ΑΘΗΝΑΪΣ: Ένας μαγευτικός πολυχώρος στο Γκάζι

Η τέχνη είναι επιφάνεια και συμβολισμός. Όσοι θέλουν να ψάξουν κάτω από την επιφάνεια το κάνουν με δική τους ευθύνη. – Oscar Wilde

Νομίζω πως δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να περιγράψω την καθημερινότητα στο Γκάζι και το τι πρεσβεύει ο πολιτιστικός πολυχώρος ΑΘΗΝΑΪΣ.

 

ΑΘΗΝΑΪΣ
ΑΘΗΝΑΪΣ, 1920

Το όνομα Αθηναΐς το ακούμε πρώτη φορά το 401, που άνηκε στη σύζυγο του βυζαντινού αυτοκράτορα Θεοδοσίου του Β.

Η ιστορία του χώρου ΑΘΗΝΑΪΣ…

Το 1920 ο χώρος στην Καστοριάς 34-36  λειτούργησε ως βιομηχανία παραγωγής ζωϊκού μεταξιού, ενώ το 1940 αποτέλεσε καταφύγιο του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου. Αφότου έληξε, αξιοποιήθηκε ως αποθήκη. Η ιστορία του κτιρίου αποτύπωθηκε με την βιομηχανική και ταυτόχρονα μεσοπολεμική αισθητική που απέκτησε το 2000, όταν άρχισε να λειτουργεί ως πολυχώρος πολιτισμού με το όνομα ΑΘΗΝΑΪΣ. Βασικός σκοπός της ανακαίνισης ήταν ο χώρος να γεφυρώνει την παράδοση με την σύγχρονη εποχή και να φιλοξενεί ποικίλες εκδηλώσεις. Δεκαεννέα  χρόνια αργότερα, μπορούμε να πούμε χωρίς δισταγμό πως το έχει κάνει με επιτυχία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ΑΘΗΝΑΪΣ σήμερα…

Το ΑΘΗΝΑΪΣ σήμερα λοιπόν στεγάζει εικαστικά δρώμενα, εκθέσεις φωτογραφίας, επιστημονικά συνέδρια και δεξιώσεις σε αίθουσα χωρητικότητας 10.000 ατόμων. Διαθέτει θεατρική σκηνή, που τιμά το αρχαίο θέατρο, με 210 θέσεις και το Cabrio, ένα all day bar – restaurant.

 

 

 

 

Cabrio Bar – Restaurant

Η πέτρα και το σίδηρο κυριαρχούν στον χώρο και τον καθιστούν vintage. Οι αντλίες βενζίνης, οι βέσπες και τα παλιά μηχανήματα του μεταξουργείου σε κάνουν να αισθάνεσαι πως βρίσκεσαι σε χολιγουντιανή παραγωγή του 1980. Η jazz/soul μουσική εντείνει αυτή την ατμόσφαιρα. Το Cabrio είναι ιδανικό από το πρωί μέχρι το βράδυ.

 

 

ΑΘΗΝΑΪΣ

 

 

Ανερχόμενες εκδηλώσεις στο ΑΘΗΝΑΪΣ

1. Οιδίπους Τύραννος του Σοφοκλή

 

 

ΑΘΗΝΑΪΣ

 

 

Η θεατρική ομάδα Φημονόη βρίσκεται κάθε Πέμπτη στις 18.30 έως τις 26.09 στην σκηνή του ΑΘΗΝΑΪΣ και παρουσιάζει ένα από τα πιο διάσημα έργα, σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Μπίμπη. Η κράτηση των εισητηρίων γίνεται στο viva.gr.

2. Andydote Fashion Fair #6

 

ΑΘΗΝΑΪΣ

 

Από την Κυριακή 22/09 έως Τρίτη 24/09, ο πολυχώρος ΑΘΗΝΑΪΣ δίνει την δυνατότητα σε 35 Έλληνες σχεδιαστές ρούχων, παπουτσιών και αξεσουάρ να γνωστοποιήσουν τη συλλογή τους για τον χειμώνα 2019- 2020.

* πηγή φωτογραφικού υλικού και extra πληροφοριών: εδώ


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Κατερίνα Γάτου

Με λένε Κατερίνα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Πριν 2 χρόνια έφυγα για σπουδές Χημείας στην Πάτρα. Αυτό με έκανε να θέλω να ανακαλύψω ακόμα περισσότερο την πόλη που γεννήθηκα. Προτιμώ να γράφω παρά να μιλάω...

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;