Ιαπωνία: Τόκυο, Οσάκα, Alice on Wednesday

Ιαπωνία: Τόκυο, Οσάκα, Alice on Wednesday

Alice on Wednesday ή αλλιώς Wednesday Alice. Ένα μαγευτικό κατάστημα σε Τόκυο και Οσάκα για τους λάτρεις όχι μόνο του παραμυθιού, αλλά και των γλυκισμάτων ή και του κάτι διαφορετικού.

Ονομασία

Η Τετάρτη είναι αναμφίβολα η πιο «σπαστική» μέρα της εβδομάδας για πολλούς, μιας και βρίσκεται στη μέση, κόβοντας μας απο το βράδυ της Παρασκευής και του Σαββάτου. Αυτό είχαν στο μυαλό τους οι δημιουργοί του καταστήματος Alice on Wednesday, όταν αποφάσισαν να προσθέσουν λίγη ειρωνεία αλλά και χαρά στην ονομασία του καταστήματος. Οποιοσδήποτε επισκεφτεί το κατάστημα ημέρα Τετάρτη σίγουρα θα ξεχάσει την πίκρα της ημέρας.

Ας πάμε όμως να δούμε τι κάνει το κατάστημα αυτό τόσο ιδιαίτερο.

Alice on Wednesday

Το Alice on Wednesday βρίσκεται στις πόλεις Τόκυο και Οσάκα της Ιαπωνίας, έτσι εαν ποτέ βρεθείτε σ’ αυτήν την χώρα της Άπω Ανατολής και ειδικά στο Τόκυο ή στην Οσάκα σιγουρευτείτε οτι θα περάσετε από το Alice on Wednesday μιας και ίσως δεν ξανά έχετε την ευκαιρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από την άλλη, οι λάτρεις του παραμυθιού ίσως μετά την παρουσίαση μας σκεφτούν να σχεδιάσουν ενα ταξίδι εκεί για να έχουν την δυνατότητα να το επισκεφτούν και απο κοντά.

Όπως και νά έχει το Alice on Wednesday από την είσοδο του σε συναρπάζει, μιας και σου δίνει την δυνατότητα να μπεις στο κατάστημα από διάφορες πόρτες, ανάλογα του τι θες να δοκιμάσεις.

Θεματική

Φυσικά, όπως ήδη καταλάβατε η θεματική του δεν είναι άλλη απο το παραμύθι η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων. Οι τρεις όροφοι που το απαρτίζουν έχουν διαφορετική θεματική. Έτσι θα δείτε το δωμάτιο-όροφο του Τρελοκαπελά, την Βασίλισσα Ντάμα Κούπα και το λευκό δώματιο, αυτό στο οποίο η Αλίκη ήπιε το μαγικό φίλτρο και μίκρυνε.

Γοητευτικότατη και συνάμα τρομακτική η γάτα Τσέσαιρ, η οποία βρίσκεται στις σκάλες για τον τρίτο όροφο, καθώς η ματιά της σε ακολουθεί απο όποια γωνία κι αν την κοιτάξεις.

Στο κατάστημα μπορείς να αγοράσεις σοκολάτες και σοκολατοειδή, διακοσμητικά όπως λιωμένα ρολόγια, ή και ποτά όπως το φίλτρο συρρίκνωσης που ήπιε η Αλίκη. Επίσης κοσμήματα, τσάντες και ζαχαρωτά. Όλα τα υπόλοιπα σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε εσείς.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Κοτίβα Μαρία

Αναζητώντας την αλήθεια στον χώρο των Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ βρήκα την πολυεπίπεδη φύση της. Tώρα προσπαθώ να την καταλάβω...

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;