Η πλευρά μιας αυθεντικής Αθήνας μέσα από ξεναγήσεις της Action Plus

SHARE

H Action Plus,

αποτελεί μία κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση, η οποία προωθεί την  βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη μέσω της παροχής υπηρεσιών συλλογικού και κοινωνικού χαρακτήρα. Μία από αυτές τις παρεχόμενες υπηρεσίες είναι και η ξενάγηση σε σαγηνευτικά μέρη της παλιάς Αθήνας.

Μια Βραδιά στο Μουσείο Ακρόπολης

action plus

Από την πρώτη ξενάγηση δε θα μπορούσε να λείπει το σαγηνευτικό μουσείο της Ακρόπολης· αυτή τη φορά, όμως, όχι μια καθημερινή τουριστική μέρα, αλλά το βράδυ, όταν ο φωτισμός κάνει το μουσείο και τα εκθέματα ακόμα πιο μαγικά! Το μουσείο αυτό, καταλαμβάνοντας την 6η θέση στη λίστα των καλύτερων μουσείων του κόσμου, περιλαμβάνει αριστουργήματα και πρωτότυπα έργα της αρχαϊκής και κλασικής ελληνικής περιόδου, τα οποία έχουν άμεση σχέση με τον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Μία  ξενάγηση που δεν πρέπει κανείς να χάσει!

Ημέρα/ώρα: Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου, 20:00 – 22:00

 

Ξενάγηση στον Ναό του Ηφαίστου – Αρχαία Αγορά

action plusΗ επόμενη στη σειρά ξενάγηση, λαμβάνει χώρα στον Ναό του Ηφαίστου, στην περιοχή του Θησείου. Είναι δωρικού ρυθμού, περίπτερος, εξάστυλος ναός, κτισμένος ίσως από τον αρχιτέκτονα Ικτίνο από πεντελικό μάρμαρο. Ο ναός είχε σχεδιαστεί και πιθανότατα άρχισε να χτίζεται ήδη από το 450 π.Χ., σίγουρα πριν από τον Παρθενώνα. Πλέον, αποτελεί έναν από τους πλέον διατηρημένους ναούς του ελληνικού χώρου. Μία σίγουρα ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη ξενάγηση!

Ημέρα/ώρα:  Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου, 17:15 -19:15

 

Δειλινό στα Αναφιώτικα

action plusΕπόμενο ραντεβού, στα Αναφιώτικα στην Πλάκα. Η όμορφη αυτή συνοικία, «σκαρφαλωμένη» στον βράχο της Ακρόπολης, αποτελεί την παλαιότερη της πόλης . Δημιουργήθηκε από εργάτες από την περιοχή Ανάφη – εξού και το όνομα -, που είχαν έρθει στην Αθήνα για να εργαστούν ως χτίστες στην ανοικοδόμηση της πόλης και στην ανέγερση των ανακτόρων του Όθωνα. Η συνοικία χτίστηκε ακολουθώντας την αρχιτεκτονική των Κυκλάδων. Οι Αναφιώτες αναστήλωσαν παράλληλα με την εγκατάστασή τους, τους δύο ναούς που βρίσκονταν στην περιοχή από τον 17ο αιώνα, τον ναό του Αγίου Συμεών και του Αγίου Γεωργίου των Βράχων.

Advertisement

Μία βόλτα στην ομορφότερη συνοικία της Αθήνας, που αποπνέει ρομαντισμό άλλης εποχής!

Ημέρα/ώρα: Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου, 18.00 – 20.00

 

Διαδρομές ιστορίας στον Εθνικό Κήπο

action plusΕπόμενο ραντεβού στον Εθνικό Κήπο. Στην αρχαιότητα κομμάτι του κτήματος ήταν ο ιδιωτικός κήπος του φιλόσοφου και βοτανολόγου Θεόφραστου, ενός εκ των διαδόχων του Αριστοτέλη. Ο κήπος ήταν ένα δώρο από τον Δημήτριο Φαληρέα στον δάσκαλό του. Υπήρχε επίσης ένα ιερό και μια βιβλιοθήκη. Στα νεότερα χρόνια μετατράπηκε στον κήπο του Όθωνα και της Αμαλίας. Σήμερα, αποτελεί έναν πράσινο παράδεισο στο κέντρο της μεγαλούπολης. Εκεί υπάρχουν λίμνες με πάπιες, ένας μικρός ζωολογικός κήπος, καφετέρια (που πλέον έχει κλείσει), η παιδική βιβλιοθήκη και μια παιδική χαρά.

Ημέρα/ώρα: Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, 17.30 – 19.30

 

Ξενάγηση στην Ακρόπολη

action plusΑδύνατο θα ήταν να έλειπε από το πρόγραμμα των ξεναγήσεων αυτή στον βράχο της Ακρόπολης, ένα μνημείο-κόσμημα της ελληνικής κληρονομιάς, που δεσπόζει στην πόλη των Αθηνών.

Ημέρα / ώρα: Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου, 5.00 – 7.00 μμ

Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου, 10.00 – 12.00 πμ

Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου, 5.00 – 7.00 μμ

 

Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τις ξεναγήσεις, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Action Plus: https://action-plus.gr/politismos/

 

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Φοιτήτρια στο τμήμα Διεθνών Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, μελλοντική δημοσιογράφος.

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG