Σώστε τη Γη, είναι ο μόνος πλανήτης με μπύρα!

Η μπύρα ανήκει στα πράγματα που οι άνθρωποι ανακάλυψαν τυχαία. Χειμώνα και καλοκαίρι μπορεί να σου κρατήσει «συντροφιά»! Ιστορικές πηγές αναφέρουν ότι εμφανίστηκε πριν από περίπου 6.000 χρόνια. Στο χώρο του εμπορίου εισήχθη από τους Αιγυπτίους το 2.000 π.Χ. οι οποίοι και την εξήγαγαν σε γειτονικά και ευρωπαϊκά κράτη. Αυτός ήταν κι ο λόγος που η μπύρα διατήρησε τη συνταγή της ακόμα και μετά από την επιβολή του Κορανίου, που απαγόρευε κάθε είδους αλκοολούχο ποτό.

Η ΜΠΥΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στον ελλαδικό χώρο, το πρώτο εργοστάσιο που παρήγαγε την μπύρα ήταν αυτό του Ιωάννη Γ. Φιξ, το οποίο κατασκευάστηκε το 1864. Ωστόσο, το 1893 τον Ιωάννη Φιξ διαδέχτηκε ο Κάρολος Φιξ, που κατασκεύασε ένα μεγάλο εργοστάσιο στη λεωφόρο Συγγρού στην Αθήνα. Φυσικά, ακολούθησαν σιγά σιγά κι άλλα εργοστάσια σε όλη την Ελλάδα (Μάμος, Fischer,Μπερνουδιάκης κ.ά). Το χαρακτηριστικό εκείνο που καθορίζει τη γεύση της μπύρας είναι η ζύμωση και γι’ αυτό υπάρχουν τρία είδη μπύρας ανάλογα με την ζύμωση της: οι Ale (ή αφροζύμωτες), οι Lager (ή βυθοζύμωτες) και οι μπύρες φυσικής ζύμωσης. Στις μπυραρίες που σας προτείνουμε παρακάτω μπορείς να βρεις μία μεγάλη ποικιλία μπυρών για όποιο από τα τρία είδη επιθυμείς.

ΜΠΥΡΑΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

1. The Wee Dram 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία ξεχωριστή, σκοτσέζικη pub τοποθετημένη σε ένα βολικό σημείο της Αθήνας περιμένει τον καθένα και την καθεμία, για να του προσφέρει μία μοναδική εμπειρία τόσο σε φαγητό όσο και σε ποτό. Σαν μία μικρή Σκωτία εγκιβωτισμένη σε έναν υπέροχο χώρο στους Αμπελόκηπους, η pub αυτή διαθέτει μεγάλη ποικιλία σε μπύρες. (Κονοπισοπούλου 23)

2. James Joyce

Από τη Σκωτία μεταφερόμαστε, λίγο πιο δίπλα, στην Ιρλανδία κι από τους Αμπελόκηπους στο Θησείο. Εκεί, που βρίσκεται η ιρλανδική μπυραρία James Joyce. Αρκεί μόνο να αναφέρουμε ότι οι Ιρλανδοί φημίζονται για την «αγάπη» που έχουν στις μπύρες. Όμορφη ατμόσφαιρα με ωραία μουσική και την συνοδεία μιας εύγευστης μπύρας αποτελούν έναν υπέροχο συνδυασμό για να περάσεις το βράδυ σου. (Άστιγγος 12)

3. Octoberfest 

Έχοντας πάρει το όνομά της από τη διάσημη γιορτή μπύρας του Μονάχου η συγκεκριμένη μπυραρία διαθέτει υπέροχο φαγητό, το οποίο συνδυάζεται εξαιρετικά με την μπύρα. Το προσωπικό είναι ευγενικό και οι τιμές για την μπύρα προσιτές. (Αγίου Ιωάννου 82)


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μαρία Γεωργακοπούλου

Φοιτήτρια του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ και μεγαλωμένη στην Πάτρα. Ο αθλητισμός, η ζωγραφική, η μουσική κι η αγάπη για τα ταξίδια (κάθε είδους) καταλαμβάνουν τον ελεύθερο χρόνο μου. Προτιμώ να περιβάλλομαι από ανθρώπους με προσωπικότητα, ειλικρίνεια και αυθεντικότητα! Χαρακτηριστική μου φράση "Homo homini lupus".

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;