Οι πιο λαχταριστές διευθύνσεις για τυρόπιτα στην Αθήνα

SHARE:

Μπορεί το brunch να είναι σίγουρα πιο υγιεινό άλλα η ζεστή τυροπιτούλα παραμένει η βασίλισσα των πρωινών σνακ. Μάλιστα είναι το δεύτερο πιο οικονομικό σνακ για το δρόμο. Πρώτο το σουσαμένιο κουλούρι και δεύτερο η τυρόπιτα! Εμείς συγκεντρώσαμε για σένα, τον λάτρη της τυρόπιτας, τις πιο λαχταριστές διευθύνσεις γι αυτή…

Άριστον

τυρόπιτα

(Την έχουμε, φυσικά, ξανά-επαινέσει σε άλλο μας άρθρο) Γύρω από το Σύνταγμα, βλέπεις αρκετούς ανθρώπους με μια τυρόπιτα ή κουρού Αριστον στο χέρι. Και φυσικά μία δεν είναι αρκετή!
Το Αριστον έκανε την παρθενική του εμφάνιση το 1906. Η όψη της τυρόπιτας τους;! Σαν να βγήκε μόλις από τον ξυλόφουρνο, ενώ το τυρί της δεν μοιάζει με άλλο κανένα. Εμείς απλά επισημαίνουμε την υπεραιωνόβια συνταγή του παππού – ιδρυτή Λομποτέτση που έρχεται από την Κωνσταντινούπολη.

Βουλής 10, 210 3227626.

Μάμ

τυρόπιτα

Το Μάμ έκανε την έναρξη του το 1958 και από τότε έχει κρατήσει την παράδοση του στο ποιοτικό κολατσιό. Η τυρόπιτα του Μάμ έχει φανατικό κοινό, με πελάτες που κάνουν τα πάντα για απολαύσουν μια αχνιστή από το φούρνο τυρόπιτα! Οι θαμώνες την υπερασπίζονται για το χρυσαφένιο, τραγανό φύλλο της και τις αγνές πρώτες ύλες της, παραδοσιακές, χωρίς καμία αλλαγή από την εποχή που ιδρύθηκε το τυροπιτάδικο.

Πανεπιστημίου 34 & Ιπποκράτους, Αθήνα, τηλ. 210 3619830. Πεσματζόγλου και Σταδίου.

Βάρσος

τυρόπιτα

Η πρώτη εμφάνιση του Βάρσου έγινε το 1950 και από τότε η αισθητική παραμένει σχεδόν η ίδια, είναι ο λόγος που κάνει το ζαχαροπλαστείο ακόμη πιο γοητευτικό. Η τυρόπιτα του σε ταξιδεύει σε παιδικές αναμνήσεις όπως την τυρόπιτα της γιαγιάς. Το φρέσκο βούτυρο, τα αγνά υλικά που χρησιμοποιούνται σου σπάνε τη μύτη μπαίνοντας στο χώρο…

Advertisement

Φυσικά σ᾽αυτό το μαγαζί δεν θα το επισκεφθείτε μόνο για να πάρετε τυρόπιτα.. θα γευτείτε όλα τα χειροποίητα γλυκά από μια πλούσια γκάμα… όπως τσουρέκια, μπεζέδες, ρυζόγαλο και σιροπιαστό γαλακτομπούρεκο). Μα πάνω απ´ όλα θα μυηθείτε στην αισθητική του χώρου που σε ταξιδεύει σε άλλες εποχές με μοναδικά χρώματα στο χώρο και ιδιαίτερη διακόσμηση.

Κασαβέτη 5, Κηφισιά, 210 8012472.

Δήμητρα Γουναρίδη

τυρόπιτα

Το εργαστήριο φύλλου και ζαχαροπλαστικής «Δήμητρα Γουναρίδη» έκανε την παρθενική του εμφάνιση το 1945 και πρόκειται για μία οικογενειακή επιχείρηση με παράδοση στις πίτες και τα γλυκά της Μικράς Ασίας.

Το μυστικό για την χειροποίητη τυρόπιτα βρίσκεται στο χειροποίητο φύλλο ματσόβεργας, οι γνωστές χωριάτικες τυρόπιτες της Δήμητρας και τα παραδοσιακά γλυκά έχουν γράψει ιστορία, στη Νέα Ιωνία, το Μάτι Αττικής και όχι μόνο. Το φύλλο συνεχίζουν να το ανοίγουν με το χέρι φτιάχνοντας τις πίτες με εκλεκτά τυριά και φρέσκο κιμά, λαχανικά χρησιμοποιώντας φρέσκο παρθένο ελαιόλαδο και αγνό βούτυρο.

Ευαγγελικής Σχολής 3-5, Ν. Ιωνία, 2102712548.

Οι Μερακλήδες

τυρόπιτα

Είναι γεγονός πως και η Αθήνα έχει τη δική της μπουγάτσα! Είναι γνωστό πως μπουγάτσα σημαίνει φύλλο οπότε απολαμβάνετε μπουγάτσα με κρέμα, τυρί και ότι άλλη γέμιση υπάρχει… Με τόσο νόστιμο φύλλο και τόσα πολλά καταστήματα το συγκεκριμένο μπουγατσοπωλείο κάνει πάταγο! Δεν υπάρχει Αθηναίος που να μην έχει τιμήσει έστω και μία φορά την μπουγάτσα από τους Μερακλήδες! Αν δεν την έχετε δοκιμάσει ακόμα… Σας την συστήνω ανεπιφύλακτα!

Κεντρικό κατάστημα: Γονατά 25, Περιστέρι, 210 5722165.

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Γειά σας! Είμαι η Εύα από Λακωνία και έχω σπουδάσει προγραμματισμό υπολογιστών και επαγγελματικό μακιγιάζ. Ασχολούμαι με την αρθογραφία τα τελευταία 6 χρόνια και έχω εργαστεί σε site μαγειρικής ως αρχισυντάκτρια.

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG