Πισίνες Θεσσαλονίκης: Μια όαση δροσιάς

Η θερμοκρασία ολοένα και ανεβαίνει, το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά. Τι καλύτερο από μια μικρή καλοκαιρινή απόδραση ακόμα και στην πόλη. Μια πολύ καλή επιλογή για μια ανάσα δροσιάς είναι οι πισίνες. Μετά τις ταράτσες  έχω να σου προτείνω πολλές επιλογές για μια ανάσα δροσιάς. Εάν λοιπόν ξέμεινες στην πόλη και ψάχνεις τρόπους για να χαλαρώσεις είμαι εγώ εδώ για εσένα.

 

Δημοτικά Κολυμβητήρια:

Ήξερες ότι εκτός από τις πισίνες των ξενοδοχείων και τις κλασικές πισίνες έχεις  την δυνατότητα να κολυμπήσεις και στις πισίνες που διαθέτουν τα δημόσια κολυμβητήρια;! Κι όμως μπορείς διότι τα δημόσια κολυμβητήρια είναι ανοιχτά προς το κοινό.

Δημοτικό Κολυμβητήριο Τούμπας

Δίπλα στο γήπεδο του ΠΑΟΚ θα βρεις το Δημοτικό Κολυμβητήριο της Τούμπας το οποίο είναι διαθέσιμο προς το κοινό και μπορείς να το επισκεφθείς όποτε θελήσεις για να κάνεις την βουτιά σου.  Η πισίνα είναι ολυμπιακών διαστάσεων. Οι ώρες κοινού είναι: ∆ευτέρα-Παρασκευή 9:00-14:30 & 15:30-21:00, Σάββατο 9:00-14:00. Οι τιμές κυμαίνονται από 8 ευρώ για χρήση της πισίνας για 5 φορές (4 ευρώ για φοιτητές και μαθητές).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

πισίνες
Πηγή: typosthess.gr

Πληροφορίες:

Κλεάνθους και Γρηγ. Λαμπράκη, Άνω Τούμπα

Ποσειδώνιο

Στην 25ης Μαρτίου θα συναντήσεις το Ποσειδώνιο, ένα δημόσιο κολυμβητήριο που έχεις την δυνατότητα να πας να κάνεις την βουτιά σου, η είσοδος για το κοινό είναι από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 10:00 μέχρι τις 17:00 με χρέωση 2 ευρώ. Για τους μαθητές είναι 1 ευρώ. Για τους ανέργους, τα ΑμεΑ και τα άτομα άνω των 65 ετών η είσοδος είναι δωρεάν. Για να χρησιμοποιήσεις την πισίνα θα πρέπει να έχεις μαζί σου σκουφάκι το οποίο δεν παρέχεται.

πισίνες
Πηγή: dailythess.gr

Πληροφορίες:

Μαρίας Κάλλας, Θεσσαλονίκη

Κολυμβητήριο του δήμου Παύλου Μελά

Στον δήμο Παύλου Μελά και συγκεκριμένα στην Ηλιούπολη έχουν το δικό τους δημοτικό κολυμβητήριο όπου έχεις την δυνατότητα να πας και να δροσιστείς έστω και λίγο εάν δεν έχεις την δυνατότητα να επισκεφθείς την θάλασσα. Το ωράριο είναι από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:30 – 21:30, Σάββατο 9:30 – 16:30. Η είσοδος για τους ενήλικες είναι με ημερήσια κάρτα με τιμή 2€, εβδομαδιαία κάρτα με τιμή 8€ και μηνιαία κάρτα με τιμή 30€, ενώ για τα παιδιά υπάρχει έκπτωση 50% στις παραπάνω τιμές.

πισίνες
Πηγή: politisnews.gr

Πληροφορίες:

Ιθάκης και Περικλέους, Ηλιούπολη

Η πισίνα της ΧΑΝΘ

ΧΑΝΘ

Στο πιο γνωστό σημείο της πόλης στην ΧΑΝΘ, θα βρεις την πισίνα της ΧΑΝΘ για μια ανάσα δροσιάς. Η πισίνα που διαθέτει η ΧΑΝΘ είναι τεράστια και είναι μια πολύ ωραία επιλογή για να δροσιστείς στην καρδιά της πόλης. Καθ όλη την διάρκεια που η πισίνα της ΧΑΝΘ είναι ανοιχτή για το κοινό υπάρχει επιτήρηση ναυαγοσώστη για την απόλυτη ασφάλεια σου. Τα ωράρια της πισίνας ανανεώνονται συνεχώς επομένως για πιο σίγουρες πληροφορίες μπορείς να επισκεφθείς την σελίδα της ΧΑΝΘ https://www.ymca.gr/. Έχεις τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις την πισίνα καθημερινά, σε διαφορετικές ώρες το πρωί, το μεσημέρι και το βράδυ. Η μηνιαία συνδρομή είναι στα 40,00€ και η τιμή εισιτηρίου στα 5,00€.

πισίνες
Πηγή: parallaximag.gr

Πληροφορίες:

Νικολάου Γερμανού 1, Θεσσαλονίκη

 

Πισίνες ξενοδοχείων:

Τώρα ήρθε η ώρα να σου προτείνω πισίνες σε ωραία και γνωστά ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης για μια μικρή δροσιστική εξόρμηση εντός της πόλης.

Capsis Hotel Thessaloniki

Η πιο γνωστή πισίνα της Θεσσαλονίκης είναι ανοιχτή και σε περιμένει να κάνεις τις βουτιές σου. Στην ταράτσα του Capsis Hotel θα κάνεις τα μπάνια σου με την πιο ωραία θέα. Έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις τον καφέ σου και τα σνακ σου σε ένα πολύ ωραίο χώρο. Το ωράριο λειτουργίας της πισίνας είναι από τις 11:00 μέχρι τις 19:00 και στην είσοδο των 8 ευρώ συμπεριλαμβάνεται καφές ή χυμός. Τα Σαββατοκύριακα η τιμή ανέρχεται στα 10 ευρώ. Η είσοδος για παιδιά έως 8 ετών είναι δωρεάν, ενώ για τα παιδιά έως 12 ετών υπάρχει έκπτωση 50%.
πισίνες
Πηγή: parallaximag.gr
Πληροφορίες:
Τοποθεσία: Μοναστηρίου 16, Θεσσαλονίκη

LAZART Hotel

Στο ξενοδοχείο στην Μονή Λαζαριστών, θα βρεις μια πισίνα σε ένα πολύ ωραίο και φιλικό χώρο, ο οποίος θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις.  Η πισίνα διαθέτει μπαρ και λειτουργεί καθημερινά από τις 11.00 μέχρι τις 19.00. Η τιμή εισόδου στην πισίνα είναι 10 ευρώ και περιλαμβάνει ξαπλώστρα, πετσέτα και χώρο για αλλαγή ρούχων.
πισίνες
Πηγή: parallaximag.gr

Πληροφορίες:

Τοποθεσία: Κολοκοτρώνη 16, Σταυρούπολη

https://www.lazarthotel.com/el/

Πισίνες με θέα το λιμάνι Θεσσαλονίκης

The Met Hotel

Στην ταράτσα του The Met Hotel υπάρχει μια πισίνα στην οποία θα κάνεις το μπάνιο σου με θέα το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Θα περάσεις κάποιες ώρες χαλάρωσης σε ένα πολύ ήρεμο και χαλαρό περιβάλλον. Θα απολαύσεις τον καφέ σου ή τον χυμό σου με την καλύτερη θέα. Η πισίνα του The Met Hotel και το μπαρ του λειτουργούν καθημερινά από τις 10:00 έως τις 18:00, η είσοδος είναι 20 ευρώ το άτομο και 34 ευρώ τα δύο άτομα τις καθημερινές, και 28 ευρώ το άτομο και 45 ευρώ τα δύο άτομα για τα Σαββατοκύριακα. Τα παιδιά ηλικίας μέχρι 6 ετών έχουν δωρεάν πρόσβαση στην πισίνα ενώ από 6 μέχρι 12 ετών έχουν έκπτωση 50%.

Πηγή: parallaximag.gr

Πληροφορίες:

Τοποθεσία: 26ης Οκτωβρίου 48, Θεσσαλονίκη

https://www.themethotel.gr/el/

Porto Palace Hotel

Τέλος, θα σου προτείνω την πισίνα του Porto Palace Hotel για την μικρή καλοκαιρινή και δροσιστική σου απόδραση. Σε ένα πολύ ωραίο χώρο θα έχεις την ευκαιρία να χαλαρώσεις και να απολαύσεις τον καφέ και τον χυμό σου. Οι ώρες που μπορεί να σε υποδεχτεί είναι 11:00 – 20:00. Η είσοδος είναι 10 ευρώ και προσφέρεται πετσέτα και νερό, ενώ για τα παιδιά έως 6 ετών είναι δωρεάν.

Πηγή: parallaximag.gr

Πληροφορίες:

Τοποθεσία : 26ης Οκτωβρίου 65, Θεσσαλονίκη

https://www.portopalace.gr/

Καλές Βουτιές!

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Κλημεντίνη Σκιάλση

Από εδώ η Κλημεντίνη, έχει τελειώσει τις σπουδές της στην δημοσιογραφία και ευελπιστεί να ακολουθήσει αυτό επάγγελμα, της αρέσει πολύ η πόλη που ζει (Θεσσαλονίκη) και για αυτό γράφει για αυτήν!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;