Κυριακή 28 Μαΐου 2023
  • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
  • Κινηματογράφος
  • Θέατρο
  • Βιβλίο
  • Διαγωνισμοί
MAXMAG | Πολιτισμός, Τέχνες, Διασκέδαση, Ομορφιά MAXMAG | Πολιτισμός, Τέχνες, Διασκέδαση, Ομορφιά
MAXMAG | Πολιτισμός, Τέχνες, Διασκέδαση, Ομορφιά MAXMAG | Πολιτισμός, Τέχνες, Διασκέδαση, Ομορφιά
  • MAXMAG
    • Σχετικά με εμάς
    • Πολιτική απορρήτου
    • Δελτία Τύπου
    • Επικοινωνία
    • Γίνε αρχισυντάκτης
    • Γίνε αρθρογράφος
    • #Egrapses
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • Αφιερώματα
      • Εγκλήματα
      • Ελλάδα 1821
      • Επιστήμονες
      • Ιστορία
      • Καλλιτέχνες
      • Μικρασιάτικη Καταστροφή
      • Πολιτικοί
      • Συγγραφείς
    • Συνεντεύξεις
      • Life & Style
      • Επιστήμη & Έρευνα
      • Επιχειρηματικότητα
      • Λογοτεχνία
      • Ποιότητα Ζωής
      • Πολιτισμός
      • Τέχνες
      • Υπέρβαση Ζωής
      • Ψυχαγωγία
    • Πολιτισμός
      • Τέχνη
      • Φιλοσοφία
      • Μουσεία
      • Κοινωνία
      • Γλώσσα
      • Εκπαίδευση
      • Κουλτουρα
      • Αρχαιολογία
      • Ιστορία
      • Θρησκεία
      • Festival
    • Βιβλίο
      • Βιβλιολίστες
      • Βιβλιονέα
      • Βιβλιοπαρουσιάσεις
      • Βιβλιοπροτάσεις
      • Νέες Κυκλοφορίες
      • Παιδικό βιβλίο
      • Ποίηση & Ποιητές
      • Προτάσεις Συγγραφέων
      • Συγγραφείς
    • Ειδική Αγωγή
      • ΑμεΑ
      • ΔΕΠΥ
      • Διαταραχές Λόγου
      • Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος
      • Μαθησιακές Δυσκολίες
      • Νοητική καθυστέρηση
      • Προβλήματα Όρασης
    • Περιβάλλον
      • Άγρια Ζωή
  • ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
    • Κινηματογράφος
      • Box Office
      • Specials
      • Κινηματογραφικά Νέα
      • Κριτικές
      • Λίστες Ταινιών
      • Προτάσεις Ταινιών
    • Μουσική
      • Happenings
      • Music News
      • Reviews
      • Tracklisting
      • Έρευνα
      • Χρονομηχανή
      • Προσωπικά
    • Θέατρο
      • Ηθοποιοί
      • Θεατρικές Μορφές
      • Θεατρικές Προτάσεις
      • Θεατρική Ατζέντα
      • Θεατρική εκπαίδευση
      • Θέατρο και παιδί
      • Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος
      • Κριτικές Θεατρικών Παραστάσεων
      • Οικονομικό Θέατρο
      • Παρουσιάσεις Παραστάσεων
      • Πρεμιέρες
      • Προσεχώς
      • Τελευταίες Παραστάσεις
    • Τηλεόραση
      • #EditorsChoice
      • Series Review
      • Tv Guide
      • Tv People
      • TvNewsflash!
      • VintageTv
      • Where Are They Now
      • Προτάσεις Σειρών
      • Σειρές
      • Τηλεταινίες
    • Γαστρονομία
    • Φωτογραφία
      • Guide
      • Άγνωστες Φωτογραφίες
      • Απόψεις
    • Gaming
      • Classics
      • Gaming Reviews
      • Tabletop
      • Techday
  • LIFE & STYLE
    • Μηχανοδήγηση
    • Σώμα & Υγεία
      • Αισθητική
      • Άσκηση
      • Γυναικολογία
      • Διατροφή
      • Ιατρικά νέα
      • Υγεία και πρόληψη
    • Γαστρονομία
    • Μόδα & Ομορφιά
      • Μόδα
      • Ομορφιά
    • Design
      • Αρχιτεκτονική
      • Διακόσμηση
      • Φτιάξτο μόνος σου
    • Ψυχολογία
      • Κοινωνική Ψυχολογία
      • Πειράματα στην Ψυχολογία
      • Ψυχολογία & τέχνη
      • Ψυχολογία στην παιδική ηλικία
    • Αψυχολόγητα
      • Ξαφνικά Συνέβη
    • Επιχειρηματικότητα
    • Καρίερα
      • Tips
      • Εργασία
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • Επιστήμη
      • Event
      • Προϊστορία
      • Ανθρώπινο Σώμα
      • Διάστημα
      • Πλανήτες
      • Ανακαλύψεις
      • Επιστήμονες
    • Τεχνολογία
      • Event
      • Smart Living
        • Προστασία
      • Smartphones
      • Social Media
        • Facebook
        • Instagram
        • Twitter
      • Ρομπότ
    • Ψυχολογία
  • ΕΞΕΡΕΥΝΩ
    • Ταξίδια
      • Max Ταξίδια
      • Ελλάδα
        • Ηπειρώτικη Ελλάδα
        • Νησιωτικη Ελλαδα
      • Εναλλακτικός Τουρισμός
      • Εξωτερικό
        • Αμερική
        • Ασία
        • Αφρική
        • Ευρώπη
        • Ωκεανία
    • Άγνωστη Ελλάδα
      • Άγνωστη Αθήνα
      • Άγνωστη Ήπειρος
      • Άγνωστη Θεσσαλονίκη
      • Άγνωστη Θράκη
    • City Guide
      • Αθήνα
      • Αλεξανδρούπολη
      • Βιβλιοστέκια
      • Βόλος
      • Γεύση
      • Εξωτερικό
      • Ηράκλειο
      • Θεσσαλονίκη
      • Ιωάννινα
      • Κατερίνη
      • Κρήτη
      • Κύπρος
      • Λίστες με μαγαζία
      • Πάτρα
      • Πειραιάς
      • Προτασεις
  • PLUS
    • Next Chapter
      • Αυγερινός
      • Μια Εβδομάδα Ακόμα
      • Ο Δρόμος της Επανάστασης
      • Ουρανία
      • Πεταλούδα στο Φως
      • Πικραλίδες
      • Σπουδαία Γυναίκα
      • Σταυροδρόμι Ψυχών
    • #Egrapsa
      • Απόψεις
        • Θέατρο
      • Μικρές ιστορίες
      • Μόδα
      • Πληροφοριακά
      • Προσωπικές Εμπειρίες
      • Σκέψεις
    • Διαγωνισμοί
      • Διαγωνισμοί Θεάτρου
      • Διαγωνισμός Διηγήματος
      • Διαγωνισμός Παραμυθιού
      • Νικητές Διαγωνισμών
    • Podcasts
    • QUIZ
City Guide Θεσσαλονίκη

Φοιτητικά στέκια στη Θεσσαλονίκη

Από Γιωργος Ζαβλαρης 28 Οκτωβρίου 2016
 Φοιτητικά στέκια στη Θεσσαλονίκη

balaoritou

Η Θεσσαλονίκη στο μυαλό του περισσότερου κόσμου, μπορεί να μη θεωρείται ως μια κλασική φοιτητούπολη, ωστόσο,  αποτελεί ίσως και την κορυφαία πόλη για να βρεθεί κανείς κατά τη διάρκεια των σπουδών του, καθώς συνδυάζει τα στοιχεία τόσο μιας φοιτητικής κοινότητας όσο και μιας μεγάλης πόλης.

Έχοντας βρεθεί κατά καιρούς σε αρκετές συζητήσεις με άτομα τα οποία βρέθηκαν στη νύφη του Θερμαϊκού για να ξεκινήσουν την ενήλικη ζωή τους και με στόχο ή και όχι την παραλαβή του πτυχίου τους, κατάλαβα πόσο σημαντικό είναι για ένα άτομο το οποίο έρχεται στη συμπρωτεύουσα και του είναι παντελώς άγνωστη, η καθοδήγηση στο τομέα της διασκέδασης, του φαγητού, του καφέ και όχι μόνο.

Όταν είσαι λοιπόν φοιτητής, καταλαβαίνεις ότι σταδιακά, ορισμένα μαγαζιά θα αποτελέσουν τα στέκια σου. Τον χώρο που θα περνάς τις περισσότερες ώρες που είσαι μακριά από το σπίτι σου. Ας δούμε λοιπόν τα μέρη που συγκεντρώνουν τον περισσότερο κόσμο της φοιτητικής κοινότητας και αποτελούν την πρώτη επιλογή για την βραδινή και όχι μόνο έξοδο της νεολαίας.

Εφημερίδα SKG

Η Εφημερίδα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί διαφορετικά ως «Το καφέ των φοιτητών» και αυτό διότι οποιαδήποτε στιγμή και αν πας στο συγκεκριμένο μαγαζί θα αντικρίσεις φάτσες που τις είχες δεί με την άκρη του ματιού σου στο διπλανό αμφιθέατρο. Το θετικό με την Εφημερίδα είναι το ότι βρίσκεται στην οδό Φιλικής Εταιρείας και είναι συγκριτικά απομονωμένη από άλλα φοιτητικά στέκια, σε έναν ήσυχο δρόμο. Επομένως, είναι ό,τι πρέπει για ένα χαλαρό και αναμφίβολα ποιοτικό  βράδυ, αλλά και για καφέ τις πρωινές ώρες.

Advertising

Παράλληλα. ο χώρος είναι όμορφα και σύναμα underground διαμορφωμένος, γεγονός που ελκύει περισσότερο την νέα γενιά από άλλα προχειρόφτιαγμένα μαγαζάκια. Η άποψη μου είναι ότι σου γεννά μια διαφορετική αύρα η Εφημερίδα, νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε ένα τελείως διαφορετικό περιβάλλον. Τέλος είναι δεδομένο ότι οι «ψαγμένες» μουσικές επιλογές προσδίδουν σίγουρα άλλο ένα συν στο μαγαζί και αυτό διότι όπως έχω τονίσει και σε άλλα μου άρθρα το mainstream όταν συνηθίζεις να λείπεις αρκετές ώρες από το σπίτι σου καταντάει κουραστικό.

Ραχάτι

Το Ραχάτι βρέθηκε στην κορυφή της λίστας οποιουδήποτε νυχτοπερπατητή όταν άρχισε να γίνεται μόδα η φράση «Πάμε να αράξουμε για ναργιλέ». Φυσικά, μέχρι και σήμερα αποτελεί μια από τις προτιμήσεις των νέων και αυτό διότι παρέχει οικονομική -ειδικά για τις μεγάλες παρέες-  διασκέδαση καθώς μπορείς να αράξεις για αρκετή ώρα. Όπως κατά πάσα πιθανότητα καταλάβατε από τα παραπάνω, το «Ραχάτι» αποτελεί μαγαζί για ναργιλέ και ποτό. Για μένα, είναι κάτι διαφορετικό και φυσικά προτιμότερο από άλλα καφέ-μπάρ της παραλιακής. Στο «Ραχάτι» θα ακούσεις φυσικά χαλαρή μουσική σε έναν χώρο που σε προϊδεάζει για «underground κατάσταση αλλά εν τέλει απλά καταλήγεις να είσαι πολύ ήσυχος. Όλα αυτά εννοείται θα αρέσουν στον φοιτητή που επιλέγει να συζητάει και όχι μόνο να χορεύει με την παρέα του. Το μοναδικό αρνητικό είναι φυσικά το γεγονός ότι βρίσκεται στην Ολύμπου. Επομένως, εάν σχεδιάζεις να το επισκεφτείς την ίδια μέρα πριν ή μετά από κάποιο άλλο μαγαζί, πρέπει να έχεις αντοχές και υπομονή.

Άθωνος

Η συγκεκριμένη πλατεία θα μπορούσα με απόλυτη βεβαιότητα να πώ ότι ανταποκρίνεται  στο μότο «Όλη η πόλη μια παρέα». Φυσικά, μόνο από την παραπάνω πρόταση καταλαβαίνει κανείς γιατί ένας φοιτητής την προτιμά. Η

Άθωνος είναι ο κλασικός προορισμός της παρέας που θέλει να φάει και να πιεί σε οικονομικές σχετικά τιμές, ακούγωντας ταυτόχρονα τον πιο «άγνωστο» καλλιτέχνη να τραγουδάει live και κοροϊδεύοντας όλους τους λεγόμενους «κράχτες» που κυριολεκτικά σε ζαλίζουν για να προσέλθεις στο μαγαζί τους.

Κατά την ταπεινή μου πάντα άποψη όλα τα μαγαζιά είναι ίδια, ωστόσο, αν ξεχώριζα ένα αυτό θα ήταν ο «Βόσπορος» . Είναι ίσως επειδή το φαγητό είναι καλύτερο και αν πάτε με μεγάλη παρέα ή εν πάσει περιπτώση με παρέα που θα καταναλώσει αρκετό αλκοόλ μπορεί στο τέλος να λάβετε και το κέρασμα σας. Πραγματικά δε γίνεται να μην αγαπήσεις την συγκεκριμένη πλατεία. Είναι δεδομένο ότι μόνο από το κλίμα θα πιείς και λίγο παραπάνω κρασί. Στα θετικά επίσης θα πρόσθετα ότι βρίσκεται σε κεντρικό σημείο, με αποτέλεσμα ο επισκέπτης της να μπορεί να συνεχίσει (αν αντέχει) και κάπου αλλού την βόλτα του.

Δεντρόσπιτο

Τελευταία μου πρόταση, και κατά την προσωπική μου γνώμη η καλύτερη επιλογή για οποιαδήποτε ώρα της μέρας. Το Δεντρόσπιτο λοιπόν φίλες και φίλοι. Το συγκεκριμένο μαγαζί συγκριτικά με άλλα μαγαζιά θα μπορούσε κανείς να πεί ότι βρίσκεται στη μέση του πουθενά. Είναι σε ένα  παρκάκι απέναντι από τον Λευκό Πύργο. Αυτό όμως, όπως και στην Εφημερίδα είναι και το πλεονέκτημα.

Το Δεντρόσπιτο ειδικά κάτι καλοκαιρινά βράδια αποτελεί αναμφίβολα την πιο εναλλακτική και ξεχωριστή επιλογή. Ο φοιτητής θα το προτιμήσει φυσικά διότι τρελαίνεται για το διαφορετικό, αυτό που δεν υπάρχει αλλού, που τον εισάγει σε άλλη ατμόσφαιρα. Επίσης τρελαίνεται να αποφεύγει ατόμα πολύ μεγαλύτερης ηλικίας, και τέτοια δεν πατάνε στο Δεντρόσπιτο. Στο μυαλό μου το ”Δεντρόσπιτο” είναι συνδεδεμένο με την ”Εφημερίδα” δε ξέρω γιατί, ίσως επείδη είναι και τα δύο μαγαζιά το απέναντι άκρο της ”Mainstream” διασκέδασης. Προσφέρεται και για μεγάλες φοιτητό-παρέες για χαλαρό ή και όχι ποτό. Τα καλοκαιρινά βράδια ανάβει τα αίματα αυτό το μαγαζί!

Βαλαωρίτου

Η Βαλαωρίτου είναι η νυχτερινή «χώρα» του φοιτητή που θέλει να βγεί,να πιεί, και κυρίως να εκτονωθεί. Έχει άπειρα μαγαζιά – κάποια καλά, κάποια επιεικώς απαράδεκτα-  όμως έχει κυρίως φθηνό ποτό. Μπορεί το ένα ποτήρι βότκα να βρίσκεται στην ίδια τιμή με άλλα μαγαζιά σαφέστατα πιο κυριλέ που βρίσκονται στο Λιμάνι, όμως  οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων είναι πάντα πρόθυμοι να  κεράσουν. Στην Βαλαωρίτου, ειδικά όσοι σπουδάζουν εδώ και προέρχονται από άλλες πόλεις γίνονται μάρτυρες ενός σκηνικού παρόμοιου με αυτό της Εφημερίδας. Παντού γνωστοί, σε κάθε γωνιά μια διαφορετική παρέα με ξεχωριστή για εκείνο το βράδυ ιστορία. Η αλήθεια είναι ότι δεν βρίσκεται κοντά στις δικές μου προτιμήσεις, για αυτό και δεν θα μπώ στο κόπο να αναλύσω συγκεκριμένα μαγαζιά όμως έχω να πώ το εξής: Όσες φορές έχω πεί με έναν δύο φίλους ή με παρέα μεγάλη «Πάμε Βαλαωρίτου; » δεν το μετάνιωσα, και ξερετέ γιατί;  Διότι απλά  «Δεν σε νοιάζει» .

Advertising

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

Γιωργος Ζαβλαρης

Αρθρογράφος

Μόλις ανέβηκαν
Απόψεις

Γυναίκες και πολιτική: Μία δύσκολη εξίσωση;

28 Μαΐου 2023
Αψυχολόγητα

Από τα ψεγάδια μας στα λάθη μας

27 Μαΐου 2023
Βιβλίο

Δακρυόεν του Ευθύμιου Φαλτάκα: μια ιδιαίτερη ποιητική συλλογή

27 Μαΐου 2023
Κινηματογραφικά Νέα

Still, The Michael J. Fox Documentary : Ακίνητος αλλά ακόμα παρών

27 Μαΐου 2023

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
City Guide

Thissio View: Πανοραμική θέα από ψηλά

City Guide

Luv n Roll House: Ένας all-day πολυχώρος στην καρδιά της Αθήνας

City Guide

Τα 10 καλύτερα εστιατόρια των Ιωαννίνων

City Guide

Ris Project καφέ για σκύλους στο Παγκράτι!

City Guide

Τα 10 καλύτερα μπαρ στην Καλαμαριά

City Guide

Τα 10 αγαπημένα εστιατόρια στην Αθήνα

City Guide

TYCO: Το street cocktail bar στο κέντρο της Αθήνας

City Guide

Oλοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχική δράση "Ήθελα να σου πω" στη Casa Bianca

MAXMAG | Πολιτισμός, Τέχνες, Διασκέδαση, Ομορφιά MAXMAG | Πολιτισμός, Τέχνες, Διασκέδαση, Ομορφιά

MAX MAGAZINE

Σχετικά με εμάς
Newsletter
Πολιτική Απορρήτου

Έλα κοντά μας

Γίνε αρθρογράφος
Γίνε αρχισυντάκτης
Egrapses
Επικοινωνία
Δελτία Τύπου

ΑΝΕΒΗΚΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Περιβάλλον

Ωφέλιμα έντομα και βιολογική καταπολέμηση εχθρών των καλλιεργειών

Προτάσεις Σειρών

Ως πότε θα είναι υποτιμημένο το “Gotham”;

Συνεντεύξεις

ΩΡΛ: από το σύνδρομο eagle ως τη νόσο Μενιέρ

Κοινωνική Ψυχολογία

Ωριμότητα: Σε αγαπώ ή σε χρειάζομαι;

MAX Κατηγορίες

Πολιτισμός
Αφιερώματα
Βιβλίο
Κινηματογράφος
Θέατρο
Τηλεόραση
Ταξίδια
City Guide
Άγνωστη Ελλάδα
Γαστρονομία
Σώμα κ Υγεία
COPYRIGHT © 2018 - 2023 / ΒΥ MAXMAG ALL RIGHTS RESERVED