Concept Store: vintage ρούχα στο κέντρο της Αθήνας

SHARE

Μια ανερχόμενη δύναμη στις καταναλωτικές συνήθειες της κοινωνίας αποτελεί η second hand μόδα και τα vintage ρούχα. Η τάση αυτή, παρότι συνιστά μια παλιά πρακτική, εδραιώνεται χρόνο με το χρόνο όλο και περισσότερο, κυρίως μέσω και των ευκαιριών ανάδειξης, που προσφέρει το διαδίκτυο.

Concept Store:vintage ρούχα στο κέντρο της Αθήνας
Πηγή: pixabay.com

Οι άνθρωποι, πλέον, γυρνάνε την πλάτη τους στη “γρήγορη μόδα” των πολυεθνικών, που προσφέρει κατά βάση φθηνά ρούχα αμφιβόλου ποιότητας σε άθλιες συνθήκες εργασίας, στοχεύοντας αποκλειστικά στην ανάδειξη σημερινών τάσεων. Ταυτόχρονα, οι επιχειρήσεις μαζικής παραγωγής επιβαρύνουν ανεπανόρθωτα το περιβάλλον, κάτι που ωθεί τον κόσμο στην εναλλακτική του vintage και της επαναχρησιμοποίησης. Είναι χαρακτηριστικό πώς για ένα απλό μπλουζάκι απαιτούνται παραπάνω από 2.5 χιλιάδες λίτρα νερού, όσο δηλαδή καταναλώνει ένας άνθρωπος σε 3 χρόνια υπό κανονικές συνθήκες. Η λογική του thrifting έχει καταφέρει να αποτελεί την κυρίαρχη(pop) τάση στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα με δειλά δειλά βήματα αρχίζουν να αναδύονται αξιέπαινες προσπάθειες. Μία από αυτές συναντάται στην Ερμού 116. 

Concept Store Art & Industry

Concept Store Art & Industry: συλλεκτικά ρούχα στο κέντρο της Αθήνας
Πηγή: facebook.com/conceptstoreathens/

Είναι αλήθεια ότι ο χώρος επωφελήθηκε ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, αφού οι καταναλωτές αναγκάστηκαν να αναζητήσουν φθηνότερες επιλογές, αλλά σύμφωνα με την Σοφία Ντανάκα, υπεύθυνη του καταστήματος Concept Store Art & Industry στην Αθήνα, η μοναδικότητα και η διαχρονικότητα αποτελούν το σημείο αναφοράς τέτοιου τύπου μαγαζιών. “Η ιδέα ήταν μοναδικά κομμάτια, vintage ρούχα με το κιλό, που θα σε κάνουν να νιώσεις ωραία σε καλές τιμές” συμπληρώνει. To Concept Store Art & Industry μετρά 6.5 χρόνια ζωής και στοχεύει στη μεταμόρφωση ανακυκλωμένων vintage ρούχων σε νέα, μοντέρνα κομμάτια υψηλής ποιότητας χωρίς, ωστόσο, να περιθωριοποιείται η ρετρό πτυχή τους. 

Advertisement

Βέβαια, αυτό που θα αναρωτηθεί κανείς είναι εάν αυτή η τάση έχει τη δυνατότητα να συμπαρασύρει και να ευαισθητοποιήσει τη μαζική κουλτούρα, αλλάζοντας εντελώς την στόχευση και την οπτική της. Οι ειδικοί, πάντως, προβλέπουν ότι τα κέρδη της αγοράς μεταχειρισμένων ρούχων θα ξεπεράσουν τα αντίστοιχα των βιομηχανιών μόδας σε 2 τουλάχιστον χρόνια. 

Πληροφορίες

Concept Store Art & Industry, Ερμού 116

E-mail: info@theconceptstore.gr

Τηλ.: 21 0321 0677

Instagram/ConceptStoreAthens/

 

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Γεννημένος και μεγαλωμένος στα ανατολικά της Θεσσαλονίκης. Σπουδάζω Δημοσιογραφία και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας στο Α.Π.Θ. Έχω μια εξέχουσα αγάπη για τη φωτογραφία και με ελκύουν απύθμενα τα ταξίδια. Ευχή μου να ταξιδέψουμε μαζί, μέσα από τα γραφόμενά μου εδώ στο MAXMAG.

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG