Οδός Δημιουργικής Γραφής – Διαδρομή 2

Πόσο δημιουργικός μπορεί να είναι ένας άνθρωπος; Πόσο μπορεί να ταξιδέψει η φαντασία του μέσα από τα δικά του βιώματα; Αυτό μπορεί να το μάθει ο καθένας ακολουθώντας μια διαδρομή γεμάτη ψυχαγωγία, ευρύτερη παιδεία, με στόχο την ψυχική ανάταση. Μια τέτοια δημιουργική οδό ακολούθησαν πολλοί εκπαιδευόμενοι συγγραφείς. Μέσα από την ευκαιρία που τους έδωσαν οι “εκδόσεις Γραφομηχανή” συγκέντρωσαν έναν πλούσιο συλλογικό τόμο διηγημάτων. Έτσι, σε συνεργασία με τις “εκδόσεις Γραφομηχανή” τα Εκπαιδευτήρια “Ροδίων Παιδεία” διοργανώνουν την παρουσίαση βιβλίου “Οδός Δημιουργικής Γραφής – Διαδρομή 2”.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο νησί της Ρόδου, όπου θα παρευρεθεί ο ποιητής και εκδότης, Βασίλης Ρούβαλης. Επίσης, θα διαβάσουν διηγήματά τους οι συμμετέχοντες στο βιβλίο συγγραφείς, Ιωάννα Ζαφειροπούλου και Δημήτρης Λαδικός.

Η ημέρα παρουσίασης του συλλογικού τόμου, “Οδός Δημιουργικής Γραφής -Διαδρομή 2” θα είναι το Σάββατο 27 Ιανουαρίου και ώρα 19:30 στον χώρο της βιβλιοθήκης των Εκπαιδευτηρίων “Ροδίων Παιδεία” (διεύθυνση: Ηλία Βενέζη).

Ωστόσο, το δημιουργικό ταξίδι για οποιονδήποτε που θέλει να δοκιμάσει μια τέτοια εμπειρία θα ξεκινήσει νωρίτερα. Στις 18:00 της ίδιας ημέρας, πριν την παρουσίαση του βιβλίου στον ίδιο χώρο, θα πραγματοποιηθεί ένα σεμινάριο δημιουργικής γραφής για ενήλικες. Διοργανωτής και καθοδηγητής, ο ποιητής και εκδότης, Βασίλης Ρούβαλης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εκδήλωση “Οδός Δημιουργικής Γραφής – Διαδρομή 2”

Η ευκαιρία συμμετοχής σε ένα τέτοιο σεμινάριο αποτελεί ένα πρώτο βήμα για να γνωρίσει κάποιος τον κόσμο της λογοτεχνίας. Σίγουρα, οι γνώσεις και οι εμπειρίες σ’ αυτόν τον τομέα είναι αναρίθμητες, γι’ αυτό και μια τέτοια συνάντηση αποτελεί ερέθισμα δημιουργικό για μικρούς και μεγαλύτερους. Για αρχάριους αλλά και για περισσότερο μυημένους.

Ταυτόχρονα, είναι σημαντική η παρουσία δύο συγγραφέων οι οποίοι συμμετείχαν σε μια τέτοια μακροχρόνια διαδικασία και κατάφεραν να συλλέξουν ένα κράμα από τα δημιουργήματά τους. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά και να μάθουν περισσότερα για το πώς μπορούν να αναπτύξουν ιστορίες, τι μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης και πολλά άλλα.

Ο συλλογικός τόμος θα διατίθεται στον χώρο των Εκπαιδευτηρίων “Ροδίων Παιδεία”, αλλά φυσικά ο καθένας μπορεί να τον βρει και κατευθείαν από τις “εκδόσεις Γραφομηχανή”. Για όσους παραστούν στο σεμινάριο θα δοθεί και βεβαίωση παρακολούθησης. Η είσοδος βέβαια σε μια τέτοια γιορτή της λογοτεχνίας και του πολιτισμού είναι ελεύθερη.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Δημήτρης Λαδικός

Σπούδασε Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Ασχολείται ιδιαίτερα με τη συγγραφή λογοτεχνικών κειμένων και άρθρων. Αγάπη του είναι η μουσική, τα ταξίδια και ο αθλητισμός.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;