Έρχεται το Athens Fashion Film Festival

Πηγή: Circogreco.gr

Στις 25-27 Φεβρουαρίου διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Αθήνα το Athens Fashion Film Festival, εν συντομία AFFF, ένα φεστιβάλ που έχει ως σκοπό να «ενώσει» διαφορετικές μορφές τέχνης, φαινομενικά ανόμοιες μεταξύ τους, με κοινό άξονα τη μόδα και τις επιδράσεις της. Αποτελεί χώρο συνάντησης καλλιτεχνών από όλο το χώρο: κινηματογραφιστές, σχεδιαστές μόδας, καλλιτεχνικούς διευθυντές, διαφημιστικές εταιρείες, παραγωγούς και πολλούς άλλους που θα τιμήσουν με την παρουσία τους αυτό το πολιτιστικό event.

Τι είναι το Athens Fashion Film Festival;

athens fashion film festival
Πηγή: www.filmfreeway.com

Το Athens Fashion Film Festival είναι ένα τριήμερο κινηματογραφικό γεγονός αφιερωμένο στο είδος του fashion film, το οποίο θα λάβει χώρα από τις 25 έως και τις 27 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Κατά τη διάρκεια αυτών των τριών ημερών, θα προβληθούν 100 περίπου ταινίες στο διαγωνιστικό κομμάτι και στα παράλληλα αφιερώματα. Επιπλέον, θα γίνουν master classes, διαλέξεις και συζητήσεις. Το θέμα του Φεστιβάλ είναι το πώς η μόδα – σε όλους τους τομείς της – μπορεί να προωθήσει νέες τάσεις αλλά και να τονίσει την ήδη υπάρχουσα ταυτότητά της μέσω κινηματογραφικών παραγωγών.

Όσον αφορά το διαγωνιστικό κομμάτι του Φεστιβάλ, αυτό αποτελείται από τις κατηγορίες Fashion Short (Ταινίες Μικρού Μήκους) και Fashion Doc (Ντοκιμαντέρ) με θέμα τη μόδα. Συνολικά θα απονεμηθούν 13 βραβεία από την εννιαμελή κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ.

Επιπλέον, θα προβληθούν εμβληματικά ντοκιμαντέρ με θεματική το χώρο της μόδας καθώς επίσης και διάφορα Fashion Films μικρού μήκους από μεγάλα διεθνή brands, όπως Prada, Gucci, Cartier και πολλά άλλα. Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι οι σκηνοθέτες πολλών από αυτών είναι ορόσημα στο χώρο του κινηματογράφου (Polanski, Anderson & Aveillan).

Τέλος, σχετικά με τους επίσημους καλεσμένους του Φεστιβάλ, τα σημαντικότερα ονόματα μέχρι στιγμής είναι αυτό της Constanza Cavalli Etro και του Valerio Capelli. Η Constanza Cavalli Etro είναι η ιδρύτρια και διοργανώτρια επί πέντε χρόνια του αντίστοιχου Φεστιβάλ του Μιλάνου. Επίσης είναι μία από τους ιδρυτές της Εβδομάδας Μόδας του Μεξικού. Όσο για τον Valerio Capelli, αυτός είναι συντάκτης στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera και γνώστης του χώρου του κινηματογράφου και της μόδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιδρύτρια του Φεστιβάλ και καλλιτεχνική διευθύντρια είναι η ελληνοϊταλίδα παραγωγός και σκηνοθέτης Nicole Alexandropoulos, η οποία είναι, επιπλέον, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Ελληνικού Ντοκιμαντέρ.

Bonus: Θες να γίνεις εθελοντής στο Athens Fashion Film Festival;

Athens Fashion FIlm Festival
Πηγή: www.filmfreeway.com

Το AFFF ψάχνει εθελοντές! Αν σε ενδιαφέρει ο κινηματογράφος και η μόδα και θέλεις να συμμετέχεις στο πρώτο Athens Fashion Film Festival, μπορείς να στείλεις το βιογραφικό σου στο e-mail info@athensfff.com και να βοηθήσεις σε ένα από τους τομείς της Παραγωγής, της Κίνησης ταινιών, της Φιλοξενίας ή της Επικοινωνίας.

Bonus No 2: Get Inspired!

Αν σε ενδιαφέρει η θεματική του φεστιβάλ και θες να πας «διαβασμένος», ρίξε μια ματιά και στα παρακάτω άρθρα για να πάρεις ιδέες:

MAXMAG – 5 ταινίες που μας διδάσκουν μόδα

Δέκα ταινίες που άφησαν εποχή (και) με το style τους 

 

Athens Fashion Film Festival, 25-27/2, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ιστοσελίδα: http://www.athensfff.com και https://filmfreeway.com/AthensFashionFilmFestival

Instagram: @afffathensfashionfilmfestival 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ευγενία Τσώρη

Με λένε Ευγενία ή Τζένη ή Ζένια, είμαι δευτεροετής φοιτήτρια στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ και λατρεύω το γράψιμο, τον κινηματογράφο και τις βόλτες στην Αθήνα.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;