“Μικρόκοσμοι”: Εικαστική συνάντηση στην Πινακοθήκη Ιωαννίνων

 

μικρόκοσμοι
Πηγή epirusplasticartists.wordpress.com

 

Οι «μικρόκοσμοι» των Ηπειρωτών καλλιτεχνών, από το  Σωματείο Πτυχιούχων Ανωτάτων Σχολών Εικαστικών Τεχνών, είναι 35 έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, σχεδίου και εγκαταστάσεις. Φιλοξενούνται και θα συνεχίσουν να φιλοξενούνται για λίγο καιρό ακόμη από την Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων.

Οι καλλιτέχνες, των οποίων τα έργα κοσμούν τον χώρο της Πινακοθήκης, πολλοί εκ των οποίων αποτελούν καθηγητές εικαστικών σε διάφορες βαθμίδες της εκπαίδευσης, λαμβάνουν με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο, τα ερεθίσματα από το περιβάλλον και προσπαθούν να τα αιχμαλωτίσουν μέσα από την τέχνη. Αποτυπώνουν την πτυχή ενός μικρόκοσμου δικού τους, άλλοι πάνω σε λευκούς καμβάδες, άλλοι με μολύβια, άλλοι με πινέλα, άλλοι με σκίτσο, άλλοι με χρώμα, άλλοι με πορτρέτο κι άλλοι με κολλάζ. Απώτερος σκοπός τους είναι ο θαυμασμός, η συγκίνηση, ο προβληματισμός του θεατή, βλέποντας τις δημιουργίες τους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

μικρόκοσμοι
Πηγή epirusplasticartists.wordpress.com

 

Η κα. Ευδοκία Παπαγεωργίου, αντιπρόεδρος του Σωματείου αυτού τονίζει ότι : «Ό,τι υπάρχει στο μεγάκοσμο υπάρχει και στον μικρόκοσμο και μελετώντας είτε τον άνθρωπο, είτε το σύμπαν, με μέτρο και αναλογία, διαπιστώνουμε τις αντιστοιχίες και τις σχέσεις μεταξύ τους». Παράλληλα, τονίζει ότι η εικαστική συνάντηση «μικρόκοσμοι» αποτελεί συσπείρωση των καλλιτεχνών του σωματίου, κάλεσμα για νέα μέλη και φυσικά δείγμα της γόνιμης σχέσης με την Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων.

Αξίζει να αναφερθούν τα λόγια του Δημάρχου Ιωαννίνων, κ Μωυσή Ελισάφ, στα εγκαίνια αυτής της ομαδικής έκθεσης, που δεν παρέλειψε να δηλώσει ότι: «Βλέπουμε τα έργα των δικών μας ανθρώπων και αυτό έχει πολλή μεγάλη σημασία. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τα έργα των ανθρώπων των εικαστικών τεχνών ώστε όλη αυτή η δραστηριότητα να γίνει κτήμα της πόλης μας, των σχολείων της, των συμπολιτών μας».

 

μικρόκοσμοι
Πηγή epirusplasticartists.wordpress.com

Εκθέτουν  οι εικαστικοί:

Αδαμαντίδης Λεωνίδας, Αναγνώστου Αλέξης, Ασλανίδου Κατερίνα, Ασπρογενίδου Θεοδώρα, Γιωτάκη Μαγδαληνή, Γιώτης Χρήστος, Γούση Δήμητρα, Δερέκα Αγγελική, Δημόπουλος Δημήτρης, Δούκα Νίκη, Ζωγάκης Γιάννης, Κρομμύδας Παναγιώτης, Μαρκάκης Φίλιππος, Μήτσης Γιώργος, Μήτση Ειρήνη, Μπουκουβάλας Αθανάσιος, Ναυρόζογλου Λένα, Νουτσοπούλου Πέννυ, Οικονομίδης Μιχάλης, Παπαγεωργίου Ευδοκία, Παπασπύρου Σπύρος, Παρίση Άννα, Πέττα Χαραλαμπία, Ράτσικας Δημήτρης, Σέλιος Οδυσσέας, Σιόλου Αγαθή, Σταθοπούλου Ράνια, Σταύρου Έφη, Τάσιου Μαρία, Τάτση Έλσα, Τζούμπας Γεώργιος, Τσίκα Ελένη, Τσιούρης Αλέξανδρος, Τσιρογιάννης Δημήτρης, Χατζηχρήστος Ιωάννης.

Μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου 2020, η έκθεση «μικρόκοσμοι» θα είναι ανοιχτή για το κοινό, με ελεύθερη είσοδο. Για τις ημέρες και τις ώρες, που μπορείτε να την επισκεφτείτε, ελέγξτε το ωράριο λειτουργίας της Δημοτικής Πινακοθήκης Ιωαννίνων.

Δευτέρα έως Πέμπτη 8π.μ-3μ.μ, 

Παρασκευή 8π.μ-9μ.μ ,

Σάββατο κλειστή, Κυριακή 8π.μ-13μ.μ & 6-9μ.μ.

 

**Γνώρισε περισσότερο την πόλη των Ιωαννίνων μέσα από εδώ!

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ανθή Σπανού

Γεννημένη νησιώτισσα, μοναχοπαίδι και πιστή υπηρέτρια ενός γαλλικού μπουλντόγκ. Κάνω με περισσή υπερηφάνεια μεταπτυχιακό στη φιλοσοφία και τα τελευταία χρόνια ζω (σ)τα Ιωάννινα. Πάμε μια βόλτα;

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;