Κατάδυση για Άτομα με Αναπηρία Όρασης στην Θεσσαλονίκη

Κατάδυση για Άτομα με Αναπηρία Όρασης
Πηγή εικόνας: mpora

Κάτι υπέροχο διοργανώνεται στο ΚΕΑΤ (Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών) στο παράρτημα της Θεσσαλονίκης και λέγεται: «No barrier tour»! Πρόκειται για μια «Ημέρα κατάδυσης» για  άτομα με αναπηρία όρασης.

Η ενημέρωση, η προετοιμασία και η συνοδεία των συμμετεχόντων σε αυτή την υποβρύχια διαδρομή θα γίνει σε ασφαλές περιβάλλον πισίνας και φυσικά με την κατάλληλη ενημέρωση, προετοιμασία αλλά και συνοδεία από έμπειρους εκπαιδευτές αυτοδυτών, εξειδικευμένοι στις καταδύσεις για ΑμΕΑ (μέλη του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Disabled Divers International – DDI), σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών.

Πότε και σε ποιους απευθύνεται;

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Τούμπας την Κυριακή 19 Μαΐου 2019 και ώρα 9:00π.μ.
Απευθύνεται στα άτομα με αναπηρία όρασης, τα οποία θέλουν να συμμετάσχουν σε μια ολοκληρωμένη εμπειρία γνωριμίας με την αυτόνομη κατάδυση (Try Scuba Diving)και  να ξεφύγουν από την καθημερινότητα γνωρίζοντας την αίσθηση της παραμονής και κίνησης κάτω από την επιφάνεια του νερού .

Θα υπάρξει κόστος συμμετοχής;

Η συμμετοχή στην δραστηριότητα είναι δωρεάν και μοναδική προϋπόθεση είναι τήρηση των βασικών κανόνων για μια ασφαλή και ευχάριστη περιήγηση υποβρυχίως.

Ποιοι άλλοι θα μπορούν να συμμετάσχουν ως συνοδοί;

Στις καταδύσεις μπορούν να συμμετέχουν ως συνοδοί και συγγενείς ή φίλοι που είναι ήδη αυτοδύτες, κατόπιν της σχετικής κατάρτισης που θα προηγηθεί στον χώρο της εκδήλωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι πρέπει να κάνω για να συμμετάσχω;

Για την συμμετοχή είναι απαραίτητα τα παρακάτω :
1. Η  υποβολή αίτησης ενδιαφέροντος έως την Τρίτη 7 Μαΐου 2019
2. Η προσκόμιση ιατρικής γνωμάτευσης από Γενικό Ιατρό, που να επιτρέπει την συμμετοχή στην δραστηριότητα.

Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών www.keat.gr , και στη σελίδα του Κ.Ε.Α.Τ στο facebook.

** Υπεύθυνη επικοινωνίας : Κορογιάννου Παναγιώτα , τηλέφωνο 2310 830 095 (εσωτερικό 231), e- mail: yiotakoro@gmail.com”

Κατάδυση για Άτομα με Αναπηρία Όρασης
Πηγή εικόνας : Facebook- @KEATGREECE
Κατάδυση για Άτομα με Αναπηρία Όρασης
Πηγή εικόνας : Facebook- @KEATGREECE

**Πηγή : Facebook: KEAT Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών


Podcast

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ελένη Ντάντζελο

Από μικρή μου έλεγαν ότι μιλάω πολύ....ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. Όταν μεγάλωσα, συνέχισα -εννοείται- να μιλάω, αλλά επέλεξα άλλα μέσα...μικρόφωνο ραδιοφώνου, κείμενα, εικόνες, video! Το καλό είναι ότι πρώτα ακούω, βλέπω, παρατηρώ...

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;