Athens Science Festival 2018: Επιστήμη χωρίς σύνορα

science festival

Το φεστιβάλ επιστήμης θα είναι για άλλη μια χρονιά γεγονός! Το Athens Science Festival διοργανώνεται στην Αθήνα από το 2014 και έχει γίνει πλέον θεσμός. Πρόκειται για μια εκδήλωση αφιερωμένη στην επιστήμη, την καινοτομία και την τέχνη.

Athens Science Festival 2018

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Athens Science Festival θα επιχειρήσει να συνδέσει την επιστήμη με την καθημερινή ζωή με δρώμενα για μικρούς και μεγάλους. Η χημεία, η βιολογία, τα μαθηματικά, η αστρονομία, η φυσική, οι τέχνες και όχι μόνο ενώνονται από τις 24 Απριλίου και για έξι ημέρες στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Με σλόγκαν “Επιστήμη χωρίς σύνορα”, το φεστιβάλ θα προβάλει την έρευνα και την καινοτομία, δίνοντας έμφαση στην ψυχαγωγική πλευρά των επιστημών. Στο φεστιβάλ θα λάβουν χώρα συζητήσεις και ομιλίες από καταξιωμένους επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Επίσης, με διαδραστικές εκθέσεις, συμμετοχή σε εργαστήρια και εκπαιδευτικά παιχνίδια, το Athens Science Festival θα φέρει την επιστήμη κοντά στο κοινό.

“Science without borders”

Η βασική ιδέα του φετινού φεστιβάλ συνοψίζεται στο γεγονός ότι η επιστήμη δεν γνωρίζει σύνορα. Μέσω της σύναψης συνεργασιών μεταξύ επιστημόνων από διαφορετικές χώρες και ειδικότητες, δημιουργούνται διεπιστημονικά δίκτυα που επιτρέπουν την καινοτομία στην έρευνα και την διάχυση της επιστημονικής πληροφορίας με μεγάλη ευκολία και επιτυχία. Στην εποχή των δεδομένων και του ίντερνετ, η επιστημονική κοινότητα έχει την ευκαιρία να κινηθεί προς την κοινωνία, να εκλαϊκεύσει και να επικοινωνήσει τα ευρήματά της. Στα πλαίσια στου φεστιβάλ, επιχειρείται εκτός των άλλων ο συνδυασμός της επιστήμης με τις τέχνες. Έτσι, το κοινό θα έχει μια διαδραστική εμπειρία και θα έρθει σε επαφή με την επιστήμη με ψυχαγωγικούς τρόπους.

science festival

Επιστήμη για όλους

Αυτό που πρέπει να έχουμε κατά νου είναι πως η επιστήμη μας αφορά όλους. Όλοι, ειδικοί ή μη, είμαστε χρήστες των επιτευγμάτων της σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό. Η κατανόηση των επιστημών ισοδυναμεί με κατανόηση του κόσμου και του ίδιου μας του εαυτού. Αυθεντίες στην επιστήμη δεν υπάρχουν, υπάρχουν μόνο άνθρωποι που ασχολούνται με αυτήν και επιθυμούν να επικοινωνήσουν την “μαγεία” της σε όλον τον κόσμο. Αυτούς τους ανθρώπους θα έχει το κοινό την ευκαιρία να τους συναντήσει στο Athens Science Festival!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πληροφορίες

Το Athens Science Festival διοργανώνεται από τον οργανισμό “Science Communication- SciCo”, το British Council, την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, το Σύνδεσμο Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση, τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και την συνεργασία πλήθους άλλων ακαδημαϊκών, εκπαιδευτικών και ερευνητικών φορέων.

Οι ώρες λειτουργίας έχουν ως εξής:

Τρίτη 24 Απριλίου 18:30 (τελετή έναρξης)

Τετάρτη 25 ως Παρασκευή 27 Απριλίου 09:00-23:00

Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Απριλίου 11:00-23:00

Τοποθεσία: Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Κεραμεικός

Πληροφορίες για το πρόγραμμα εκδηλώσεων, τις εκθέσεις και την πρόσβαση μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ: Athens Science Festival


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Θεοδώρα Λουκανάρη

Γεωπόνος- Βιοτεχνολόγος με μια μεγάλη αγάπη: τη γενετική, μουσικός, βιβλιοφάγος και Athens lover. Ελπίζω σε έναν κόσμο με περισσότερη κριτική σκέψη και ένα διαδίκτυο με λιγότερα hoaxes (ίσως το ένα να φέρει το άλλο, δεν ξέρω!)

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;