Πετράλωνα: Blue Bamboo, η Ταϊλάνδη στην γειτονιά σου

blue bamboo

Blue Bamboo, το αυθεντικό ταϊλανδέζικο

Η Ταϊλάνδη είναι μια χώρα στη Νοτιοανατολική Ασία επίσης γνωστή ως Σιάμ. Πληθυσμός 65.900,000. Και να σου πω και κάτι; Εξήντα πέντε εκατομμύρια άνθρωποι τρώνε καλά. Και το ξέρω, όχι γιατί έχω πάει Ταϊλάνδη- αν είχα πάει θα είχα σπαμάρει τα ίνσταγκραμ- αλλά γιατί πήγα μέχρι τα Πετράλωνα– μη κοροϊδεύεις- και έφαγα από τα χεράκια του Ταϊλανδού σεφ πιάτα μαγικά, ονειρεμένα και έγινα groupie του thai.

Θα πας λοιπόν στα Πετράλωνα, θα μπεις στο Blue Bamboo με ύφος ‘’εννοείται έχω ξαναφάει ταιλανδέζικο και ξέρω να παραγγέλνω’’ θα κάτσεις σε ένα τραπεζάκι δίπλα στην τζαμαρία και θα μελετήσεις το μενού. Και όταν λέω μελετήσεις, το εννοώ. Θα πέσει διάβασμα. Όχι ένα, ούτε δύο αλλά σαράντα τρία πιάτα μετρήσαμε. Και να μην ξέρεις από εξωτικές κουζίνες, εδώ θα μάθεις.

Θα χρειαστείς ένα μεγάλο τραπέζι

Πετράλωνα: Blue Bamboo, η Ταϊλάνδη στην γειτονιά σου

Θα σου προτείνω να αφήσεις τους τυπικούς διαχωρισμούς μεταξύ  ορεκτικών και κυρίως πιάτων και να τα κάνουμε όλα μια μεγάλη παρέα για να έχεις ποικιλία και καθόλου χώρο στο τραπέζι σου.

Ξεκινάμε λοιπόν με σούπα, για να μην χαλάσουμε την παράδοση της ασιατικής κουζίνας, Tom Yum Kung– πικάντικη με γαρίδες και μανιτάρια. Εννοείται θα πάρεις Bao Bans με μαγική σάλτσα γλυκιάς σόγιας, τόσος ντόρος έχει γίνει με τα Bao, δεν θα το μετανιώσεις. Πέρα από τα καθιερωμένα Pad Thai noodles δοκιμάσαμε και κάτι καινούργιο. Διαλέξαμε το Coconut and Pineapple fried rice γιατί πέρα από πεντανόστιμο  είναι και φαντασμαγορικά σερβιρισμένο μέσα σε ανανά. Να πάρουν φωτιά τα food blogs είναι αυτό το μαγαζί. Δεν θα αφήναμε ποτέ, μα πότε όμως απέξω ένα καυτερό curry, Για τον πρωτάρη- Yellow Curry. Για τον τολμηρό- Red Curry. Για τον thai groupie- Green Curry.

Advertisement

Πετράλωνα: Blue Bamboo, η Ταϊλάνδη στην γειτονιά σου

Τα special του Blue Bamboo

Όπως σου είπα σαράντα τρία πιάτα μετρήσαμε, δεν θα στα γράψω όλα, μη χαλάσω και την μελέτη, αλλά δύο τελευταία σπέσιαλ θέλω να στα πω για να φανείς διαβασμένος. Stir Fried Chicken with Cashew Nuts με πιπεριές και τσίλι και Crying Tiger Beef– φιλέτο μοσχαριού με πικάντικη σάλτσα. Και επειδή κανείς δεν θέλει να φύγει με δακρυσμένα μάτια, όλα τα παρα πάνω μπορεί ο Ταϊλανδός σεφ του Blue Bamboo να τα προσαρμόσει σε όσο καυτερό αντέχεις βρε αδερφέ.

Πες μου αλήθεια

Θα με ρωτήσεις πόσο θα τα πληρώσεις όλα αυτά, και θα σου πω 18-22 ευρώ το άτομο. Θα με ρωτήσεις τι θα πιείς, και θα σου πω ότι εγώ πήρα thai μπύρα γιατί όλα τα πιάτα που επιλέξαμε ήταν καυτερά, και μου την πρότειναν για “σβήσιμο”. Θα εκπλαγείς όμως από την ποικιλία των Blue Bamboo κοκτέιλ. Θα με ρωτήσεις αν αξίζει, η Disaster Chef θα σου πει να δοκιμάσεις και να απορρίψεις μετά.

Διεύθυνση: Κυδαντιδών 24, Πετράλωνα

Για όλους του λάτρεις της ασιατικής κουζίνας και τους τολμηρούς νέους μύστες της!!

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Στον ελεύθερο μου χρόνο προβάρω την ευχαριστήρια ομιλία για τα όσκαρ. Τον υπόλοιπο χρόνο τον μοιράζω μεταξύ yoga, surf και foodstagram.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG