Ο Μικρός Πρίγκιπας: Η πιο «παραμυθένια» γωνία της Θεσσαλονίκης

Σιγά σιγά αρχίζει να χειμωνιάζει, ξέρω ξέρω θα πεις καιρός ήταν. Αφού λοιπόν σιγά σιγά μπαίνουμε σε χειμωνιάτικους ρυθμούς και είμαστε όλοι εδώ στην πόλη σου έχω μια πολύ ωραία πρόταση. Θα σου συστήσω ένα μαγαζί λίγο διαφορετικό από όλα τα άλλα που από την πρώτη στιγμή ξεχώρισε στην πόλη. Μετά την πρόταση για τσάι και γλυκά στην  Αθήνα  σου έχω την καλύτερη πρόταση για κρέπα στην Θεσσαλονίκη. Που θα την βρεις;! Στον Μικρό Πρίγκιπα.

Ο Μικρός Πρίγκιπας – Ιστορίες Γαστρομαγείας

Μικρός Πρίγκιπας
Πηγή: Instagram page: mikrosprigkipas.skg ( Μικρός Πρίγκιπας)

 

Κάπου εκεί στην Παλαιών Πατρών Γερμανού, στο κέντρο της πόλης θα βρεις ένα κατάστημα που μόνο από το όνομα του καταλαβαίνεις ότι μιλάμε για «παραμυθένιο» μαγαζί. Το όνομα είναι βγαλμένο φυσικά από το γνωστό παραμύθι με το οποίο ο ιδιοκτήτης είναι συνδεδεμένος και τον ενέπνευσε να δημιουργήσει αυτόν τον χώρο. Το στοιχείο που κάνει τον Μικρό Πρίγκιπα ξεχωριστό μαγαζί είναι ότι οι κρέπες είναι λίγο διαφορετικές. Έχουν καταφέρει να συνδυάσουν στην ίδια κρέπα διαφορετικές γεύσεις από διάφορες κουζίνες του κόσμου οι οποίες δένουν αρμονικά μεταξύ τους. Θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις κρέπες αλμυρές και γλυκές για όλα τα γούστα. Μάλιστα κάποια από τα υλικά τα δημιουργούν μονοί τους όπως κάποιες σος που χρησιμοποιούνται στις κρέπες. Δεν σου είπα το πιο εντυπωσιακό ( το οποίο μου κίνησε αρκετά την περιέργεια), η κάθε κρέπα έχει το δικό της όνομα. Υπάρχει λοιπόν η κρέπα της αγάπης, της φιλίας, της ευγνωμοσύνης και της ζωής. Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει η κρέπα Μικρός Πρίγκιπας.

Μικρός Πρίγκιπας
Πηγή: Instagram page: mikrosprigkipas.skg ( Μικρός Πρίγκιπας)

Τα συγκεκριμένα ονόματα που δίνονται στις κρέπες είναι αποτέλεσμα όλης της φιλοσοφίας του μαγαζιού. Στόχος τους είναι να σου δημιουργήσουν ένα πολύ θετικό feeling και να φτιάχνουν την ημέρα σε όλους όσους περνάνε από εκεί και το καταφέρνουν καλά αυτό. Για το τέλος σου άφησα το καλύτερο. Διότι μπροστά από το μαγαζί υπάρχει ένα λευκό πινακάκι στο οποίο καθημερινά γράφουν ενθαρρυντικά ρητά δικά τους ή εμπνευσμένα από αλλού. Περνώντας από εκεί λοιπόν και διαβάζοντας τα ρητά προβληματίζεσαι με την θετική έννοια και έστω για λίγο σκέφτεσαι θετικά. Επομένως αξίζει να περάσεις μια βόλτα από τον Μικρο Πρίγκιπα. Ο Μικρός Πρίγκιπας κάνει και delivery.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πληροφορίες:

Τοποθεσία: Παλαιών Πατρών Γερμανού 16, Θεσσαλονίκη

Ο Μικρός Πρίγιπας – Ιστορίες Γαστρομαγείας

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Κλημεντίνη Σκιάλση

Από εδώ η Κλημεντίνη, έχει τελειώσει τις σπουδές της στην δημοσιογραφία και ευελπιστεί να ακολουθήσει αυτό επάγγελμα, της αρέσει πολύ η πόλη που ζει (Θεσσαλονίκη) και για αυτό γράφει για αυτήν!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;