Δοκιμάσαμε το Burger AP του Άκη Πετρετζίκη

SHARE

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει ένας υποβόσκων ανταγωνισμός στους δρόμους της Αθήνας για το ποιος φτιάχνει το καλύτερο μπιφτεκόψωμο στην πόλη. Μπιφτεκόψωμο αγγλιστί burger. Kαι έχουμε δοκιμάσει κάθε τι περίεργο και καινούργιο που έχει βρεθεί στο διάβα μας. Και έρχεται ένα ωραίο πρωί ο Άκης Πετρετζίκης και ανοίγει το Burger AP και όχι μόνο μας ανεβάζει μέχρι την Αγία Παρασκευή αλλά μας κάνει να αναθεωρήσουμε το ΤΟΠ 5 των καλύτερων burger της πόλης.

The Burgers

Για το Burger AP θα μπορούσα να σου μιλάω ώρα, αλλά θα μείνω στα βασικά ίσα ίσα για να σου ανοίξω την όρεξη. Και φτάνεις στην πλατεία λοιπόν της Αγίου Ιωάννου και ψάχνεις το μαγαζί.

Όχι για πολύ γιατί η ουρά τις πρώτες βραδινές και πεινασμένες ώρες είναι μεγάλη και θα την δείς από μακριά. Ο χώρος industrial, pop και χαλαρός με αμερικάνικες επιρροές αλλά duhh για burger πήγαμε!

Και πάμε στον κατάλογο

Και είναι μικρός. Και τον ξαναδιαβάζεις και τον βρίσκεις όντως μικρό μα καθόλου λιτό και απέριττο γιατί πέρα από τα κλασσικά beef και chicken burger, σου τρέχουν τα σάλια για το BBQ pancetta Burger– με καραμελωμένη χοιρινή πανσέτα, το Soft Shell Crab Burger– ω ναι με καβουράκι και το Hoising Duck Burger– το πιο γκουρμέ -με τραγανή πάπια και hoisin sauce. Μια λιγούρα μου ήρθε τώρα που στα ξαναλέω.

The Siders

Επόμενο βήμα; Να διαλέξεις συνοδευτικό. Αν είσαι και εσύ αναποφάσιστος σαν και εμένα, συνειδητοποιείς ότι αν ήταν μεγαλύτερος ο κατάλογος, με όλη αυτή την τελειότητα που προσφέρει, δεν θα έτρωγες ούτε στο επόμενο δύωρο.

Ξεκινάμε με Burger AP τηγανητές πατάτες με cheddar, bacon και κρεμμυδάκι.

Advertisement

Κλασσικό θα μου πεις. Ναι αλλά που αλλού θα έχει και τσίπς γλυκοπατάτας μέσα; Θα σου πώ εγώ. Εδώ μόνο. Επόμενο είναι το truffle corn με beurre noisette, λάδι τρούφας και παρμεζάνα.  ‘Ο ν ε ι ρ ο. Σούπερ τραγανά onion rings και μια νότα από tex mex με nachos- με κιμά, cheddar, ντομάτα και sour cream.

Και πριν πάω στο επιδόρπιο να ενημερώσω για τις vegetarian επιλογές, που μεταξύ μας η ταμπέλα του vegetarian τις αδικεί. Super food σαλάτα με κινόα, φακές, αβοκάντο, cranberries και ξηρούς καρπούς και μπέργκερ  με φαλάφελ ρεβυθιού με sauce ταχίνι-γιαουρτιού και σαλάτα coleslaw.

The Grand Finale

Σε περίπτωση που αντέχεις μετά από όλα αυτά και για ένα γλυκάκι, δεν θα σε αφήναμε έτσι αγαπητέ καλοφαγά. Το παραδεισένιο The Caramel  θα σε κάνει, σχεδόν, να ξεχάσεις ότι πήγες για μπιφτεκόψωμα. Με παγωτό καραμέλα, μπισκότο και μπανάνα, να πάνε κάτω τα μπεργκεροφαρμάκια.

Έπεται το The Yogurt με παγωτό γιαούρτι, γκρανόλα και μέλι. Για το τέλος σου άφησα την έκπληξη αυτού του μαγαζιού που είναι οι γλυκοπατάτες με κανέλα και ζάχαρη. Δεν είναι λουκουμάδες, δεν είναι churros αλλά στην ίδια φιλοσοφία και με αρκετή φαντασία είναι ότι πιο εναλλακτικό δοκιμάσαμε μαζί με τα πρωτότυπα burgers του Άκη.

Υ.Γ. Η χειροποίητη πίκλα στην κορυφή του burger, σαν κερασάκι, μας ξετρέλανε.

Διεύθυνση: Eλβετίας 16, Αγ. Παρασκευή

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Στον ελεύθερο μου χρόνο προβάρω την ευχαριστήρια ομιλία για τα όσκαρ. Τον υπόλοιπο χρόνο τον μοιράζω μεταξύ yoga, surf και foodstagram.

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG