Athens Twice Seen, μια αλλιώτικη έκθεση φωτογραφίας

SHARE

Η Athens Twice Seen ή στα ελληνικά “Η Αθήνα ιδωμένη 2 φορές” είναι μια έκθεση φωτογραφίας που θα σε συναρπάσει. Από 14 Ιουνίου μέχρι και 7 Ιουλίου ο Αμερικανός φωτογράφος Richard W. Moore εκθέτει τις φωτογραφίες του, οι οποίες απεικονίζουν την Αθήνα με έναν περίτεχνο τρόπο.

Athens Twice Seen

Γιατί στην Athens Twice Seen;

Στην έκθεση «Athens Twice Seen», οι φωτογραφίες του Moore συνδυάζονται ψηφιακά με φωτογραφίες του ιστορικού τέχνης και διευθυντή των Éditions Kallimages Χάρη Γιακουμή. Έτσι, αποτυπώνονται φωτογραφικά ιστορικά μνημεία και τοποθεσίες της όμορφης μεγαλούπολης. Πιο συγκεκριμένα, οι επισκέπτες της έκθεσης θα θαυμάσουν το όμορφο και ομοιογενές αποτέλεσμα της ένωσης ψηφιακών και vintage φωτογραφιών. Αξιοθαύμαστο είναι το γεγονός ότι το παζλ που δημιουργείται από την ένωση αυτή είναι ένα κράμα δύο διαφορετικών φακών με χρονική απόσταση ενός αιώνα μεταξύ τους.

Εμβαθύνοντας…

Η παρούσα έκθεση φωτογραφίας καταφέρνει να αναδείξει την εναρμόνιση του παρελθόντος και του παρόντος, της μνήμης και της λήθης, του συγχρόνου και του αναχρονιστικού. Ο ίδιος ο Moore αναφέρει αποκλειστικά για την έκθεση: «Το 2016, ανακάλυψα ένα αρχείο φωτογραφιών της Ελλάδας στην συλλογή των Éditions Kallimages στο Παρίσι. Η ανακάλυψη αυτή με ώθησε να αφιερώσω χρόνο στην Ελλάδα με σκοπό να επισκεφθώ και να φωτογραφίσω τοποθεσίες που έχουν φωτογραφηθεί στο παρελθόν, συχνά από το ίδιο σημείο. Σε πολλές περιπτώσεις διαπίστωνα ότι φωτογραφίζω ανθρώπους που φωτογραφίζουν τους χώρους αυτούς. Οι «διπλές φωτογραφίες» συνταιριάζουν το παρελθόν και το παρόν στο ίδιο πλαίσιο, ακολουθώντας μια ροή ιδεών: παρατήρηση και συνάντηση, μνήμη και λήθη, συγχρονισμός. Το ενδιαφέρον μου εστιάζεται τόσο στο σουρεαλισμό όσο και στην ιστορία: το παρελθόν ως έργο της φαντασίας».

Athens Twice Seen

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη..

Ο Richard W. Moore είναι πτυχιούχος του Πανεπιστήμιου Yale στην Τέχνη και Αρχιτεκτονική, ενώ σπούδασε φωτογραφία με τον Paul Caponigro και τον Neil Maurer. Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, με την έλευση της ψηφιακής φωτογραφίας, ο Moore άρχισε να δημιουργεί «διπλές εικόνες» με vintage και σύγχρονες φωτογραφίες και από τότε έχει ολοκληρώσει έξι εργασίες σε ιστορικούς χώρους στη Νέα Αγγλία, από τις οποίες προέκυψαν βιβλία και εκθέσεις σε χώρους τέχνης στην Αμερική.

Advertisement

Μέρος και ώρα..

Η έκθεση διοργανώνεται από το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Hellenic American University (Nashua, NH, USA) και το New Hampshire Institute of Art (NHIA), με την υποστήριξη της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. Όσοι λοιπόν ενδιαφέρεστε, ραντεβού στην γκαλερί Χατζηκυριάκος Γκίκας της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22 στο Κολωνάκι. Η έκθεση είναι ανοιχτή Δευτέρα με Παρασκευή 12:00-21:00 και Σάββατο 10:30-14:30. Είσοδος ελεύθερη!

Athens Twice Seen link event:http://www.hau.gr/?i=culture.en.current_forth_events.5393

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ελένη ή Έλενα, φοιτήτρια Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αθηνών. Αγαπώ ό,τι έχει να κάνει με λογοτεχνία και ταξίδια. 3 πράγματα είναι βασικά: να ταξιδεύεις, να εξερευνείς και να αγαπάς! Εμείς θα τα λέμε εδώ, για τοπ προορισμούς σε όλη την Αθήνα!!

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG