Athens
21°
overcast clouds
Υγρασία: 88%
Άνεμος: 3m/s ΝΑ
Ανώτερη 22 • Κατώτερη 21
Weather from OpenWeatherMap

Παγκράτι: Μια περιοχή για όλα τα γούστα!

Μαγεμένος αυλός

Αυτή την φορά επιλέγουμε Παγκράτι, το οποίο σύμφωνα με την ιστορία πήρε το όνομά του από τον Παγκράτιο Ηρακλή για τους εξής πολύ σημαντικούς λόγους. Πρώτον και κύριον βρίσκεται κοντά στο κέντρο. Έπειτα, συνδυάζει πολλές και διαφορετικές μεταξύ τους επιλογές, από καφετέριες για χαλαρό καφέ και εστιατόρια μέχρι μπαράκια που παίζουν ξένη και ελληνική μουσική. Τρίτον γυρίζεται εύκολα με τα πόδια, αφού τα περισσότερα μαγαζιά βρίσκονται επί της Υμηττού και κοντά στην πλατεία Πλαστήρα . Αν λοιπόν είχατε τις επιφυλάξεις σας για το Παγκράτι, μια βόλτα θα σας πείσει ότι πρόκειται για μια από τις πιο in περιοχές της Αθήνας.

Επιλεκτικά παρουσιάζεται ένας κατάλογος των καλύτερων μαγαζιών του Παγκρατίου, τα οποία μονοπωλούν το ενδιαφέρον τόσο των μόνιμων κατοίκων όσο και θαμώνων των γύρω περιοχών.

Αρbαrόριζα

Το όνομα του μαγαζιού θα σας φανεί ιδιαίτερο και ίσως έχετε την απορία τι να σημαίνει και γιατί να διάλεξε αυτό το όνομα ο ιδιοκτήτης . Πρόκειται λοιπόν για ένα πολυετές, ποώδες, αειθαλές φυτό που το συναντά κανείς σε κήπους και μπαλκόνια και αποτελεί βασικό συστατικό των περισσοτέρων κοκτέιλ που φτιάχνει το μαγαζί. Ας περάσουμε όμως επί τροχάδην στη νοοτροπία και το μενού του μαγαζιού. Ειδικεύεται στα κοκτέιλ, τα οποία μπορείτε να βρείτε από 4,5 έως 7€. Οι μουσικές κυμαίνονται σε funk, soul και ethnic μονοπάτια. Ανοιχτό από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα. Στα θετικά του μαγαζιού συμπεριλαμβάνεται το γεγονός ότι είναι pet friendly – σημαντική πληροφορία για τους ζωόφιλους- .

Το μαύρο πρόβατο

Το μαύρο πρόβατο

Άμα περάσετε από έξω μη κάνετε το λάθος και δε καθίσετε είτε στον εσωτερικό- διακοσμημένο απλά-χώρο είτε, αν ο καιρός το ευνοεί, στα τραπεζάκια του πεζοδρομίου. Το μαύρο πρόβατο είναι ένα φημισμένο ελληνικό μεζεδοπωλείο με σύγχρονες ευρωπαϊκές πινελιές που δε θα σας αφήσουν ασυγκίνητους, ακόμα και αν ανήκετε στους πιο απαιτητικούς πελάτες. Η ατμόσφαιρα του μαγαζιού είναι ζεστή, ο χώρος ανεπιτήδευτος και τόσο το προσωπικό του μαγαζιού όσο και οι ιδιοκτήτες ενδιαφέρονται να περάσετε όμορφα και να γευτείτε πιάτα που θα ξεχωρίζουν από ό,τι μέχρι στιγμής έχετε δοκιμάσει. Η μουσική, ελληνική κυρίως σε τόνους ρυθμικούς και απαλούς, συνοδεύει τη γευστική απόλαυση κατά τη διάρκεια του γεύματος σας. Από το μενού – στο οποίο περιλαμβάνονται κυρίως μεζεδάκια σας συνιστώ να δοκιμάσετε κοτομπριζολάκια με παστουρμά και ψαρονέφρι με κρέμα γάλακτος . Στον κατάλογο θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία κρασιών λευκών, ροζέ και κόκκινων για να συνοδεύσετε το γεύμα σας. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Μαγεμένος Αυλός 

Μια ιστορική ταβέρνα του Παγκρατίου, στην οποία έτρωγαν ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Μάνος Χατζιδάκις, ο  Γιώργος Σεφέρης και η αείμνηστη Αλίκη Βουγιουκλάκη. Όπως δηλώνει και το όνομά της πρόκειται να σας μαγέψει αφενός με το πολύ προσεγμένο χώρο της και αφετέρου με την άμεση εξυπηρέτησή σας. Το εστιατόριο θα το βρείτε ανοιχτό από νωρίς το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ. Στον κατάλογο υπάρχουν συνταγές ελληνικής και διεθνούς κουζίνας.

Επ'αύλη

Επ’ αύλη

Ένα παραδοσιακό αρχοντικό είναι ο χώρος στον οποίο φιλοξενείται το εστιατόριο. Η διακόσμηση λιτή, χωρίς ογκώδη και εντυπωσιακά διακοσμητικά. Η νοοτροπία του μαγαζιού έγκειται στο να φάει ο κάθε επισκέπτης σπιτικό μαγειρεμένο φαγητό σε φυσιολογικές για την εποχή τιμές. Η ιδέα του εστιατορίου φαίνεται να ενσαρκώνεται αν ρίξουμε μια ματιά στα σχόλια όσων δοκίμασαν το μενού, τα περισσότερα από τα οποία είναι διθυραμβικά. Στο τέλος του γεύματος προσφέρεται λιμοντσέλο ή παγωτό , ως κέρασμα. Αν είστε στην περιοχή για δουλειές και νιώθετε το στομάχι σας να διαμαρτύρεται, περάστε από την Επ’αύλη για αυθεντικό μαγειρευτό φαγητό.

Μέχρι την επόμενη φορά μην ξεχνάτε να χαμογελάτε !

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:


SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Αποφοίτησα από το λύκειο Ορχομενού. Σπούδασα στο τμήμα φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου των Αθηνών. Είμαι δημιουργικό άτομο και θεωρώ πως η επικέντρωση στους στόχους και η επιμονή μπορούν να μας εξελίξουν. Η ενασχόληση με το τρέξιμο και το τένις με γεμίζει ενέργεια.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG