Oktoberfest στο Beer O’Clock!

Το φθινόπωρο έφτασε! Τα φύλλα κιτρινίζουν, οι μέρες μικραίνουν και ένα ψυχρό, απαλό αεράκι κάνει την εμφάνισή του για να μας ανακουφίσει από το, ομολογουμένως, καυτό καλοκαίρι που υπομείναμε όσοι Θεσσαλονικείς παραμείναμε στην πόλη. Αποφασίσαμε λοιπόν ότι πρέπει να γιορτάσουμε τον ερχομό της μελαγχολικής αυτής εποχής, και δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος από μία μπυρο-κατάνυξη. Με αφορμή το πασίγνωστο Oktoberfest, το Βαυαρέζικο φεστιβάλ μπύρας που λαμβάνει χώρα στο Μόναχο κάθε τέλη Σεπτεμβρίου, το αγαπημένο μας στέκι Beer O’Clock διοργανώνει τη δική του γιορτή μπύρας, φέρνοντας έναν γερμανικό αέρα στα πλακόστρωτα των Λαδάδικων. Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε εμείς! Όχι για εμάς, για εσάς το κάνουμε βρε κουτά, και σας μεταφέρουμε την εμπειρία από πρώτο χέρι.

Η λατρεία για τις γερμανικές μπύρες και γενικά το φαινόμενο “pub” δεν είναι κάτι που ανακαλύψαμε προσφάτως. Ειδικά όσοι είχαν την τύχη να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, όπου οι pub χαίρουν πολύ μεγαλύτερης εκτίμησης από ότι στην Ελλάδα, γνωρίζουν πόσο απολαυστική είναι μια παγωμένη -βαρελίσια κατά προτίμηση- μπύρα, με τη συνοδεία φυσικά των κατάλληλων μεζέδων. Ξεκινώντας λοιπόν για το Oktoberfest ήμασταν ήδη προετοιμασμένοι για όμορφες καταστάσεις.

Processed with VSCO with a5 preset

Καταφθάνουμε και το μαγαζί είναι στολισμένο, γεμάτο κόσμο και υπέροχες μυρωδιές.  Η διακόσμηση και η διαρρύθμιση παραπέμπει αμέσως σε γερμανικές μπυραρίες, προκαλώντας τον επισκέπτη να ξεφύγει λίγο από τα συνηθισμένα και να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό. Στο πλαίσιο του Oktoberfest, πέρα από το συνηθισμένο κατάλογο του Beer O’Clock, δίνεται η ευκαιρία στον κόσμο να δοκιμάσει Γερμανικές παραδοσιακές γεύσεις από Βαυαρέζικες μπύρες, γερμανικά πιάτα, λουκάνικα και παραδοσιακά bretzels.

Όταν μας δίνονται ευκαιρίες μας αρέσει να τις αρπάζουμε (από τα μαλλιά), οπότε πάντα για τις ανάγκες του review, παραγγείλαμε μπύρες και λουκάνικα (full package που λένε) και πέσαμε κυριολεκτικά με τα μούτρα, καθώς ήταν πεντανόστιμα. Οι γευστικότατες και δροσιστικές μπύρες, σε συνδυασμό με τα απίστευτα νόστιμα γερμανικά λουκάνικα μας μετέφεραν κατευθείαν στο Μόναχο! Στο μεταξύ ο κόσμος άρχισε να πληθαίνει, με συνέπεια να μην υπάρχουν πλέον καθίσματα ελεύθερα για τους καινούριους πελάτες. Αυτό όμως, προς ευχάριστη έκπληξη, δεν φαινόταν να εμποδίζει κανέναν, αντιθέτως πολλοί απολάμβαναν τη μπύρα τους όρθιοι, δημιουργώντας μια ελαφριά και παρεϊστικη ατμόσφαιρα. Το event προσέλκυσε και πολλούς ξένους τουρίστες, οι οποίοι θέλησαν να πάρουν μια γεύση από Γερμανία… εν Ελλάδι! Καθώς απολαμβάναμε τη μπύρα μας, η διάθεση κορυφωνόταν, με τη μουσική να παίζει δυνατά και τον κόσμο να συρρέει στο μαγαζί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο τέλος της εξόδου αποφασίσαμε ότι το Oktoberfest του Beer O’Clock ήταν ιδιαίτερα πετυχημένο, επομένως δεν ζηλεύουμε πλέον τόσο πολύ τους Βαυαρούς που συμμέτέχουν στο αυθεντικό φεστιβάλ. Εννοείται ότι ανανεώνουμε το ραντεβού μας στο Beer O’Clock και εκτός των φεστιβαλικών δρωμένων, για μια εκ νέου βουτιά στις γαστρονομικές απολαύσεις και φυσικά… στη μπύρα!

Υ.Γ. Ευχαριστώ πολύ το Δημήτρη για τις φωτογραφίες!


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ιωάννα Κατσή

Φοιτήτρια του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενη, εθισμένη στη μουσική, το καλό φαγητό, τη γυμναστική και τις μεταμεσονύχτιες συζητήσεις. Ένθερμη οπαδός της άποψης ότι η ευτυχία κρύβεται στις μικρές στιγμές, ένα παιδί με όνειρα που θέλει να φέρει το μέλλον στα δικά του μέτρα. Δεν περιγράφω άλλο.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;