Po’Boys: Ταξίδι στον αμερικανικό Νότο

SHARE

Po'Boys

Μπορεί να βρίσκεται 10.000 χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τον αμερικανικό Νότο, όμως το Po’Boys μας μεταφέρει μεμιάς στην άλλη άκρη της γης.  Σήμα κατατεθέν του είναι τα slow-smoked barbeque πιάτα. Burgers-sandwiches με βοδινό σιγοκαπνιστό στήθος, χειροποίητο λουκάνικο Andouille, σιγοκαπνιστή γαλοπούλα φιλέτο μοστράρουν πρώτα πρώτα την αφεντιά τους στον κατάλογο του Po’Boys. Μονομιάς σε κάνουν να αναρωτιέσαι “Πού στο καλό τα σκέφτηκε αυτά τα πιάτα; Πόσοι τρόποι υπάρχουν πια για να μαγειρέψεις το κρέας;”.

Δεν είναι και χθεσινοί στο PoBoys

Οι φανατικοί όμως ξέρουν. Ο chef του Po’Boys, Βασίλης Σπόρος έχει συστηθεί στο αθηναϊκό κοινό στα Athens Street Food Festivals και έχει καταφέρει να εντυπωσιάσει με τις γεύσεις του Southern Barbeque. Αν ο Ron Swanson είχε την επιλογή να πάει σε ένα εστιατόριο στην Αθήνα, είμαστε σίγουροι ότι θα διάλεγε το Po’Boys.

Po'BoysΓαστρονομικές επιλογές που ικανοποιούν και vegans/vegetarians

‘’If it doesn’t have meat, it is a snack’’ λέει επιδεικτικά ο Ron σε ένα επεισόδιο του Parks and Recreation. Αλλά, ο Βασίλης Σπόρος τον διαψεύδει. Με πιάτα για vegetarians/vegans όπως είναι: η πατατοσαλάτα Νέας Ορλεάνης με μαγιονέζα, καλαμπόκι, πιπεριά Φλωρίνης , κρεμμύδι, μαϊντανό και ελαιόλαδο και οι κροκέτες από καλαμποκάλευρο και ξινόγαλο με μαγιονέζα creole, ο ουρανίσκος δεν μένει ποτέ ανικανοποίητος.

Χαλαρό και φιλικό περιβάλλον

Κρεατοφάγοι και μη, μπορούν να απολαύσουν το φαγητό τους σε έναν φιλόξενο χώρο στου Ψυρρή πολύ κοντά στο σταθμό του Θησείου. Τα σαββατιάτικα μεσημέρια, μάλιστα, είναι πιθανό να συναντήσετε πολλούς μικρούς φίλους. Με χαρά τριγυρνούν στα τραπεζάκια και χαμογελούν όλο νάζι στους θαμώνες. “Έτσι να μαθαίνουν από μικρά στο καλό φαγητό!” σκέφτομαι κατευθείαν.

Po'Boys

Advertisement

Μπύρες κάθε γούστου στο Po’Boys

Αυτό που δεν μπορούν να δοκιμάσουν οι μικροί μας φίλοι είναι η κάβα του Po’Boys που κάθε άλλο παρά αμελητέα είναι. Μεγάλη είναι η ποικιλία από μπύρες εγχώριες και εισαγόμενες, καπνιστές ή μη, ξανθιές ή organic. Όποια και να διαλέξετε, το σίγουρο είναι ότι κανείς δεν φεύγει παραπονεμένος (και νηφάλιος) από την πολυσύχναστη γωνιά του Ψυρρή.

Μπορεί το Πάσχα να φάγαμε τον άμπακο, όμως η καθιερωμένη αποτοξίνωση μπορεί να περιμένει! Μια βόλτα από τους ειδικούς του barbeque δεν είναι ποτέ κακή ιδέα. Όλοι στις θέσεις σας; Φύγαμε!

Αγαθάρχου 12 & Λεπενιώτου, Ψυρρή

210 323 46 72

 

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Οι σπουδές μου περιλαμβάνουν τη φιλοσοφία, την ψυχολογία και τη γλωσσολογία. Όμως ανάμεσα στη γλωσσολογία, τον καφέ και τα βιβλία, μου αρέσει να λύνω γρίφους και να παίζω σε δωμάτια απόδρασης. Το χιούμορ και η δημιουργικότητα είναι αρκετοί λόγοι για να μη βαριέμαι.

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG