Books Plus: Συνδυάζοντας καφέ με βιβλία

books plus

Ήρθε η εποχή που η Αθήνα μας κινείται σε ρυθμούς βιβλιοτρέλας. Από τις 23 Απριλίου και για ένα χρόνο η πόλη είναι παγκόσμια πρωτεύουσα βιβλίου. Δεν θα μπορούσαμε λοιπόν να μην προτείνουμε έναν από τους χώρους όπου μπορεί κανείς να νιώσει την μαγεία της ανάγνωσης. Πρόκειται για το “βιβλιοκαφέ” Books Plus Art & Coffee, που βρίσκεται σε ένα από τα πιο κεντρικά μέρη της Αθήνας, στο 37 της Πανεπιστημίου.

Ο χώρος

Το Books Plus άνοιξε το 2016 και εκτείνεται σε τρεις ορόφους. Στο ισόγειο συναντάμε το βιβλιοπωλείο όπου ο καθένας μπορεί να βρει όποιον τίτλο αναζητά. Στο υπόγειο υπάρχει ο τομέας των παιδικών βιβλίων καθώς και των ειδών ζωγραφικής και χειροτεχνίας. Ως εδώ μιλάμε για ένα κλασικό μεγάλο βιβλιοπωλείο του κέντρου της Αθήνας. Όμως, υπάρχει μια έκπληξη! Στο πατάρι του Books Plus υπάρχει ένα υπέροχο ήσυχο μέρος για να απολαύσει κανείς  τον καφέ του διαβάζοντας ή δουλεύοντας. Αυτό κάνει το Books Plus να ξεχωρίζει, βάζοντάς το στην λίστα επιλογών κάθε book lover που λατρεύει το συνδυασμό καφέ και βιβλίου!

Books…plus

Με το που ανεβαίνει κανείς στο πατάρι του Books Plus δεν μπορεί να μην εντυπωσιαστεί από το γεγονός ότι σε κάθε τραπέζι υπάρχει ένα βιβλίο- πρόταση. Έτσι, ο καθένας μπορεί να ρίξει μια ματιά και να αποφασίσει να επενδύσει στη συντροφιά του. Ο χώρος του καφέ είναι ζεστός, με ξύλινο πάτωμα, ενώ τους τοίχους κοσμούν έργα καλλιτεχνών που εναλλάσσονται κατά καιρούς. Επιπλέον, φιλοξενούνται ανά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων ή εκθέσεις έργων τέχνης. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε, πως απολαμβάνοντας τον καφέ στον όροφο, στα διαλείμματα από το διάβασμα βιβλίου ή της συζήτησης με την παρέα, μπορεί κανείς να ρεμβάσει κοιτάζοντας από την μεγάλη τζαμαρία της εισόδου τα κτίρια της Αθηναϊκής τριλογίας και την κίνηση στην Πανεπιστημίου.

Γιατί στο Books Plus;

Στο βιβλιοκαφέ Books Plus το βιβλίο γίνεται μια προσιτή απόλαυση. Επιπλέον, το καφέ είναι ένας χώρος όπου νιώθει ο καθένας άνετα να καθίσει ακόμη και μόνος του, δουλεύοντας στο laptop του ή διαβάζοντας. Είναι αλήθεια πως τελευταία υπάρχει μια στροφή του κοινού προς το βιβλίο και την ανάγνωση. Σίγουρα το βιβλίο, σε όποια μορφή του, έντυπη ή ηλεκτρονική, είναι ένα παράθυρο στον κόσμο. Οι χώροι όπως το Books Plus είναι εκεί να μας ανοίξουν αυτό το παράθυρο και να μας χαρίσουν ευχάριστες στιγμές ανάγνωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Facebook page: BOOKS PLUS

Διεύθυνση: Πανεπιστημίου 37


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Θεοδώρα Λουκανάρη

Γεωπόνος- Βιοτεχνολόγος με μια μεγάλη αγάπη: τη γενετική, μουσικός, βιβλιοφάγος και Athens lover. Ελπίζω σε έναν κόσμο με περισσότερη κριτική σκέψη και ένα διαδίκτυο με λιγότερα hoaxes (ίσως το ένα να φέρει το άλλο, δεν ξέρω!)

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;