10 λόγοι για να φας στην “βρωμιάρα” στα Ιωάννινα

"βρωμιάρα"

Η ”βρωμιάρα”, αντίθετα με ό,τι λέει το όνομά της, είναι μια καντίνα στην παλιά πόλη των Ιωαννίνων, συγκεκριμένα σε μια πέτρινη στοά, στην στοά Αραβαντινού, που συνδυάζει αυθεντικές γεύσεις του street food με gourmet πινελιές. Εμείς, περάσαμε από εκεί και σας γράφουμε τον δεκάλογο για να την επισκεφτείτε.

Γιατί να φάω στην ”βρωμιάρα” ;

  1. Πρώτα απ’ όλα δε μιλάμε για μια οποιαδήποτε καντίνα. Η ”βρωμιάρα” επισήμως είναι αναγνωρισμένη, αφού βραβεύτηκε πρόσφατα.
  2. Πολύ βασικό, στην ”βρωμιάρα” όλα είναι χειροποίητα. Αφράτα ψωμάκια, τραγανές τηγανιτές πατάτες και διάφορες σάλτσες από τις πιο κλασικές μέχρι τις λίγο πιο ”ψαγμένες” φτιάχνονται εκεί. Επίσης, όλα τα λαχανικά που χρησιμοποιούνται, όπως λάχανο, καρότο και ρόκα είναι φρέσκα. Την διαφορά σίγουρα θα την καταλάβετε στην γεύση και κυρίως στην ποιότητα.

    ''βρωμιάρα''
    Πηγή facebook page μαγαζιού
  3. Ο τρόπος που μαγειρεύεται το κρέας είναι πολύ ιδιαίτερος και γίνεται με μια συγκεκριμένη τεχνική, καθώς τοποθετείται σε σακουλάκια, μαρινάρεται μαζί με τα μπαχαρικά κι αφού αφαιρεθεί όλος ο αέρας, μαγειρεύεται αργά. Εσείς δεν ψήνεστε να δοκιμάσετε μια πανσέτα σιγομαγειρεμένη για 16 ολόκληρες ώρες;
  4. Οι επιλογές του μενού είναι αρκετές, ώστε να ικανοποιηθούν όλα τα γούστα. Πιο αναλυτικά, υπάρχουν 10 επιλογές είτε με λουκάνικο Φρανκφούρτης, είτε με κοτόπουλο φιλέτο, είτε με πανσέτα ή ακόμα και με χειροποίητο μπιφτέκι. 

    βρωμιάρα
    Πηγή facebook page μαγαζιού
  5. Μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον υλικά, όπως αυγό τηγανιτό, μπέικον, ομελέτα ή τηγανιτό κρεμμύδι.
  6. Ακόμη κι αν έχετε έναν απαιτητικό ουρανίσκο και δε σας καλύπτουν οι παραπάνω επιλογές, υπάρχει η δυνατότητα να φτιάξετε το δικό σας ψωμάκι. Διαλέγετε τα υλικά της επιλογής σας, διαβάζοντας τον κατάλογο (που διακοσμεί έναν από τους τοίχους) και… έτοιμο.
  7. Πηγή facebook page μαγαζιού
  8. Οι σως στην ”βρωμιάρα”, όπως ήδη είπαμε, φτιάχνονται όλες εκεί, για να προσθέσετε έξτρα απόλαυση στην γεύση σας. Η σπιτική μαγιονέζα αποτελεί το σήμα κατατεθέν του μαγαζιού, αλλά αν δεν είστε των mainstream, τολμήστε την σως  με λιωμένο τυρί cheddar, με κόκκινη πιπεριά ή με φέτα, μαϊντανό και αμύγδαλο.
  9. Αν προσέχετε την διατροφή σας αλλά θέλετε να κάνετε και ένα δωράκι στο στομάχι σας, για εσάς οι ”ειδικοί” έχουν σκεφτεί ένα σάντουιτς με στήθος από φιλέτο κοτόπουλο, ρόκα, παρμεζάνα και ελαφριά σως γιαουρτιού.

    ''βρωμιάρα''
    Πηγή facebook page μαγαζιού
  10. Κάθε Τρίτη και Τετάρτη στην ”βρωμιάρα”, υπάρχουν και μια έξτρα επιλογή, που ίσως τώρα τον χειμώνα είναι ιδανική. Ο λόγος για μια βελουτέ σούπα λαχανικών από κολοκύθα, πατάτα, καρότο, μανιτάρια και τραγανά κρουτόν.
  11. Η ατμόσφαιρα είναι χαλαρή και το προσωπικό απίστευτα φιλικό. Το φαγητό σας φτιάχνετε εκείνη την στιγμή μπροστά σας υπό τους ήχους της hip hop μουσικής και αν σας αρέσει αυτή η φάση, περάστε μια βόλτα από εκεί. Σίγουρα κάτι θα μαγειρεύουν!

    ''βρωμιάρα''
    Πηγή facebook page μαγαζιού

Τip: Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε πατάτες τηγανιτές με cheddar sos και μπέικον.


Πού; Αραβαντινού 6, Ιωάννινα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τηλ. 6941561339

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ανθή Σπανού

Γεννημένη νησιώτισσα, μοναχοπαίδι και πιστή υπηρέτρια ενός γαλλικού μπουλντόγκ. Κάνω με περισσή υπερηφάνεια μεταπτυχιακό στη φιλοσοφία και τα τελευταία χρόνια ζω (σ)τα Ιωάννινα. Πάμε μια βόλτα;

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;