Αθήνα, Βυσσινόκηπος: Όταν ο Τσέχωφ είχε έμπνευση!

SHARE

Βυσσινόκηπος

   Εσύ δεν πήγες ακόμα στον Βυσσινόκηπο; Όχι δεν εννοώ αν πήγες να δεις την θεατρική παράσταση από το έργο του Τσέχωφ (που παρεπιπτόντως είναι ένα από τα καλύτερα έργα) αλλά για το cafe-bistrot κόντα στην Πλατεία των Εξαρχείων και μόλις λίγα μέτρα μακρυά απο το μετρό στο Πανεπιστήμιο.

Χώρος:

   Πρόκειται για έναν πολύ ιδιαίτερο χώρο στην καρδιά των Εξαρχείων, που και από το όνομα του ακόμα διαφαίνεται ένα ολόκληρο concept!

Ως γνωστόν ο Βυσσινόκηπος όπως είπαμε και πριν είναι ένα πολύ γνωστό έργο του Άντον Τσέχωφ και μπαίνοντας στο μαγαζί παρατηρεί κανείς στο αριστερό του χέρι μια γωνίτσα με είκονες στις οποίες απεικονίζονται δρώμενα από την θεατρική παράσταση του έργου. Σε λίγα μόλις λεπτά θα έχεις αντικρύσει την χαμογελαστή Ροζάνα, την σερβιτόρα του μαγαζιού με αέρα Ανατολής καθώς οπως μου είπε οι γονείς της προέρχονται από Ιρακ και Συρία.

Όπως θα παρατηρήσεις το μαγαζί διαθέτει μια μεγάλη ξύλινη μπάρα με ψηλά σκαμπό όπου πισω φαίνονται στα ράφια τα δεκάδες μπουκάλια με τα ποτά. Έπειτα θα δεις μια ξεχωριστή γωνιά όπου έχουν τοποθετηθεί διάφορα μπουκάλια με κρασιά που με φροντίδα επιμελήθηκαν οι υπεύθυνοι του μαγαζιού.

Απέναντι απο την μπάρα υπάρχουν αρκετά ξύλινα τραπεζάκια και καναπέδες όπου μπορείς να απολαύσεις καφε, brunch και κοκτειλς όλη την ημέρα. Βέβαια αν ο καιρός το επιτρέπει μπορείς να επιλέξεις να καθίσεις και στα τραπεζάκια του εξωτερικού χώρου που προσφέρονται για τις ηλιόλουστες μέρες.

Μενού:

Στον Βυσσινόκηπο η ώρα έναρξης ειναι 9:30 το πρωι, όπου σερβίρεται καφές Taf sustainability coffee, σπιτικές λεμονάδες και βυσσινάδες. Για όσους δεν παραλείπουν το πρωϊνό γεύμα μπορούν να δοκιμάσουν ρολλάκια πραλίνας φουντουκιού με μπισκότο και μπανάνα, πολύσπορο ψωμάκι με σπιτική μαρμελάδα μήλο με κανέλα και βούτυρο Νάξου, γιαούρτι με θυμαρίσιο μέλι, νιφάδες βρώμης, καρύδια και κρανμπερις, τορτίγια με σπιτικό χοιρινό,τυρί, λόλα και σως γιαουρτιού με χοιρινό.

Advertisement

Το πιο καλό όμως ο Βυσσινόκηπος σας το φυλάει για το Σαββατοκύριακο, καθώς σερβίρει brunch από τις 11:00 μέχρι τις 19:00. Είναι η ώρα που μπορείται να απολαύσετε καφέ φίλτρου, επιλέγοντας ανάμεσα σε puncakes με αυγά ποσέ, παστράμι, τσένταρ και σως hollandaise και scrambled αυγά με σολομό και σως γιαουρτιού πάνω σε ψωμί ή και puncakes με σπιτική μαρμελάδα φράουλα-σοκολάτα και τριμμένο μπισκότο και πολλά άλλα.

Όσον αφορά τα κοκτείλς υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία  και κάθε  Δευτέρα και Τετάρτη μπορείς να τα απολαύσεις μόνο με 5 ευρώ.

Μουσική:

Την μουσική του μαγαζιού θα την χαρακτήριζα κάπως εναλλακτική, καθώς ξεφεύγει απο τα τετριμμένα… Το πρωί ακούς τις playlists που έχει επιλέξει η Ροζάνα σε χαλαρούς ρυθμούς, ενώ όταν τα φώτα χαμηλώσουν διάφοροι djs αναλαμβάνουν να καλύψουν μια γκάμα με ωραίες μουσικές, ”από funky μέχρι trip hop, από swing μέχρι ηλεκτρονική”.

Βυσσινόκηπος, Ζωοδόχου Πηγής 27, Αθήνα, 2103801691

Fb page: https://www.facebook.com/vissinokip/?ref=page_internal

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Με λένε Αγγελική και οι σπουδές μου αφορούν την Ψυχολογία! Πέρα όμως από αυτές μου αρέσει πολύ η μουσική και να ανακαλύπτω νέα μερη.

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG