Καθαρά Δευτέρα στην Αθήνα: βόλτα, ουζάκι και θαλασσινά

Πέρασε η Τσικνοπέμπτη, σιγά σιγά φεύγουν και τα καρναβάλια και μόνο λίγες μέρες μένουν για την Καθαρά Δευτέρα. Αν δεν έχεις σκοπό να αποδράσεις για 3ήμερο και σκοπεύεις να μείνεις στην πόλη, σ’ αυτό το άρθρο θα βρεις τις πιο σουπερ επιλογές για να απολαύσεις τα θαλασσινά και το ουζάκι σου. Γιατί να κλειστείς στο σπίτι και να μαγειρέψεις όταν μπορείς να κλεισεις τραπέζι, να πάρεις την παρέα σου και να περάσεις την Καθαρά Δευτέρα εξίσου “σπιτικά” και παραδοσιακά;! Και για να μην ψάχνεις και πολύ, εδώ σου έχω στέκια στο κέντρο της Αθήνας κατάλληλα για την συγκεκριμένη (και όχι μόνο) μέρα!

 

Ψάριστον

Καθαρά Δευτέρα
Athinorama.gr

Ένας τέλειος χώρος στο Νέο Ηράκλειο που από την πρώτη στιγμή θα σου θυμίσει ψαροταβέρνα σε νησί. Γι αυτό λοιπόν αν δεν έχεις χρόνο για άμεσες διακοπές αλλά έχεις την όρεξη, καλό θα ήταν να το επισκεφτείς. Νησιώτικο, ελληνικό αέρα φυσικά έχει και η κουζίνα του Ψάριστον, κατάλληλη για τους λάτρεις των ψαριών και των θαλασσινών. Νόστιμα ορεκτικά και σαλάτες για να ανοίξει η όρεξη και άπειρες επιλογές για να χορτάσεις εσύ και η παρέα σου… Μύδια αχνιστά,  κυδώνια ψητά και στρείδια, αστακός,  γαρίδες μαγειρεμένες με διάφορους τρόπους, χταπόδι μπουγιουρντί και άλλα πολλά που θα γλείφεις και τα δάχτυλα σου!

Καλαβρύτων 16, Ν. Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Μπαρμπουνάκι

Καθαρά Δευτέρα
Athinorama.gr

Το Μπαρμπουνάκι είναι ένα στέκι-αλυσίδα που ήρθε στην Αθήνα για να σε ταξιδέψει σε κάποιο κυκλαδίτικο νησί και όσον αφορά τον χώρο του αλλά και όσον αφορά τις γεύσεις του. Μότο του μαγαζιού “Ποιοτικό ψάρι για όλους”. Εμείς για Καθαρά Δευτέρα λέμε “ποιοτικά θαλασσινά για όλους” καθώς δηλώνουμε φαν του καλού, ποιοτικού φαγητού. Όπου αποφασίσεις να πας στο Μπαρμπουνάκι, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα φας καλά! Καλαμάρι ψητό, παραρδέλες με καραβίδα, πεντανόστιμο κριθαρότο με θαλασσινά, χταποδάκι σε διάφορες παραλλαγές… Κλείσε τώρα τραπέζι, μην το σκέφτεσαι!

Πατριάρχου Γρηγορίου & Πατριάρχου Ιωακείμ 2, Ν. Ερυθραία

Άγγελου Μεταξά 48, Γλυφάδα

Λυκούργου 6 & Αγίας Βαρβάρας 66, Χαλάνδρι

Χάρητος 39B, Κολωνάκι

Πλατεία Μητροπόλεως 4

 

Σκουμπρί

moregreece.com

Βγαίνοντας στο σταθμό του Συγγρού-Φιξ, στον πεζόδρομο της οδού Δράκου,  ακριβώς στην καρδιά της πόλης, θα συναντήσεις το Σκουμπρί, το απόλυτο στέκι της Καθαράς Δευτέρας! Για νόστιμα θαλασσινά, ψάρια και ουζάκι, αποτελεί ένα cozy στέκι που θα γίνει η αγαπημένη σου συνήθεια. Το ξύλο,  το σκοινί και τα δίχτυα κυριαρχούν στο ντεκόρ και σου δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε κάποιο καΐκι στην μέση του Αιγαίου. Στο μενού θα βρεις διάφορες σαλάτες από φρεσκότατες, πρώτες ύλες, ορεκτικά όπως τηγανιτά στικς από κολοκυθάκια, φάβα με κρεμμυδάκι, τηγανιτά καλαμαράκια και πολλά πολλά μαγειρευτά όπως γαριδομακαροναδα που δεν πρέπει να παραλείψεις να δοκιμάσεις.

Δράκου 18, Κουκάκι

 

Αιόλου 68

TripAdvisor.com

Ένα μοντέρνο, νέο στέκι στην οδό Αιόλου που ήρθε για να αλλάξει τα δεδομένα στο φαγητό “της θάλασσας”. Ένα μαγαζί που σίγουρα δεν περιμένεις να βρεις στα στενά της Αθήνας κι όμως σε εκπλήσσει ευχάριστα. Την φετινή Καθαρά Δευτέρα τόλμησε να επισκεφτείς το “Αιόλου 68” και δεν θα χάσεις. Πρόκειται για ένα μαγαζί που παντρεύει το μοντέρνο με το παραδοσιακό, το νησιώτικο με το αστικό, κατάλληλο και για τους πιο απαιτητικούς… Εκλεκτά μεζεδάκια, ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά θα συνοδεύσουν το ουζάκι σου ευχάριστα. Μη το σκέφτεσαι,  φύγαμε για την Αιόλου!

Αιόλου 68, Αθήνα 

 

Ευχόμαστε καλή όρεξη και καλή Σαρακοστή!

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ελένη Σοϊλεμεζίδη

Ελένη,Έλενα,Λένα,Λούνα!Ακούω σε όλα τα ονόματα και είμαι παντού και πουθενά. Χαρακτηριστικά μου είναι εν συντομία: Wannabe career woman,Coffee lover,Food lover,Travel freak!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;