3 bistrot με παριζιάνικο αέρα στο κέντρο της Αθήνα

SHARE

Bistrot στην Αθήνα

Απίθανα bistrot κρυμμένα στο κέντρο της Αθήνας σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε. Καλοκαιριάζει και σκέφτεσαι πόσο ωραία θα ήταν να έκανες ένα ταξιδάκι; Μήπως τυχαίνει να είσαι από αυτούς τους ρομαντικούς που αντί για τροπικές παραλίες θα “χτυπούσες” ένα Παρίσι;! Αν ναι, αλλά βλέπεις πως οι διακοπές σου αργούν τότε έχουμε την λύση. Σε αυτό το άρθρο θα βρεις 3 bistrot στο κέντρο της Αθήνας, που θα σε “ταξιδεψουν” σε μονοπάτια της Γαλλίας (στο υποσχόμαστε, θα είναι σαν να είσαι σε διακοπές!)

Chapeau

bistrot
Πηγή : www.etable.gr

Το all day restaurant «Chapeau» βρίσκεται στο Χαλάνδρι είναι ένα από το κεντρικό σημείο αναφορας για την περιοχή των Βορείων Προαστίων και φιλοξενεί λάτρεις του καλού φαγητού. Φιλοδοξεί να παρασύρει και να ταξιδέψει με τις γεύσεις του λάτρεις του καλού φαγητού, ακόμη και τους πιο απαιτητικούς. To bistrot Chapeau στεγάζεται σε ένα χώρο ανακαινισμένο και με cozy ατμόσφαιρα.
Το
μενού απαρτίζεται από μεσογιακές γεύσεις όπως brunch το πρωί με ομελέτα με ζαμπόν, γαλοπούλα & τυριά, από κυρίως πιάτο δοκιμάστε ριζότο με τρούφα και μανιτάρια και για γλυκό μια βάφλα lemon pie. Σίγουρα πρέπει να το δοκιμάσεις…

Πληροφορίες:
Διεύθηνση : Σωκράτους 4, Χαλάνδρι 152 32
Τηλ: 21 0684 5300

Τιμή ανά άτομο : 16 – 25

La maison du Grec

Αθήνα

Advertisement

Από τον τίτλο του και μονο, προσδίδει έναν τόνο γαλλικό… Πρόκειται για ένα ελληνικό μπιστρό που έχει να σου προσφέρει πολλά!
Το bistrot
La maison du Grec βρίσκεται στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης στην οδό Παναγή Σκουζέ 1.
Η ατμόσφαιρα σε παραπέμπει σε αισθητική των 50’s με νεοκλασική διακόσμηση να δεσμπόζει τον χώρο.
Εκεί θα βρείτε αυθεντικές ελληνικές γεύσεις, αυθεντικά τυριά και αλλαντικά που κοσμούν την βιτρίνα του μπιστρό. Το μενού του «La Maison du Grec» απαρτίζεται από ελληνικές επιρροές με αγνά και ελληνικά προϊόντα όπως καρμπονάρα μανιάτικη με σύγκλινο, καμμένη μυζήθρα και αυγό, ταλιάτα από μοσχαρίσια κόντρα με πουρέ πατάτας λαδί τρούφας και ψητά ντοματίνια, φιλέτο τόνου με κρουστά πιπεριών, φάβα Σαντορίνης και φασολάκια ατμού με σχοινόπρασο και σουσάμι, καυτερή πίτσα με σαλάμι μπύρας, φρέσκο κρεμμύδι, μπούκοβο, ψητές πιπεριές Φλωρίνης και αυγό. Ο ρόλος του La Maison du Grec είναι μέσα από την γαστρονομική τους εμπειρία να προβάλουν την ελληνική κουλτούτα στο μπιστρό καθόλη την διάρκεια της ημέρας όπως συμβαίνει και σε μπιστρό του εξωτερικού.

Πληροφορίες:
Διεύθηνση: Σκουζέ 1, Αθήνα, 105 60
Τηλ: 21 6900 5119

Τιμή ανά άτομο : 16 – 25 €

Henhouse

Bistrot

Το bistrot Henhouse βρίσκεται στην οδό Φανερωμένης 8 στον Χολαργό. Το μενου του μπορεί να ειναι καθαρά αμερικανικο, το vibe  όμως, εμας μας ταξιδεύει στην Γαλλία. Στον χώρο κυριαρχεί μια αρχοντική μπάρα με ρετρό φωτιστικά και σκούρα μαρμάρινα τραπέζια ενώ η πετρόλ απόχρωση στους τοίχους δημιουργεί μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Σου προτείνουμε να δοκιμάσεις cheviche λαβράκι (φρεσκοκομμένο φιλέτο λαβράκι με μυρωδικά, πράσινο μήλο, φινόκιο και φρέσκο χυμό lime, tempura λαχανικών με φρέσκα λαχανικά με χειροποίητη tempura και kimtchi dip) χειροποίητα νιόκι ρικότας με σάλτσα κόκκινου κρασιού και για γλυκό σου προτείνουμε Banoffee με Mousse mascarpone, πουρέ μπανάνας και σπιτική αλμυρή καραμέλα. Άκρως απολαυστικό!

Advertisement

Πληροφορίες:
Διεύθηνση: Φανερωμένης 8, Χολαργός 15561
Τηλ: 210 6565573

Τιμή ανά ατόμο : 15

 

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Γειά σας! Είμαι η Εύα από Λακωνία και έχω σπουδάσει προγραμματισμό υπολογιστών και επαγγελματικό μακιγιάζ. Ασχολούμαι με την αρθογραφία τα τελευταία 6 χρόνια και έχω εργαστεί σε site μαγειρικής ως αρχισυντάκτρια.

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG