Athens
25°
light rain
Υγρασία: 87%
Άνεμος: 4m/s Ν-ΝΑ
Ανώτερη 26 • Κατώτερη 23
Weather from OpenWeatherMap

Πάμε για tapas στο Σύνταγμα;

Φωτογραφία του χρήστη Guapa Paella & Tapas Bar.

Η φιλοσοφία της ισπανικής κουζίνας βασίζεται στην παραδοσιακή σπιτική κουζίνα των Ισπανών. Είναι η απλή αγροτική κουζίνα που τα κύρια συστατικά της είναι το κρεμμύδι,  το σκόρδο, η ντομάτα, η κόκκινη καυτερή πιπεριά, κάποια μπαχαρικά και αρωματικά βότανα τα οποία αφθονούν στην Ισπανική φύση. Φυσικά το κύριο φαγητό για το οποίο φημίζονται οι Ισπανοί είναι τα tapas.

Το ισπανικό φαγητό είναι αναγνωρίσιμο από όποια περιοχή και αν προέρχεται από τη Βόρεια Ισπανία όπου βρίσκεται η κοινότητα των Βάσκων και η παραθαλάσσια γεωγραφική τους θέση, επιτρέπει στις περιοχές αυτές να διαθέτουν μια ποικιλία πιάτων με βάση το ψάρι και τα θαλασσινά. Από τη Μεσογειακή Ισπανία που εδώ υπάγεται η περιοχή της Καταλονίας, βασίλισσας του ρυζιού και γενέτειρας της paella, τη Κεντρική Ισπανία όπου εδώ πρωταγωνιστούν τα ψητά και κυρίως το διάσημο ιβηρικό χοιρινό και την Ανδαλουσία όπου η μαγειρική εδώ είναι παράδοση, αποτέλεσμα της αλληλεπίδρασης διαφόρων πολιτισμών. Τέλος, από τα νησιά που φημίζονται για τη διάσημη μαγιονέζα τους αλλά και για τα γλυκίσματα τους και τα Κανάρια που παράγουν εξαιρετικής ποιότητας μπανάνες και ντομάτες και ιδιαίτερες τοπικές γεύσεις!

Εξάλλου, το κλισέ λέει, «μαγειρευτά στο Βορρά, ψητά στο Κέντρο και τηγανητά στο Νότο»…

Το Guapa Paella & Tapas Bar, που βρίσκεται μόλις λίγα βήματα από τη πλατεία Συντάγματος, σε περιμένει να σε «μεταφέρει» στα σοκάκια της Βαρκελώνης και της Μαδρίτης μέσα από τα υπέροχα πιάτα που ετοιμάζουν για τους λάτρεις της sangria και των tapas! Μικρός και στενόμακρος χώρος που στις καλές μέρες μπορείς να απολαύσεις το φαγητό ή το ποτό του στα τραπεζάκια έξω, χαζεύοντας την περατζάδα στον πιο ethnic γαστρονομικό δρόμο της Αθήνας!

 Φωτογραφία του χρήστη Guapa Paella & Tapas Bar.

Ξεκινώντας από τα ορεκτικά αυτό που οπωσδήποτε πρέπει να δοκιμάσει κανείς είναι το Casquinha de Siri, ένα παραδοσιακό βραζιλιάνικο ορεκτικό με γνήσια καβουρόψιχα, γαρίδες και παρμεζάνα σερβιρισμένο σε αχιβάδα… Εξαιρετικό πιάτο ορεκτικών και η παραδοσιακή Tortilla de Patata, ψημένη στο φούρνο γεμισμένη με κατσικίσιο τυρί και λουκάνικο chorizo. Αξίζει να δοκιμάσετε και την σαλάτα Guapa που περιέχει κόκκινα φρούτα του δάσους. Εννοείτε ότι πιάτα όπως η αγαπημένη Paella, η παραδοσιακή Sabor Caribeno συνταγή από το Puerto Rico και η αγαπημένη (μου) Pancetta Iberico έχουν την τιμητική τους στο τραπέζι μας!

Όπως λένε και οι Ισπανοί, η κουβεντούλα με φίλους και ένα ποτήρι sangria στο χέρι είναι «θεσμός».

Φωτογραφία του χρήστη Guapa Paella & Tapas Bar.

Info: Guapa Paella & Tapas Bar, Νίκης 17, Αθήνα

Τηλέφωνο Κρατήσεων: 210-3253994

Official Facebook page: https://www.facebook.com/GuapaAthens/

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:


SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ακούω στο όνομα Χρήστος Κουκουζέλης αλλά για τους πολύ φίλους γυρνάω και στο Zelis! Πρώην έφηβος και ανήσυχο μυαλό που του αρέσει να καταπιάνεται με τα πάντα και με τον εαυτό του στο καθρέπτη! Γεννήθηκα, μεγάλωσα, ζω και εργάζομαι στην Αθήνα σε νομικό τμήμα και η μεγάλη μου αδυναμία είναι η οικογένεια μου! Ταξίδια, καλό φαγητό, πολιτισμικές εκδηλώσεις και αθλητισμός είναι το καρέ του άσσου!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG