Ο Hansel κι η Gretel «ζωντανεύουν» στο Μοναστηράκι

Πριν λίγο καιρό άνοιξε στο Μοναστηράκι, επί της Αδριανού, το μαγαζί «Hans and Gretel». Το γνωστό παραμύθι των αδερφών Γκριμ έγινε πραγματικότητα σε μία από τις ομορφότερες περιοχές της Αθήνας. Ακόμα και τυχαία να περνάς από την Αδριανού, είναι αδύνατο να μην προσέξεις το συγκεκριμένο μαγαζί, αφού έξω στέκεται η γριά μάγισσα, στην οποία ανήκε το σπίτι με τα ζαχαρωτά που ανακάλυψαν τα δύο παιδιά στο παραμύθι.

ΤΙ ΒΡΙΣΚΩ ΕΚΕΙ;

Και όπως είναι φυσικό, το μαγαζί δε θα μπορούσε να διαθέτει κάτι λιγότερο από ζαχαρωτά, μιας και τα μικρά παιδιά βρίσκουν ένα σπίτι γεμάτο από ζαχαρωτά! Παρ’ όλα αυτά, δεν είναι άλλο ένα συνηθισμένο μαγαζί με ζαχαρωτά. Το μαγαζί αυτό ξεχωρίζει τόσο για τη διακόσμησή του, αλλά και για τα νόστιμα γλυκά που διαθέτει. Η Αθήνα επιτέλους απέκτησε ένα μαγαζί με bubble waffle, κάτι το οποίο έχει γίνει γνωστό κυρίως μέσω του Instagram.


Ακόμα, στο μαγαζί μπορείς να βρεις παγωτά, γρανίτες, αλλά και τα λεγόμενα chimney cakes. Η συνταγή του «έρχεται» από την Ουγγαρία. Στην ουσία πρόκειται για μία λωρίδα από γλυκιά ζύμη, η οποία είναι τυλιγμένη σε έναν κώνο και ψήνεται πάνω σε αυτόν, ώστε να πάρει το ανάλογο σχήμα. Στην Ουγγαρία το λένε Kürtőskalács. Το «κέικ καμινάδα» δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό στην Ελλάδα. Έχει κυλινδρικό σχήμα και στο εσωτερικό του μπορείς να βάλεις ό,τι εσύ επιθυμείς. Πολλοί προτιμούν να βάλουν παγωτό, ενώ άλλοι απλώς κάποιο toping. Όποιο από τα δύο και να διαλέξεις, η ποικιλία είναι τέτοια που δε θα σε απογοητεύσει.


Και φυσικά, η εμπειρία στο «Hans and Gretel» δε σταματάει εδώ! Αν προχωρήσεις στο βάθος – και με πολλή προσπάθεια καταφέρεις να μη σταματήσεις στα ζαχαρωτά- θα δεις ένα μικρό σπιτάκι, σαν το σπίτι της μάγισσας του παραμυθιού. Με άλλα λόγια είναι ένα σπίτι από ζαχαρωτά – δυστυχώς αυτά δεν είναι αληθινά – στο οποίο μπορείς να βγάλεις και φωτογραφία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μαρία Γεωργακοπούλου

Φοιτήτρια του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ και μεγαλωμένη στην Πάτρα. Ο αθλητισμός, η ζωγραφική, η μουσική κι η αγάπη για τα ταξίδια (κάθε είδους) καταλαμβάνουν τον ελεύθερο χρόνο μου. Προτιμώ να περιβάλλομαι από ανθρώπους με προσωπικότητα, ειλικρίνεια και αυθεντικότητα! Χαρακτηριστική μου φράση "Homo homini lupus".

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;