Myrtillo: ένα cafe ειδικού σκοπού στο κέντρο της Αθήνας

Και αφού σου προτείναμε τόσα για τον Σεπτέμβρη, από στέκια έως και event, ήρθε η ώρα να πάμε σε κάτι άλλο, πιο διαφορετικό και μάλιστα “διαφορετικό” με τα όλα του. Στο Myrtillo θα πιείς ίσως τον πιο σημαντικό καφέ της ζωής σου! Γιατί; Διότι θα σε σερβίρουν και θα σε εξυπηρετήσουν, άνθρωποι όμορφοι, άνθρωποι ιδιαίτεροι. Και τι το ιδιαίτερο έχουν αυτοί οι άνθρωποι και αυτός ο χώρος; Ήρθε η ώρα να διαβάσεις την συνέχεια!

 

Myrtillo.gr

Το Myrtillo, είναι ένα καφέ-πολυχώρος που έκανε την άφιξη του πριν από περίπου 6 χρόνια στους Αμπελόκηπους.  Σήμερα,  είναι ευρέως γνωστό και έχει απασχολήσει “θετικά” τα media πολλές φορές. Και αυτό γιατί δεν είναι ένα απλό στέκι που θα πας για τον καθημερινό σου καφέ, αλλά ένα στέκι όπως είπαμε και πριν “διαφορετικό”.

Myrtillocafe.gr

Η διαφορετικότητα του βρίσκεται στο προσωπικό του. Το  προσωπικό στο Myrtillo απαρτίζεται κατά κόρον από άτομα με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες, άτομα δηλαδή από ευάλωτες ομάδες, ανθρώπους ιδιαίτερους που το “πρόβλημα” τους δεν αποτελεί τροχοπέδη στην εργασία. Σκοπός του Myrtillo, η εκπαίδευση και η προώθηση των ανθρώπων αυτών στην αγορά εργασίας.  Οι θέσεις που καλύπτουν τα παιδιά που εργάζονται στον πολυχώρο είναι κυρίως αυτές τις εστίασης, όπως σέρβις, μπάρα, κουζίνα κ.α. Οι εργαζόμενοι πριν προσληφθούν περνούν από μια δοκιμαστική περίοδο ώστε να εγκλιματιστούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Myrtillo.gr

Ο χώρος, πολύχρωμος, μοντέρνος και vintage μαζί, ότι πρέπει για το φθινόπωρο. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο χώρος είχε χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά το 1959, για την επαγγελματική εκπαίδευση των αναπήρων πολέμου γι αυτό και μέσα στην αίθουσα εκδηλώσεων του café μπορεί κανείς να δει τα μηχανήματα στα οποία μάθαιναν την τέχνη τους οι ανάπηροι πολέμου και ήταν δωρεά της πρεσβείας της Νορβηγίας. Στους τοίχους θα δεις ενδιαφέροντα έργα του κωφού ζωγράφου Μανώλη Αντωνάκη.

Myrtillocafe.gr
Myrtillocafe.gr

Στο Myrtillo μπορείς να απολαύσεις καφέδες και ροφήματα καθώς και διάφορα ποτά. Ας μην ξεχνάμε τα διάφορα εδέσματα που θα βρεις στο μενού όπως διάφορες πίτες, κέικ, σάντουιτς και γλυκά, όλα παρασκευασμένα στο ίδιο το μαγαζί από το προσωπικό με αγνά και ολόφρεσκα υλικά.

 

Πληροφορίες για το Myrtillo:

Τριφυλίας & Λάμψα/Αμπελόκηποι, Αθήνα

2110123176 – 6971759463

Fb page

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ελένη Σοϊλεμεζίδη

Ελένη, Έλενα ή Yelena, ακούω σ'όλα τα παραπάνω και θα με βρεις παντού και πουθενά. Αν σου αρέσουν οι βόλτες, τα events και η εξερεύνηση στη πόλη τότε βρίσκεσαι στην κατάλληλη στήλη. Απόλαυσε υπεύθυνα!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;