Το TEDxYouth στο νησί των Ιπποτών, τη Ρόδο!

Το πρώτο TEDxYouth που θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο είναι προ των πυλών. Συγκεκριμένα, την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018, στα Εκπαιδευτήρια “Ροδίων Παιδεία” θα λάβει χώρα το συνέδριο με τη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών, ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών. Ώρα προσέλευσης για την παρακολούθηση του TEDxYouth, 10:30, καθώς η ώρα έναρξης υπολογίζεται στις 11:00.

Οργάνωση του συνεδρίου στο "Ροδίων Παιδεία"
Η αφίσα του TEDxYouth στη Ρόδο

Θέμα της διοργάνωσης και τίτλος της είναι “Πυξίδες Πλεύσης”, αφορμόμενος από τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν στο μέλλον οι νέοι. Έτσι, μέσα από τις ομιλίες τους θα διαφανεί ποιες είναι οι ανησυχίες τους και θα προταθούν ατομικοί ή και συλλογικοί δρόμοι δραστηριοποίησης. Το TEDxYouth θα παρακολουθήσουν άνθρωποι των γραμμάτων, των τεχνών αλλά και του επιχειρηματικού κόσμου, αφού σίγουρα η επαγγελματική αποκατάσταση εμπεριέχεται στα σχέδια των νέων.

Μια μέρα δημιουργίας στο TEDxYouth
Μερικοί από τους ομιλητές και πρωταγωνιστές του TEDxYouth
 Οι ομιλητές του TEDxYouth

Οι μαθητές που θα εκφωνήσουν λόγους θα είναι 13 από διαφορετικά σχολεία -Γυμνάσια και Λύκεια- του νησιού. Το σημαντικότερο είναι ότι ολόκληρο το συνέδριο έχει διοργανωθεί κυρίως με τη συμβολή αυτών των ομιλητών. Βέβαια, επικουρική ήταν και η συμπαράσταση από τους εκπαιδευτικούς, δασκάλους των παιδιών. Ταυτόχρονα, το σύνολο των μαθητών που ενεπλάκησαν στη διοργάνωση ξεπερνάει τους 30.

Εκτός από τις διαλέξεις, το συνέδριο θα ολοκληρώσουν και μουσικά και θεατρικά δρώμενα, έτσι ώστε να δώσουν μια διαφορετική νότα στον χαρακτήρα της εκδήλωσης.

Συμμετοχή στο TEDxYouth

Για όποιον επιθυμεί να συμμετάσχει στο κοινό του συνεδρίου μπορεί να συμπληρώσει την παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δήλωση συμμετοχής

Για το TEDxYouth

Η TED είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που κάνει συνέδρια με σκοπό τη διάδοση ιδεών που αξίζουν (Ideas Worth Spreading). Αρχή του, το 1984 σ’ ένα συνέδριο με σκοπό να συναντηθούν άνθρωποι της τεχνολογίας, της ψυχαγωγίας και του σχεδίου. Από εκεί προέρχεται και η ονομασία TED, Technology, Entertainment, Design.

Το TEDx είναι ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο να δίνει σε κοινότητες, οργανισμούς αλλά και άτομα τη δυνατότητα να κάνουν συζητήσεις σε τοπικό επίπεδο. Διοργανώνονται γενικότερα ανεξάρτητες εκδηλώσεις TEDx. Στην Ελλάδα TEDx έχουν γίνει ή είναι προγραμματισμένα: Αθήνα, Χανιά, Ανώγεια, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ηράκλειο, Καλαμάτα, Μονεμβασιά, Ρόδο και Σύρο.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια πρωτοβουλία με πολλαπλά θετικά αποτελέσματα. Ωθεί τους νέους στην έκφραση των θεμάτων που τους απασχολούν μέσω επιχειρημάτων. Παράλληλα, αναπτύσσει τον δημόσιο διάλογο και εξαπλώνει ιδέες καινοτόμες και νεανικές. Όλοι λοιπόν είμαστε μέσα στο πνεύμα του TEDxYouth γιατί μπορούμε να ονειρευόμαστε!

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Δημήτρης Λαδικός

Σπούδασε Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Ασχολείται ιδιαίτερα με τη συγγραφή λογοτεχνικών κειμένων και άρθρων. Αγάπη του είναι η μουσική, τα ταξίδια και ο αθλητισμός.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;