Η γνωριμία σου με τη Guinness Beer στο Δουβλίνο

Guinness Storehouse…

Αν γνωρίζεις την Guinness τότε θα εμβαθύνεις τη σχέση σου μαζί της. Αν όχι, τότε η σχέση αυτή θα ξεκινήσει στα γραφικά στενά της πόλης του Δουβλίνου.

Guinness

Πριν από λίγο καιρό είχα την τύχη να δεχτώ μία πρόσκληση για την Ιρλανδία. Η πρόσκληση σαφώς και έγινε αποδεκτή. Πριν το καταλάβω Μάιο μήνα ήμουν μέσα στο ζεστό μπουφάν μου και περίμενα το λεωφορείο για Δουβλίνο. Ιρλανδία… σκέφτηκα, πράσινα τριφύλλια, προβατάκια, χαρούμενα τραγούδια στους δρόμους και φυσικά τοπία που η ομορφιά τους χρησιμοποιήθηκε και ως backround σε σκηνές του GOT…!

Υπάρχει όμως και κάτι ακόμα που έχει τις ρίζες του εκεί. Η διάσημη σε όλους st. Patricks day! Όλοι λίγο πολύ, έχουμε δει αυτά τα τεράστια καπέλα με το σήμα της GUINEESS beer να ξεπροβάλλουν μία φορά το χρόνο μέσα από κάποια μπαράκια.  Μέσα στο Δουβλίνο θα βρεις το ιδανικό μέρος για να μάθεις τα πάντα γύρω από αυτή τη μπύρα. Ναι, θα βρεις και το καπελάκι.

Guinness

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας πολυδιάστατος χώρος…

Μιλώντας λοιπόν για τα μυστικά της πόλης του Δουβλίνου, επιλέγω να σας μεταφέρω σε έναν ιστορικό δρόμο της συγκεκριμένης πόλης. Έναν δρόμο που φιλοξενούσε μία από τις πιο διάσημες ζυθοποιίες στον κόσμο. Guinness Storehouse το όνομα της και η δημιουργική ομάδα αυτού του χώρου, βάλθηκε να παίξει με τις αισθήσεις του κάθε επισκέπτη!

Guinness

Μία μικρή σημείωση… Πριν πάω εκεί, δεν έπινα μπύρα!

Βρίσκομαι σε μία άκρως βιομηχανική γειτονιά και περπατάω προς το επταόροφο κτήριο που κάποτε γινόταν η ζύμωση της διάσημης αυτής μπύρας. Μην μπερδεύεσαι, δεν είναι μουσείο, δεν είναι μαγαζί, δεν είναι μπυραρία. Μη βάζεις τίτλους! Είναι όλα μαζί. Η Ιστορία της Guinness άρχισε να εκτυλίσσεται μπροστά μου σε ένα συνδυασμό ήχου, εικόνας, αφής κτλ..

Guinness

Σε κάθε όροφο συνάντησα και μία διαφορετική εμπειρία. Πόστερ παλιάς εποχής, τεράστιες οθόνες, βίντεο, ομιλίες, προσομοιώσεις, αναφορές σε διάσημους συνεργάτες, είναι μόνο ορισμένα από αυτά τα οποία με έβαλαν μέσα στο ιστορικό αρχείο της Guinness.

Guinness

Ο άκρως επιβλητικός και παράλληλα ζεστός χώρος σε συνδυασμό με την πολύπλευρη ιστορική παρουσίαση μου δημιούργησε ένα εφάμιλλο συναίσθημα που με έκανε να κατανοήσω τι είναι αυτό που γεύομαι. Έτσι φτάνοντας στο εργαστήριο γεύσης  ήμουν έτοιμη να καταλάβω όλα αυτά που κρύβει μέσα ένα ποτήρι Guinness.

Guinness

Άλλωστε αυτή είναι και η επιτυχία, να κατανοήσεις πλήρως αυτά που έχει να σου «μάθει» ένας τέτοιος χώρος χωρίς να νιώσεις κούραση παρά μόνο διασκέδαση.

Τώρα λοιπόν που με ακολούθησες και έμαθες όλα αυτά τα ωραία, ανέβα τέρμα πάνω, πάρε το ποτήρι με τη μπύρα σου και απόλαυσε τη στο 360 bar με όλο το Δουβλίνο στα πόδια σου.

Guinness

Ναι,τα  t-shirt στο ισόγειο είναι απίθανα και όχι, δεν θα τα βρεις σε άλλα τουριστικά μαγαζιά…!

 Καλή απόλαυση!

Official Website: https://www.guinness-storehouse.com/e

Official Guinness Website: https://www.guinness.com


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μάρω Κοκοροπούλου

Σε διαρκή αναζήτηση για νέους προορισμούς, γευστικές εκρήξεις, διαδραστικές εμπειρίες και ταξίδια!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;