Το ξεκίνημα του Morrissey στο «England Is Mine»

I’d rather produce art than become art…

… είπε κάποτε ο Morrissey. Κι εμείς λέμε ότι κατάφερε και τα δύο. Είτε όταν ήταν ο τραγουδιστής των Smiths, είτε όταν ξεκίνησε solo καριέρα, δεν μας απογοήτευσε.

Σε λίγες μέρες γίνεται η παγκόσμια πρεμιέρα της νέας ταινίας του Mark Gill με κύριο θέμα τα νεανικά χρόνια του Morrissey. Ο τίτλος της: «England Is Mine».

H ταινία αυτή, αφορά τη ζωή του Steven Patrick Morrissey, λοιπόν, πριν γίνει frontman στους Smiths, το 1982. Μια «ιστορία» για ένα νεαρό στο Μάντσεστερ που απλά αγαπούσε τη μουσική και ήξερε ότι εκείνη ήταν το μέλλον του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε αυτήν την ανεπίσημη βιογραφία του, θα δούμε κάποιες πλευρές που δεν γνωρίζαμε για τον διάσημο τραγουδιστή, κάποια κομμάτια του που ούτε φανταζόμασταν. Ίσως μας κάνει να καταλάβουμε καλύτερα τον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα του και την ιδιοσυγκρασία του. Βέβαια, δε μπορούμε να ξέρουμε και πολλά, καθώς το μόνο που έχουμε στα χέρια μας είναι κάποιες φωτογραφίες και ένα trailer, σίγουρα πολλά υποσχόμενο.

Ο trailer ξεκινάει με τον Steven Morrissey στο ρόλο του μουσικού δημοσιογράφου και τα πρώτα λόγια που γράφει στη γραφομηχανή του είναι:

“The local music scene is the sole preserve of troglodytes whose regard for subtlety and variation is comparable to a pig’s passion for the slaughterhouse.”

(η τοπική μουσική σκηνή είναι o μοναδικός τρόπος διαφύλαξης των τρωγλοδυτών των οποίων η εκτίμηση τους για τη λεπτότητα και την παραλλαγή είναι συγκρίσιμη με το πάθος των γουρουνιών που θα πάνε στο σφαγείο)

“In case I haven’t made myself clear, it wasn’t very good.”

(Σε περίπτωση που δεν ήμουν ξεκάθαρος, δεν ήταν και πολύ καλή).

Ο αισιόδοξος νέος προσπαθεί να δημιουργήσει μια δική του καριέρα, αρχικά παίζοντας live με το punk συγκρότημα Nosebleeds κι έπειτα συναντώντας τον έφηβο κιθαρίστα Johnny Marr, με τον οποίο έφτιαξαν τους Smiths.

Στο ρόλο του frontman θα είναι ο ανερχόμενος και ταλαντούχος Jack Lowden, o οποίος συμμετέχει και στη Δουνκέρκη του Christopher Nolan. Ο ίδιος ο Jack Lowden δηλώνει εκστατικός που θα ενσαρκώσει στην οθόνη ένα προσωπικό του «τεράστιο ίνδαλμα».  Όσον αφορά τον Mark Gill, πάντως, έχει τα φόντα να παραδώσει μια ταινία αντάξια του μύθου του ήρωά του, αφού με τις μικρού του μήκους έχει βρεθεί υποψήφιος τόσο για BAFTA όσο και για Όσκαρ.

H πρεμιέρα θα γίνει στο κλείσιμο του Φεστιβάλ του Εδιμβούργου, με την επίσημη κυκλοφορία στη Βρετανία να γίνεται στις 4 Αυγούστου.

Δεν έχουμε ιδέα, λοιπόν, τι να περιμένουμε, αλλά σίγουρα έχουμε μεγάλες προσδοκίες κι ελπίζουμε να μην είναι ακόμα μια βιογραφία που απλά… πήγε στραβά.

https://www.youtube.com/watch?v=4DHJa10Sa8A


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Νίκη Δούκα

Δημοσιογράφος στα σκαριά. Χωρισμένη στα 3: Ελευσίνα // Θεσσαλονίκη // Λυών. Είμαι απλός άνθρωπος, δώστε μου ένα βιβλίο, μια ταινία, εισιτήρια για πολλά ταξίδια και σοκολάτα και θα είμαι ευτυχισμένη.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;