Motley, ένα μαγαζί που μαγεύει με τα γλυκά του!

SHARE

Το Motley το πρωτογνώρισα σαν φοιτητής στα Γιάννενα. Για μένα και για πολλούς άλλους είναι ένα από τα καλύτερα coffeeshops και ζαχαροπλαστεία στο είδος του. Γεγονός είναι ότι όταν είσαι λάτρης του χειροποίητου και φρέσκου γλυκού δεν μπορείς να μην το επισκεφτείς. Έχοντας μία μεγάλη ποικιλία γλυκισμάτων, το μαγαζί που βρίσκεται στη Μουλαιμήδου 1, αποτελεί αξιοθέατρο, αφού άτομα από διπλανά μέρη και όχι μόνο το επισκέπτονται για να δοκιμάσουν τον εύγευστο καφέ και τα υπέροχα γλυκά του καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. 

Ο χώρος

Μπαίνοντας στο μαγαζί για πρώτη φορά ευχάριστες μυρωδιές σε κάνουν να θες να τα δοκιμάσεις όλα. Υπάρχουν πολλές βιτρίνες με γλυκά, πολλά από αυτά της ώρας, που μπορείς να επιλέξεις το καλύτερο για σένα με τη βοήθεια του ευγενικού και εξυπηρετικού προσωπικού. Ο χώρος είναι λιτός και διακοσμημένος με πέτρα, ξύλο και γυαλί το οποίο επιτρέπει στο φως να μπαίνει άπλετο στο χώρο, καθιστώντας το ηλιόλουστο. Εδώ υπάρχουν vintage καρέκλες και πολυθρόνες όπως και εντυπωσιακοί πολυέλαιοι που δημιουργούν μια ρετρό αίσθηση συγκριτικά με τον εξαερισμό που υπάρχει στην οροφή του χώρου και χαρίζει ένα πιο industrial στυλ. Στη σάλα υπάρχει το μπαρ που ετοιμάζει υπέροχους καφέδες, ενώ το μαγαζί διαθέτει και αυλή η οποία το χειμώνα θερμαίνεται.

Bonus: Το μαγαζί εφαρμόζει τον αντικαπνιστικό νόμο, έτσι όσοι καπνίζουν μπορούν να απολαύσουν το γλυκό τους ή το ρόφημα τους στην προσεγμένη αυλή του μαγαζιού.

Snack & γλυκά 

Τι να πρωτοαναφέρω για τα γλυκά;  Οι μερίδες είναι χορταστικές και το σημαντικότερο είναι ότι το μαγαζί τόσο ποιοτικά όσο και οικονομικά δείχνει σεβασμό στους πελάτες του. Σπεσιαλιτέ του μαγαζιού είναι το προφιτερόλ, με σου που λιώνουν στο στόμα, υπέροχη κρέμα πατισερί και χειροποίητη σοκολάτα! Ακόμα και αν το προφιτερόλ δεν είναι από τα αγαπημένα σας γλυκά, αξίζει να το δοκιμάσετε. Εξίσου καλές είναι και οι βάφλες. Προτείνουμε τη βάφλα “Λίλα” και την βάφλα “Προφιτερόλ”. Την μερίδα μπορείτε να τη μοιραστείτε με την παρέα σας.

Advertisement

Ένα ακόμα must-eat είναι το ψητό cheesecake που κάνει τη διαφορά αλλά και τα κέικ που είναι γεμιστά με κάστανο, φράουλα και πραλίνα. Αγαπημένα μου είναι η τάρτα λεμόνι και το μπανόφι. Άξια αναφοράς και τα εξαιρετικά σοκολατάκια του μαγαζιού. Στα αλμυρά τώρα, η πίτσα είναι λαχταριστή, οι σαλάτες χορταστικές και δροσιστικές ενώ οι μπαγκέτες είναι νόστιμες.

Τα ροφήματα

Τα ροφήματα του μαγαζιού είναι πολύ εύγευστα και αυτό ακριβώς που ψάχνει ένας γνώστης του καλού καφέ και τσαγιού σε πολύ καλές τιμές. Επίσης, γευστικές είναι οι ζεστές σοκολάτες τις οποίες μπορείτε να τις απολαύσετε σε διαφορετικές γεύσεις και παραλλαγές.

Αντί επιλόγου

Αν λοιπόν κανονίσετε ένα ταξίδι στα Γιάννενα, εκτός από τα αξιοθέατα της πόλης, μην αμελήσετε να επισκεφτείτε ένα από τα καλύτερα μαγαζιά της περιοχής που με τα γευστικά του εδέσματα και ροφήματα θα σας σαγηνέψει!

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Σπουδάζω Αρχαιολογία στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, μεγάλωσα στη Χαλκιδική. Από μικρό μου άρεσαν τα ταξίδια και να ζωγραφίζω. Στο λύκειο αγάπησα τη φωτογραφία και γενικότερα κάθε μορφή τέχνης, μα πάνω απ' όλα τους φίλους μου και την οικογένεια μου που μου έμαθαν να αγαπώ και να τους αγαπώ αφού ήταν παντα εκεί! Σήμερα είναι ο λόγος που είμαι εδώ.

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG