Your name engraved heiren: H LGBT ταινία από την Ταϊβάν που σαρώνει στο Netflix

LGBT ταινία
Πηγή εικόνας: nytimes.com

Στην συγκεκριμένη ταϊβανέζικη LGBT ταινία με τίτλο ”Your name engraved heiren” αποτυπώνεται διεξοδικά η σχέση δύο νέων το 1987. Είναι επίσης καθοριστικής σημασίας η χρονιά στη οποία διαδραματίζονται τα γεγονότα της ταινίας καθώς πριν το 1987 βρισκόταν σε ισχύ ο στρατιωτικός νόμος. Με τον στρατιωτικό νόμο σε ισχύ, μπορούν να τεθούν σε εφαρμογή νόμοι που προβλέπουν την κατάργηση της κυκλοφορίας. Οι ηθοποιοί, λοιπόν, της ταινίας είναι τυχεροί που δεν ζουν τα εφηβικά τους χρόνια σε μια εποχή ”Λευκής Τρομοκρατίας” όπως χαρακτηρίστηκε από πολλούς.

Οι δύο νέοι της  ταινίας ο A-han και ο Birdy γνωρίζονται σε ένα αυστηρό σχολείο αρρένων στο οποίο και φοιτούν. Είναι μέλη της μουσικής λέσχης του σχολείου τους αλλά και αχώριστοι φίλοι εκτός σχολείου. Σε σκηνές της ταινίας αποτυπώνεται το αίσθημα ευφορίας που νιώθουν και οι δύο ηθοποιοί στις κοινές τους εξόδους. Σε μία από αυτές, ο Α-han δίνει την υπόσχεση του στον Birdy ότι θα γράψει το soundtrack της μελλοντικής ταινίας του. Δεν πρόκειται απλά για μια ένδειξη του πόσο ισχυρή είναι η φιλία τους αλλά για μια υπόσχεση πως δεν πρόκειται να χαθούν στο μέλλον.

LGBT ταινία
Πηγή εικόνας: consent.yahoo.com

Το αυστηρό σχολείο αρρένων δεν αργεί να γίνει μεικτό σχολείο με ελαστικούς κανόνες. Τότε είναι που ο Birdy ”δοκιμάζει την τύχη του” με μία μικρότερη μαθήτρια και ο A-han δεν μπορεί να ελέγξει τον φθόνο και τον θυμό του. Μάλιστα, όταν ο A-han εξομολογείται στον ιερέα του σχολείου τα συναισθήματα του, αυτός τον συμβουλεύει να αποδεχτεί το γεγονός. Σύμφωνα με τον ιερέα, η ζήλια είναι ένα φίδι που δηλητηριάζει την καρδιά.

Στην LGBT ταινία ”Your name engraved heiren”, όλες οι σκηνές έχουν μια γλυκόπικρη γεύση. Πως μπορούμε να χαρούμε για την ευτυχία του Birdy όταν ο A-han υποφέρει; Ο A-han προσπαθεί να συνειδητοποιήσει πως ο κόσμος δεν περιστρέφεται γύρω από αυτόν και τον αγαπημένο του φίλο. Προσπαθεί να κατευνάσει το πάθος του την στιγμή που και ο Birdy γοητεύεται από αυτόν. Ωστόσο, είναι δύσκολο για τον Birdy να αποδεχτεί την σεξουαλικότητα του. Τα δύο αγόρια ζουν άλλωστε σε μια εποχή ομοφοβίας.

LGBT ταινία
Πηγή εικόνας: fictionmachine.com

Η συγκεκριμένη LGBT ταινία μας δείχνει πως δύο αγόρια παράφορα ερωτευμένα το ένα με το άλλο, διακόπτουν την μεταξύ τους σχέση για να μην στιγματιστούν. Ωστόσο, ο A-han δεν αθετεί τη υπόσχεση του και γράφει το εξής τραγούδι στον Birdy:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

https://www.youtube.com/watch?v=6yjNAD1GYtg

Είναι η πιο κερδοφόρα LGBT ταινία από την Ταϊβάν, που έκανε πρεμιέρα στην Ταϊβάν στις 30 Σεπτεμβρίου ενώ είναι διαθέσιμη και στο Netflix. Έχει ήδη λάβει αξιοσημείωτες διακρίσεις εκ των οποίων είναι και οι υποψηφιότητες για τα βραβεία Golden Horse Awards σε παραπάνω από μια κατηγορίες.

Τέλος, η ταινία γεννά πολλά συναισθήματα και απορίες. Γιατί οι δύο νέοι πρέπει να βιώσουν τον πόνο για να μη βιώσουν την κοινωνική απόρριψη; Γιατί πρέπει να παίζουν ένα καθημερινό ”θέατρο” ώστε να γίνουν αποδεκτοί; Είναι καλύτερο να εξωθούνται στα προσωπικά τους αδιέξοδα και να κοροϊδεύουν τους γύρω τους; Άραγε σε τι καταιγισμό αρνητικών συναισθημάτων υποβάλλονται καθημερινά μέχρι να ξανασυναντηθούν;


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Αναστασία Κρανά

Καλησπερα! Ονομάζομαι Σόνια και είμαι λάτρης κάθε μορφής τέχνης. Έχω αδυναμία στον κινηματογράφο, στην μουσική και στην λογοτεχνία.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;