Προτάσεις: Το σνακ στα φοιτητικά του. Μέρος Α

Το σνακ στα φοιτητικά του…

Για τους φοιτητές του κέντρου:

Άκου φοιτητάκο. Έχεις εργαστήρια; πρακτικές;. ατελείωτες ώρες σχολής και θες να ξαποστάσεις κάπου παρέα με ένα χορταστικό σνακ; Το στομάχι σου γουργουρίζει και εσύ δεν ξέρεις προς τα που να κατευθυνθείς; Μην αγχώνεσαι. [μότο ζωής].

Τα 7+7 καλύτερα καταστήματα του κέντρου για κάτι γρήγορο, εύκολο, ποιοτικό, γευστικά ωραίο και κατά βάση χορταστικό θα παρουσιαστούν μπροστά σου μόλις τώρα. Οι πειρασμοί πολλοί, η φάση του να “φας τον αγλέουρα” πιο στάνταρ από κάθε άλλη φορά, αλλά τα οικονομικά ολίγον περιορισμένα; Μην ανησυχείς.  Όλα εδώ. Αυτό που λέμε οικονομικά και καλά. Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Εν αναμονή για τη συνέχεια φυσικά!

Καλίνκα Μαλίνκα:

Αυθεντικά ρώσικα πιροσκί που κόβουν την ανάσα πλάθονται κάθε πρωί στο Καλίνκα Μαλίνκα. Πίσω από μια τζαμαρία στη Σόλωνος αχνιστά ρώσικα εδέσματα κάθε λογής αποκτούν την τιμητική τους από τις ανυπόμονες ορδές περαστικών που περιμένουν. Οι κοπέλες με τις πολύχρωμες ποδιές και τα χαρακτηριστικά πράσινα μαντήλια αχάραγα αρχίζουν την διαδικασία παραγωγής των εδεσμάτων. Η Ρώσικη κουζίνα στα καλύτερα της με επιλογές που σίγουρα χορταίνουν και ξεχωρίζουν. Μια γκάμα που καλύπτει τόσο τους κρεατοφάγους όσο και τους χορτοφάγους, από τηγανιτά και φουρνισμένα εδέσματα με κοτόπουλο και μανιτάρια ή φρέσκα μούρα, βύσσινο, κεράσι, μαύρο και κόκκινο φραγκοστάφυλο. Καταστήματα του Καλίνκα Μαλίνκα θα βρει κανείς και σε άλλες διευθύνσεις.

Η παράδοση της Ρωσία στα πιροσκί συνεχίζεται και στη δική μας χώρα από τους σπεσιαλίστες σε αυτό Ρώσους. Για τα τυπικά του θέματος: «Καλίνκα–Μαλίνκα» αποκαλούνται στα ρωσικά τα κράνα και τα μούρα, τα οποία αποτελούν και γέμιση των πιροσκί, ενώ παράλληλα είναι ο τίτλος ενός δημοφιλούς λαϊκού τραγουδιού που χρονολογείται από το 1860.  Το κατάστημα αποτελεί ιδέα δυο ανθρώπων που ζουν στην Αθήνα αλλά έχουν καταγωγή από τη Ρωσία και οι οποίοι έψαξαν πολύ για να βρουν και τελικά να δημιουργήσουν την τέλεια συνταγή για πιροσκί.

Ενδεικτική και η ανακοίνωση του μαγαζιού: [Καθημερινά με αγάπη για τα προϊόντα μας, σας προσφέρουμε ολόφρεσκα Πιροσκί από φρέσκα υλικά εξαιρετικής ποιότητας, από τη γέμιση μέχρι το αλεύρι. Όλα φτιαγμένη στο χέρι με την παραδοσιακή ρώσικη συνταγή. Η ποιότητα των Πιροσκί μας είναι το κύριο χαρακτηριστικό της παραγωγής μας, όλα τα υλικά είναι φρέσκα ημέρας, χωρίς κανένα συντηρητικό ή βελτιωτικό γεύσης. Ψητά στο φούρνο και τηγανητά, αλμυρά και γλυκά. Σας καλούμε να τα δοκιμάσετε και να μοιραστείτε μαζί μας την γνώμη σας.]

σνακ

Repeat:

Τι να πει κανείς για το Repeat στην Ιπποκράτους; Εκεί που τα ένστικτα της όρεξης θεριεύουν με τα φρέσκα, ζεστά και πρωινά σνακ της βιτρίνας. Πίτσα; Μπέργκερ; Ολόφρεσκη μακαρονοσαλάτα; Κάτι αλμυρό ή και κάτι γλυκό; Καφεδάκι η χυμό; Αυτό που θέλεις, όπως το θέλεις στο Repeat θα το βρεις σε τιμή ευκαιρίας. Τα σάντουιτσ και η μπουγάτσα του με γέμιση κρέμας γαλακτομπούρεκου είναι τόσο λαχταριστά που δεν μπορείς παρά να γίνεις έρμαιο των οπτικών και γευστικών τους αισθήσεων.

σνακ

Άριστον:

Αν σας λέγαν ότι ένα ιστορικό κατάστημα στην Αθήνα, στην οδό Βουλής, το οποίο προσφέρει μόνο τυρόπιτες και του οποίου μόνιμοι θαμώνες ήταν ο Οδ. Ελύτης και ο Κωστής Παλαμάς θα το πιστεύατε; Γενιές Αθηναίων έχουν μεγαλώσει με τις θρυλικές τυρόπιτες του Άριστον με την φημισμένη κουρού να είναι πρώτη στις προτιμήσεις των επισκεπτών κάθε πρωί. Οι τιμές σε σχέση με την ποιότητα κυμαίνονται σε απολύτως φυσιολογικά πλαίσια και προσιτές στον καθένα.

σνακ

Δυο Γουλιές και Δυο Μπουκιές:

Τάνια Κωνσταντίνοβα-Νίκος Μπουρμπάκης: Ο «χαρλεάς» ή αλλιώς μουσάτος τύπος. Κι όμως! Είναι οι δύο ιδιοκτήτες του πρωτότυπου, μυστικού και πολυσύχναστου καφέ Δυο Γουλιές και Δυο Μπουκιές στην οδό Δραγατσανίου, απέναντι από την εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων.

Πάντοτε αναρωτιόμουν, πόση αγάπη μπορεί να συνοψιστεί στο τελικό αποτέλεσμα ενός εγχειρήματος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είχα παρά μόνο μια επιλογή. Να επισκεφθώ το μαγαζί ως γνήσιος πρωτευουσιάνος φοιτητής. Από που να αρχίσω και που να τελειώσω… Ειλικρινά κανένα άλλο μαγαζί όσο αυτό δεν μου έχει κεντρίσει τόσο πολύ το ενδιαφέρον. Η προλογική μου αναφορά στο αναλυτικό άρθρο του MAXMAG το οποίο σύναξα πριν από καιρό για το συγκεκριμένο μαγαζί αντικατοπτρίζει την εικόνα και με το παραπάνω. Αψεγάδιαστος καφές από τρομερά χαρμάνια παρέα με το σνακ της ημέρας είναι ότι καλύτερο μπορεί να συνδυάσει ένα μαγαζί σαν και αυτό. Σνακ; Τι ακριβώς; Εύλογα θα αναρωτηθείτε.

[Στο μαγαζί οπού μπορείς να κάτσεις, take away, αλλά κατά κύριο λόγο self-service μπορείς να δοκιμάσεις: pink lemonade, κέικ λεμόνι ή ταχίνι, πάνφρεσκους ξηρούς καρπούς, σαλάτες και σάντουιτς χωρίς κανένα ίχνος ελαιόλαδου, μαγιονέζας και βουτύρου. Καθετί από τα υλικά που χρησιμοποιούνται μέχρι τα τελικά προϊόντα είναι φιλικά και με σεβασμό προς τον άνθρωπο. Λογική τύπου “ότι κάνεις και στο σπίτι σου” “στο κάνουμε και εδώ” όπως εξηγούν οι ιδιοκτήτες του Δυο Γουλιές και Δυο Μπουκιές.]

σνακ

Μπελ Ρευ:

Στη Συγγρού Φίξ ένα καλοσχεδιασμένα μοντέρνο μαγαζί σε καλεί να ξαποστάσεις με breakfast που θα σου φύγει η μαγκιά. Κρόκ Μαντάμ λοιπόν! Όποιος θέλει ψάχνει. Μην περιμένεις να σου πω τι είναι. Η στιγμή που πραγματικά όμως μένεις κατάπληκτος είναι όταν επεξεργαζεσαι τον κατάλογο του μαγαζιού. Τη στιγμή που το μάτι σου πέφτει στην τιμή του Freddo Capuccino. 2,50 ευρώ. Ναι καλά άκουσες, τόσο λίγα. Το Μπελ Ρευ ένα πλυντήριο αυτοκίνητων το οποίο μεταμορφώθηκε σε ένα κομψό καφέ-σνακ μπαρ έχει δώσει άλλη αύρα ανανέωσης στην πάντα up περιοχή του Κουκακίου.

σνακ

Ο Κώστας ίσως το πιο ιστορικό σουβλατζίδικο της Αθήνας στην οδό Πεντέλης, το Καλοψημένο στην Ναβαρίνου, και το Προδόρπιον στην Σταδίου, συναποτελούν τους τελευταίους  εναπομείναντες κρίκους στο παζλ του “κάτι στη στιγμή”.

σνακ

Feyrouz:

Ένα βαθύτατα συγκινητικό και νοσταλγικό άρθρο είχε δημοσιευθεί λίγο καιρό πριν εδώ. Ο λόγος για το Feyrouz το καλύτερο κατάστημα ανατολίτικων γεύσεων της Αθήνας. Η οικογενειακή επιχείρηση της μαμάς Φειρούζ και των γιων της φτιάχνει τα καλύτερα Λαχμαντζούν της Αθήνας για τα οποία γίνεται μεγάλος ντόρος κάθε μέρα. [Τα τρία κλασσικά λαχμαντζούνια Feyrouz με λευκή λεπτή χειροποίητη ζύμη, μοσχαρίσιο κιμά, κρεμμυδάκι και ψιλοκομμένα μυρωδικά ήταν έτοιμα σε λιγότερο από 2 λεπτά. Η σως γιαουρτιού στο λαχμαντζούν έδινε ένα τόνο υψηλής απόλαυσης που δύσκολα μπορούσες να αντισταθείς. Το μαγαζί είχε κατακλυστεί από κόσμο και οι παραγγελίες η μια μετά την άλλη έτοιμες στο άψε σβήσε από το σβέλτο προσωπικό.

Αυθεντικά λεχμαντζούν με λεπτή πιτούλα και κρούστα ανάλογη των προτιμήσεων του επισκέπτη για όλα τα γούστα, ακόμα και για όσους είναι χορτοφάγοι, όπως αυτά με τα λαχανικά. Χειροποίητα με ζύμη ολικής αλέσεως και μείγμα από οχτώ διαφορετικά λαχανικά εποχής. Μπορείτε να δείτε το άρθρο εδώ:

Εσύ ποιο θα προτιμήσεις;

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:


SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Σπουδάζω στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθηνών. Δύο είναι τα πάθη μου: Τα παιδιά και η Αγγλία! Αν και αταίριαστα μεταξύ τους, αυτά τα δυο κρύβουν ολόκληρες ιστορίες...

Αφήστε το σχόλιο σας

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG