικότερη αγορά των φρέσκων και των κατεψυγμένων προϊόντων. Τότε, σίγουρα με την κρίση και την εμπειρία μας, θα ξέρουμε πόσο Ά κατηγορίας θα είναι κάθε ψαρικό και θαλασσινό μας. Φημιζόμαστε για τα φρέσκα ψαρικά μας, τα μαλακά καλαμαράκια μας και τα μυρωδάτα μύδια μας όποτε πρέπει να είμαστε πάντα προσεκτικοί και συνάμα ανταγωνιστικοί. Τα φρέσκα ψαρικά τα προμηθευόμαστε από την ψαραγορά του κέντρου έχοντας 20ετη συνεργασία και ανθρώπους που νιώθουμε σαν οικογένεια της Στοάς».

Ουζερί-Η Στοά

‘Όλα γίνονται…θέληση να υπάρχει

«Η κρίση από το 2012 και μετά έχει επηρεάσει την Στοά, όπως και όλα τα μαγαζιά ειδικά με την αύξηση του ΦΠΑ στο 24%. Προσπαθούμε όμως πάντα να κρατιόμαστε σε λογικά πλαίσια τιμών. Φυσικά, με το να απορροφούμε κάθε αλλαγή και κάθε αύξηση σε ύλες και φόρους. (βλέπε προσθήκη pos ως τελευταία αλλαγή). Όποτε ποιότητα και τιμές κοιτάμε να συμβαδίζουν. Πολλές φόρες είναι καλύτερες από πότε, διότι αυτό είναι το ζευγάρι της επιτυχίας. Μαζί με την ποσότητα βεβαία. Όσοι νέοι ξέρουν την Στοά την στηρίζουν και την επισκέπτονται συχνά πυκνά. Αν και στην εποχή μας οι νέοι είναι πιο στριμωγμένοι από όλους. Ένας μέσος όρος για την ηλικία των πελατών της Στοάς είναι 40-45. Πελάτες που έρχονται εδώ και 20 χρονιά μέχρι και νέους που ξεκίνησαν χθες».

«Ο κατάλογος ανά τα χρονιά έχει υποστεί αλλαγές… Διαχρονικό δεν τον λες άλλα ούτε συχνά μεταβαλλόμενο».

Ουζερί-Η Στοά

Ουζάκι, ψαράκι και καλή παρέα…

Η Στοά με την ανθρωπιά την ειλικρίνεια και την ευαισθησία προς τον πελάτη έχει αποδείξει ότι μπορεί να στέκεται, δεν ζητάει κάτι από τον κόσμο, μόνο αντίστοιχα συναισθήματα και πάθη πάνω στον βωμό της απολυτής γεύσης και της πληρότητας φαγητού και πορτοφολιού. Γιατί αυτό μετράει πια πολύ. Ουζάκι, ψαράκι, καλή παρέα άλλα με φιλικές τιμές και μεγάλες μερίδες.

https://www.facebook.com/istoaouzeri/

https://www.tripadvisor.com.gr/Restaurant_Review-g189400-d7134770-Reviews-I_Stoa_Ouzeri-Athens_Attica.html

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:


SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Σπουδάζω στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθηνών. Δύο είναι τα πάθη μου: Τα παιδιά και η Αγγλία! Αν και αταίριαστα μεταξύ τους, αυτά τα δυο κρύβουν ολόκληρες ιστορίες...

Αφήστε το σχόλιο σας

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG