Αθήνα: Δυο Γουλιές και Δυο Μπουκιές και ξεμπέρδεψες…

SHARE

Δυο Γουλιές και Δυο Μπουκιές

Δυο Γουλιές και Δυο ΜπουκιέςΤάνια Κωνσταντίνοβα-Νίκος Μπουρμπάκης: Ο «χαρλεάς» ή αλλιώς μουσάτος τύπος. Κι όμως! Είναι οι δύο ιδιοκτήτες του πρωτότυπου, μυστικού και πολυσύχναστου καφέ Δυο Γουλιές και Δυο Μπουκιές στην οδό Δραγατσανίου, απέναντι από την εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων.

Πάντοτε αναρωτιόμουν, πόση αγάπη μπορεί να συνοψιστεί στο τελικό αποτέλεσμα ενός εγχειρήματος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είχα παρά μόνο μια επιλογή. Να επισκεφθώ το μαγαζί ως γνήσιος πρωτευουσιάνος φοιτητής. Από που να αρχίσω και που να τελειώσω… Ειλικρινά κανένα άλλο μαγαζί όσο αυτό δεν μου έχει κεντρίσει τόσο πολύ το ενδιαφέρον.

Σε δύσκολους καιρούς παρατεταμένης κρίσης ένα «επιχειρώ» πάντοτε  προοιωνίζεται αν όχι ακατόρθωτο, αρκετά δύσκολο. Η Τάνια και Ο Νίκος όμως απέδειξαν περίτρανα πως το νόμισμα έχει δύο όψεις. Με ποιότητα, αγάπη, μεράκι, επαγγελματική εμπειρία, εξειδικευμένες γνώσεις και σπουδές σε όλους τους τομείς πρόσθεσαν με μεγάλη επιτυχία την δική τους πινελιά στο χώρο του {espresso breakfast}. Εξειδίκευση στο καφέ και ταυτόχρονα στην ποιότητα της ζωής όπως τονίζει ο κ. Νίκος. Μόνο τότε μπορείς να αποκαλείσαι αυτό που ονομάζουμε: “Υγιείς επιχειρηματίας .”

Δυο Γουλιές και Δυο Μπουκιές

Στο μαγαζί δεν χρησιμοποιούνται καθόλου καταψύκτες, ούτε ξηρό φορτίο. Όλα είναι πολύ προσεγμένα και άκρως επιμελημένα. Από τα εξαιρετικά και αρωματικά χαρμάνια καφέ μέχρι τα φρέσκα και ζουμερά σνακ. Ο αψεγάδιαστος καφές υψηλού επιπέδου (TAF), το κλασικό πρωινό τύπου brunch, και το αρωματικό νερό με την ιδιαίτερη επίγευση από βότανα και φρούτα είναι αυτό που λέμε: Μικρά απλά πράγματα χωρίς κανένα κόστος.

Στο μαγαζί οπού μπορείς να κάτσεις, take away, αλλά κατά κύριο λόγο self-service μπορείς να δοκιμάσεις: pink lemonade, κέικ λεμόνι ή ταχίνι, πάνφρεσκους ξηρούς καρπούς, σαλάτες και σάντουιτς χωρίς κανένα ίχνος ελαιόλαδου, μαγιονέζας και βουτύρου. Καθετί από τα υλικά που χρησιμοποιούνται μέχρι τα τελικά προϊόντα είναι φιλικά και με σεβασμό προς τον άνθρωπο. Λογική τύπου “ότι κάνεις και στο σπίτι σου” “στο κάνουμε και εδώ” όπως εξηγούν οι ιδιοκτήτες του Δυο Γουλιές και Δυο Μπουκιές.

Advertisement

Όσο για το χώρο και την διακόσμηση;

Φιλικός, με ανοιχτά «αισιόδοξα» χρώματα, διάφορα σχέδια στους τοίχους, πίνακες, βραβεία και καλή μουσική. Ενδεικτικό της αριστοτεχνίας του Νίκου και της Τάνιας στο χώρο του καφέ αποτελεί η συλλογή με τις τιμητικές πλακέτες και τα βραβεία τους κατά τη συμμετοχή τους σε εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς καφέ.

Καθημερινή καθαριότητα του χώρου με άοσμα απορρυπαντικά και αυστηρή απαγόρευση του καπνίσματος δύο από τους πιο βασικούς κανόνες της φιλοσοφίας του μαγαζιού. Όπως εξηγούν το κάπνισμα αλλάζει τη σύσταση και τη γεύση του καφέ, έτσι κάθε προσπάθεια να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα για το πελάτη πάει χαμένη. Με καταγωγή από την Κρήτη θα βρεις και επιμέρους τοπικά προϊόντα προς κατανάλωση.

Η επαφή

Πόσοι άραγε ιδιοκτήτες καφέ «σήμερα» στο βωμό του κέρδους έχουν αντικαταστήσει το εμείς με το εγώ; Την καθημερινή επαφή με το πελάτη; Την ανάγκη διατήρησης και παροχής βοήθειας σε κάθε δυσκολία της επιχείρησης τους, σε κάθε εμπόδιο που συναντούν; Όντα αλαζονικά χωρίς ίχνος ανθρωπιάς. Όχι για όλους βέβαια. Πάντα στον κανόνα υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Μια από αυτές ο Νίκος και η Τάνια. Φιλικοί, πρόσχαροι, εγκάρδιοι, φιλόξενοι, όλοι την ώρα πάνω από το τραπέζι μας να μας εξηγήσουν τα πάντα. Να μας ρωτήσουν. Να κάνουν πλάκα μαζί μας. Μα πάνω από όλα το κυριότερο. Αγάπη για την επιχείρηση τους, για το νέο ξεκίνημα τους. Πόσοι άραγε ιδιοκτήτες καφές κάνουν δουλειές του μαγαζιού; Σκουπίζουν, καθαρίζουν, σερβίρουν, βοηθούν μαζί με το υπόλοιπο προσωπικό για την ευχαρίστηση κάθε πελάτη; Κι όμως όλα αυτά είναι όλα συμβαίνουν στο Δυο Γουλιές και Δυο Μπουκιές. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Ένα μαγαζί που κυριολεκτικά ήρθε για να μείνει! Στην οδό Δραγατσανίου 8 στην Αθήνα και ο καφές, το γλυκό και το φαγητό είναι αλλιώτικα. Μούρλια επιλογές σε υψηλή ανάλυση.

Advertisement

Δυο Γουλιές και Δυο Μπουκιές

Υ.Γ

Κατά την αποχώρηση σας μην ξεχάσετε να μάθετε πληροφορίες για τα πουλάκια.

Αξέχαστος ο κ. Νίκος και το μούσι του. Μάλιστα κατά την διάρκεια απόλαυσης του καφέ μας εντός του χώρου του μαγαζιού μας ρωτάει: Ασχολείστε και εσείς με τον καφέ; – Όχι του απαντάμε. Είμαστε όμως λάτρεις του είδους! [Εν ολίγοις εξαρτημένοι αλλά ας μην βγει παραέξω]

Το μαγαζί αποτελεί και ιδανικό χώρο ως βιβλιοστέκι/διάβασμα για τους φοιτητές.

Μια παρέα φοιτητών του Παιδαγωγικού Αθήνας. Ευχαριστούμε για όλα!

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Σπουδάζω στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Δύο είναι οι μεγάλες μου αγάπες: Η εκπαίδευση και η δημοσιογραφία. Αν και αταίριαστες (κάπως) μεταξύ τους, αυτές οι δυο κρύβουν ολόκληρες ιστορίες...

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG